Hírmorzsák 2014-08-05 (10:15)

Kézfogásos megegyezés történt a Cavs, a Timberwolves és a Sixers között, eldőlt, hogy Love megy Clevelandbe, Wiggins és Thad Young pedig Minnesotába. Marion tegnap a Cavsszel tárgyalt. LeBron sokat fogyott a nyáron. Ray Allen a Heathez való visszatérést kizárta, de a Cleveland felé sem hajlik igazán. Wall, Beal és Millsap kerültek ki a Team USA keretéből. Neves horvát szakember a Hawks kispadján. Két játékost is meghívott a Lakers az edzőtáborába. Faveranit letartóztatták. Scalabrine visszatért a Celticshez.

Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint kézfogásos megegyezés történt a Minnesota Timberwolves, a Cleveland Cavaiers és a Philadelphia Sixers között. A cserében Kevin Love kerül a Clevelandhez, Andrew Wiggins és Thaddeus Young a Minnesotához, Anthony Bennett és draftjogok pedig a Sixershez. Egyelőre nem lehet hivatalos az üzlet, amíg le nem jár a 30 nap Wiggins aláírásától számítva, azaz augusztus 23-ig biztosan nem lesz végső bejelentés az ügyben.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy tegnap Clevelandben járt Shawn Marion, akit megpróbáltak meggyőzni, hogy igazoljon hozzájuk. Az ohióiak mindössze a veterán minimumot tudják odaadni neki, de Marc Stein (ESPN) értesülései szerint így is ők a favoritok LeBron James miatt, és amiatt is, hogy Marion még egyszer szeretne a bajnoki címért játszani.

LeBron Jameshez kapcsolódik egy nagyon rövid hír: instagramjára feltett egy fotót, amin látszik, hogy jelentős mennyiségű súlyt vesztett idén nyáron - az ok állítólag a megváltoztatott diéta.

Marionnal ellentétben Ray Allen egyáltalán nem hajlik a Cavs felé saját elmondása szerint. A dobóhátvéd a Boston Globe-nak elmondta, a Miami Heathez való visszatérést kizárta, de nem tudja még, mi lesz a jövőben. Nagyon jó formában van, de nem akar olyan helyzetbe kerülni, ahol nem érzi az edző ritmusát. Olyan együtteshez akar igazolni, ahol jó és tapasztalt tréner van. Azt is hozzátette, hogy sok csapat akarja leigazolni veterán minimumért, de van önbecsülése továbbra is, és azt szeretné, hogy megfizessék azt a teljesítményt, amit letesz a parkettre. Fel kell mérnie, hogy van-e értelme adott összegért újabb legalább 82 meccset végiggürcölnie.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint a Team USA 19 fős kerete 16-ra csökkent, miután eldőlt, hogy John Wallt, Paul Millsapet és Bradley Bealt nem viszik magukkal a spanyolországi világbajnokságra. A válogatott felkészülése Chicagóban folytatódik a hónap közepén.

Az Atlanta Hawks is nyit Európa felé, ugyanis a horvát Neven Spahiját nevezték ki a gárda egyik segédedzőjének. Spahija korábban volt a Cibona, a Fenerbahce, a Valencia, a Maccabi Tel-Aviv, a Tau Ceramica és a Lietuvos Rytas együttesének vezetőedzője is, nyert horvát, török, izraeli, spanyol és litván bajnoki címet, Balti Ligát, illetve EuroCupot is.

A Los Angeles Lakers két játékost hívott meg az edzőtáborába. Az egyik a Michigan State drafton el nem kelő 22 esztendős hátvédje, Keith Appling, a másik pedig a UNLV és a UConn korábbi csatára, a 23 éves Roscoe Smith. Mindketten nem garantált szerződést kaptak, ami azt jelenti, hogy bármikor kirakhatják őket a keretből, következmények nélkül.

A végére pedig egy kevésbé jó és egy örömhír a Boston Celtics drukkereinek. A gárda brazil centerét, Vitor Faveranit letartóztatták Spanyolországban, miután ittasan vezetett, áthajtott egy piroson és BMW-jével egy busznak ütközött. Faverani véralkohol szintje 0.18 volt, ami a háromszorosa a spanyoloknál engedélyezett 0.06-nak. Brian Scalabrine viszont visszatért a csapathoz - ezúttal Mike Gorman és Tom Heinsohn mellett kommentátor lesz, korábban pedig a 2008-as bajnokcsapat tagja volt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus