Hírmorzsák 2014-08-02 (13:45)

George jobb lába eltört, hat hónapig nem edzhet, valószínűleg a teljes idényt ki kell hagynia. Parker 2018-ig hosszabbított a Spursszel. Mike Scott marad a Hawks játékosa. Shawne Williams a Heathez szerződött. Wade tudott LeBron döntéséről már a bejelentés előtt is, támogatta barátját, és jobb formában van, mint tavaly. Pleiss a Barcelonához szerződik, jövő nyáron csatlakozik a Thunderhez.

Ma hajnalban a Team USA egy kis kereten belüli meccsel zárta a Las Vegas-i edzőtábort, de sok köszönet nem volt az ESPN csatorna által is közvetített találkozóban, ugyanis Paul George borzalmas lábtörést szenvedett, miután jobb lába nekiütközött a palánktartó szerkezetnek. George sípcsontja és szárkapocscsontja is kettétört - öröm az ürömben, hogy úgy tudni, egyetlen szalagja sem sérült, "csak" a csont -, meg is műtötték azonnal, a meccset pedig félbeszakították. Az első hírek szerint legalább hat hónap, mire újra elkezdhet egyáltalán kosárlabdával kapcsolatos tevékenységet űzni, és nagy valószínűséggel a teljes következő idényt ki kell hagynia.

Annyi biztos, hogy Tony Parker jövőre nem lesz szabadügynök, miután három évre 43.3 millió dollárért hosszabbított a San Antonio Spursszel. Az irányító a következő idényben 12.5 millió dollárt fog keresni, aztán lép érvénybe új, hároméves kontraktusa, amely alapján 2015/16-ban 13.4 milliót, egy évvel később 14.4 milliót, megint egy évre rá pedig 15.4 milliót fog keresni.

Bár a CSZKA Moszkva is érdeklődött iránta, Mike Scott mégis marad az Atlanta Hawksnál, miután 3 évre 10 millió dollárért megállapodott a klubbal.

A Miami Heat kerete is alakult az elmúlt 24 órában, miután Shawne Williamsszel kötöttek szerződést. A részleteket nem ismerni, de valószínűleg veterán minimumért, egy évre érkezett Williams Floridába, miután az előző idényt a Los Angeles Lakersnél, illetve D-Ligás csapatuknál, a D-Fendersnél töltötte.

A Heathez tartozik, hogy Dwyane Wade tegnap beszélt először a sajtóval LeBron James csapatváltásáról. Wade a Sun-Sentinelnek bevallotta, hogy tudott ex-csapattársa döntéséről már a bejelentés előtt is. Persze meg kellett várnia, hogy James kimondja az igent vagy a nemet, de úgy ment el aludni előző este, hogy tudta, mi várható. Mint barátja, támogatta LeBront a döntésében. Ő azt szokta javasolni a barátainak, hogy csinálják, ami boldoggá teszi őket, márpedig Jamesnek a hazatérés ilyen dolog volt. Saját formájáról annyit tudott mondani, hogy kisebb a súlya, mint tavaly, mikor az edzőtáborba érkezett, de egyelőre még nincs olyan formában, mint szeretne lenni, nem tudott annyira lefogyni még, mint szeretné majd az idei edzőtábor kezdetére.

A végére pedig az Oklahoma City Thunder drukkereinek egy felemás hír: Tibor Pleiss a Barcelona játékosa lesz, miután a Thunderrel nem tudtak megegyezni a német center kivásárlásáról. Pleiss a 2012-es draft 31. választottja, azóta a nyár óta a Laboral Kutxa játékosa volt, és elvileg jövő nyáron csatlakozik az Oklahoma Cityhez.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus