Hírmorzsák 2014-08-03 (11:30)

Love-ot augusztus 24-éig elcseréli a Wolves. Cassell a Clippers segédedzője lesz. Magic szerint Scott lett volna a Lakers vezetőedzője 2010-ben is, és még mindig a Lakers Los Angeles első számú csapata. Wall szerint a Hornets-cel küzdenek majd a divízió első helyéért. Bosh újra motivált. Popovich-ot és Divacot is meg kellett műteni. Ginobili szomorú és csalódott, hogy nem lehet ott a vb-n. Parker a Spurstől akar visszavonulni. Az orvosok szerint lesz olyan atletikus George felépülését követően, mint korábban. Változtatni akar a liga a FIBA-tornák lebonyolításán. Nelson nyerni akar, ezért igazolt a Mavshez. Isaiah Thomasban a szép emlékek mellett tüskék is maradtak a Kings irányában. Kuzmic fáradásos törés miatt 4 hétre out. LeBront megrajzolták, nem is akárhogyan (videó).

A Minnesota Timberwolves tulajdonosa, Glen Taylor azt nyilatkozta a Pioneer Pressnek, hogy augusztus 24-éig hivatalosan is meglépik a Kevin Love-cserét - 23-án jár le a 30 nap Andrew Wiggins aláírásától számítva. Bár Taylor szeretné megtartani magasemberét, elmondása szerint a csere a legvalószínűbb forgatókönyv, mert Love egyértelműen kinyilvánította, hogy ezt szeretné. Taylor szerint ha valaki olyas valakit cserélsz, mint Love, aki volt már All-Star, akkor olyan játékosokat kell érte kapnod, akik összességében tudják majd helyettesíteni. Flip Saunders megnézte a csapatot, és szerinte támadásban rendben vannak, de a védekezésen sokat kell javítaniuk, így olyan embereket szeretnének kapni, akik ebben tudnak nekik segíteni.

Michael Lee (Washington Post) jelentette, hogy Sam Cassell elhagyja a Washington Wizards szakmai stábját, és volt edzőjéhez, Doc Rivershez csatlakozik, a Los Angeles Clippers segédedzője lesz. Cassell játszott a Los Angeles-i együttesnél korábban, és a hírek szerint komoly fizetésemelést kap majd ahhoz képest, amit a fővárosiaknál keresett.

Maradjunk Los Angelesben: Magic Johnson a Los Angeles Timesnak elmondta, hogy 2010-ben is Byron Scottot nevezték volna ki a csapat vezetőedzőjének, Dr. Jerry Buss őt akarta, de amíg Phil Jacksonra vártak, Scott aláírt Clevelandbe. Magic elmondása szerint fel is hívta akkor volt csapattársát, hogy elmondja neki, elsiette a dolgot. Szerinte jobb állományuk van most, mint az előző idényben, mert több olyan játékosuk is van, aki nemcsak a tripladobásra, hanem másra is képes. A Lakers-legenda szerint ő akkor is boldog lesz, ha nem lát több hármast a csapattól. Magic úgy gondolja, még mindig a Lakers a város első csapata, az MLB-ben szereplő Dodgers pedig a második, ez pedig mindaddig így is marad, amíg valaki más nem nyert bajnoki címet vagy inkább címeket.

Washingtonban egyébként Cassell távozása ellenére sincs önbizalmból hiány, John Wall a Washington Postnak azt nyilatkozta, hogy LeBron James távozása segít nekik a divízión belül, így Top3-ban végezhetnek és pályaelőnnyel indíthatják a rájátszást. Wall magabiztos azzal kapcsolatban, hogy a Miami Heatet megelőzi a Wizards, de azt is hozzátette, hogy a Charlotte Hornets-cel azért még nagy csatáik lesznek a csoporton belüli első helyért, azt viszont eddig is tudták, hogy a divízió-elsőséget csak kemény harcok árán tudják megszerezni, hiszen a Miami jó ideje uralta a Southeastet. Wall azt is elmondta, hogy tudják, hogy a Heat nem lesz ugyanaz a csapat, mint az előző négy évben, ettől függetlenül még náluk is van elég tehetség, őket sem nézik le tehát.

A Heat magasembere, Chris Bosh egy rádióműsorban azt mondta, hogy szerinte LeBron távozása csak motiválni fogja a Miami játékosállományát, és szerinte versenyképesek maradnak nélküle is. Bosh úgy gondolja, hogy egy kisebb nyomással fognak játszani minden egyes meccsen, ez pedig kicsit megváltoztatta a kosárlabdához való hozzáállását. Újra motiváltnak érzi magát, és nagyon izgatott az új idénnyel kapcsolatban.

A San Antonio Spurs vezetőedzőjét, Gregg Popovichot megműtötték - egy csípőprotézist kellett beültetniük a sebészeknek. A Project Spurs úgy tudja, hogy az edzőlegenda nemrég Oregonban járt egy borkóstoló eseményen, ahol panaszkodott, hogy nem érzi teljesen egészségesnek magát.

A Szerb Olimpiai Bizottság vezetőjét, Vlade Divacot is megműtötték, neki Szerbiában kellett kés alá feküdnie tegnap, de azt egyelőre nem tudni, pontosan milyen beavatkozást kellett eszközölni a sebészeknek, csak annyi információi ismert, hogy a gyomrával voltak gondok az egykori kiváló centernek. Az orvosok annyit mondtak, hogy tegnap úgy szállították be Divacot a kórházba, hogy erős hasi fájdalmai voltak, de az élete nem forgott veszélyben.

Vissza a Spurshöz: Manu Ginobili az argentin La Nacion újságban írt arról, hogy nagyon szomorú és csalódott, hogy nem tud részt venni a világbajnokságon, pedig ez lett volna a búcsúja a válogatottól. A pályán akart elköszönni a többiektől, együtt akart lenni a barátaival, de nem így alakultak a dolgok. Ettől függetlenül a csapat mellett lesz, ameddig csak lehetséges, megpróbál a pálya széléről is annyit segíteni, amennyit csak tud. Bár a San Antonio nem adott engedélyt neki a vb-n való részvételre, még reménykedett benne, hogy csatlakozni tud az argentin válogatotthoz Spanyolországban, ám nemrég elkezdte az edzéseket, folyamatosan fájdalmat érzett a lábában, és tudta, nem éri meg kockáztatni.

Az alig egy napja hosszabbított Tony Parker a San Antonio Express-Newsnak azt mondta, hogy nagyon boldog az új szerződése miatt, karrierje végéig a Spursnél akar játszani - 36 éves lesz, mikor lejár most megkötött kontraktusa. Imádja a várost, az embereket, a nagyszerű szurkolóikat, és szeretne San Antonióban letelepedni, ha vége van játékospályafutásának.

Ha már sérülések, műtétek, akkor természetesen ma sem mehetünk el Paul George mellett szó nélkül. Az Indiana Pacers GM-je, Kevin Pritchard azt nyilatkozta a USA Todaynek, hogy mikor látta George sérülését a TV-ben, azt hitte, vége a játékos karrierjének. Azt nem próbálják meg még csak megjósolni sem, hogy mikor térhet vissza a kiscsatár, abban viszont most már biztos, hogy ez meg fog történni valamikor, és George hozni tudja legalább azt a szintet, amit sérülése előtt. George édesapja az Indianapolis Starnak azt mondta, hogy beszélt az orvosokkal, akik szerint fia teljesen fel fog épülni, és ugyanolyan atletikus lehet, mint a lábtörés előtt.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) szerint az NBA egyre eltökéltebb abban, hogy a FIBA által rendezett versenysorozatokat a saját szája íze szerint formálja a jövőben. Wojnarowski úgy tudja, hogy a csapatok elég régóta aggódnak amiatt, amikor játékosaik a nemzeti csapataikkal Amerikán kívül játszanak, ott ugyanis nem tudják annyira felügyelni őket, nem tudják befolyásolni az őket körülvevő körülményeket vagy éppen az orvosi ellátást. A Dallas tulajdonosa, Mark Cuban személyes blogjában azt írta, itt az ideje, hogy az olimpia az U21-es modell felé közelítsen, ahogyan az a fociban is van.

Ha már Mavericks: új irányítójuk, Jameer Nelson az Orlando Sentinelnek azt nyilatkozta, hogy azért szerződött a Mavshez, mert szerinte van esélyük a végső győzelemre is. Volt "szerencséje" az újjáépüléshez, és játékosként ezt nagyon nehezen élte meg. Nem akar többé hátradőlni és arra várni, hogy fejlődön körülötte az állomány, nyerni akar.

A Sactown Royalty a Phoenix Suns új hátvédjével, Isaiah Thomasszal készített interjút a minap. Thomas elmondta, hogy amikor a Sacramento Kings leigazolta Darren Collisont, akkor tudta, hogy nem fog visszatérni a csapathoz. Amikor valaki olyat hoznak elé, aki nem jobb nála, akkor úgy érzi, tiszteletlenül bánnak vele. Amikor Collisont kiválasztotta a Kings, tudta, hogy itt az ideje továbblépni. Azt is elmondta, hogy nagyon sok szép emléke van a csapattal, borzasztóan sok élmény érte a sok játékosmozgással, a szakmai stáb és a vezetőség kicserélődésével, a tulajdonosváltással, hogy majdnem elköltöztek Seattle-be. Imádja a várost, semmiért nem cserélné el ezeket az emlékeket, de ha a Kings ellen játszik a jövőben, ki fogja őket csinálni.

A Golden State Warriors centere, Ognjen Kuzmic lesérült, fáradásos törés van a bal lábában, négy hetet ki kell hagynia, így egészen biztosan nem lesz ott a spanyolországi világbajnokságon, mivel a teljes felkészülés kimarad neki. Elvileg az NBA edzőtábor kezdetére teljesen egészséges lesz, úgyhogy az oaklandi alakulat számára ez nem jelent különösebb negatívumot.

A végére pedig LeBron James, akit ezúttal kézzel rajzoltak meg, de nem akármilyen minőségben. Az "elkövető" Heather Rooney:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus