Hírmorzsák 2014-08-05 (21:30)

Női segédedzője van a Spursnek. 2015 augusztusában Afrikában All-Star mérkőzés lesz. A Clippers Blatche-t, Odent, Bynumot és Okafort nézi meg a héten - bár Blatche ügynöke tagad. Kék fény rovat: Speightset ittas vezetés miatt letartóztatták, Tucker 3 nap börtönt kapott. Durant évi 30 milliót kaphat az Under Armourtól. Marc Gasolt pályafutása végéig megtartaná a Memphis. Cousins nagyon elégedett azzal, ahogyan a Kingsnél folynak a dolgok. McDermottot Korver és Krzyzewski dicsérte. T-Mac néha visszatérne, de nincs meg benne a motiváció a munkához.

A San Antonio Spurs ma bejelentette, hogy Becky Hammon lesz az egyik segédedzőjük a következő idényben, ezzel az NBA történetének második női segédedzője lesz - Lisa Boyer 2001/02-ben töltött be ilyen posztot a Cleveland Cavaliersnél. 16. szezonjában jár éppen a WNBA-ben, de már korábban bejelentette, hogy az idény végén visszavonul. Hatszoros WNBA All-Star, kétszer volt ott a liga első, kétszer pedig a liga második ötösében. Öt WNBA döntőt játszott, de bajnok soha nem volt és olimpiai bajnok sem - 2008 óta orosz állampolgár is, 2008-ban és 2012-ben már őket képviselhető az ötkarikás játékokon.

2011-ben a WNBA történetének 15 legjobb kosarasa közé választották, hetedik az örökranglistán a pontok (5809), negyedik a gólpasszok (1687) és hatodik a meccsek (445) tekintetében. Pályafutásának első 8 évét a New York Libertynél töltötte, utána került át a San Antonio Starshoz, ahol ez a 8. szezonja. 2008-ban David Robinsonnal és Tim Duncannel, 2010-ben pedig Dirk Nowitzkivel és Steve Smith-szel egy csapatban nyerte meg a Shooting Stars versenyt az NBA All-Star gáláján.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) értesülései szerint most már biztos, lesz jótékonysági All-Star mérkőzés Afrikában, méghozzá 2015 augusztusában. Azt egyelőre nem tudni, mi lesz a felállás, ki játszik ki ellen.

A Los Angeles Clippers érdekes edzéseket tarthat a közeljövőben, ugyanis Jorge Sedano (ESPN) forrásai szerint Andray Blatche-et, Andrey Bynumot, Greg Odent és Emeka Okafort is megnézik a héten Doc Riversék. Közülük egyedül Blatche az, aki nem szenvedett az utóbbi időszakban krónikus vagy súlyos sérülést, de az ő ügynöke, Andy Miller Broderick Turnernek (Los Angeles Times) már tagadta is, hogy ügyfele a Clippersnél szerepelne próbajátékon. Bynumról korábban olyan információk jöttek ki, hogy komoly esély van arra, hogy kihagyja a teljes idényt, Oden gyakorlatilag el sem kezdhette NBA pályafutását több súlyos térdsérülése miatt, Okafornak pedig nyakcsigolyasérve volt, és Zach Lowe (Grantland) értesülései szerint a ligában sokan kételkednek abban, hogy valaha visszatérhet.

Ma is van kékfény rovatunk. Tegnap Vitor Faveranit Spanyolországban, ma pedig a 27. születésnapját ünneplő Marreese Speightset Floridában tartóztatták le ittas vezetését. Speights valamivel józanabb volt, mint brazil kollégája, mivel nála "csak" .103-as, illetve .106-os véralkoholszintet mértek, Floridában azonban 0.08 a határ. A hírek szerint 500 dollár óvadékot kellett letennie, majd távozhatott az előzetesből. Ugyanebbe a részlegbe tartozik, hogy hétfőn megszületett a PJ Tucker elleni ítélet: 3 napot börtönben, 11 napot pedig házi őrizetben kell eltöltenie a Phoenix Suns kiscsatárának. Mint ismeretes, őt még májusban tartóztatták le, miután .22-es véralkoholszintet mértek nála.

Frank Isola (New York Daily News) információi szerint Kevin Durant hamarosan még gazdagabb lehet. Mint ismeretes, az Oklahoma City Thunder sztárjának Nike-val kötött hétéves, 60 millió dolláros szerződése most fut ki, az pedig már korábban köztudott volt, hogy az Under Armour szeretné megszerezni - Isola úgy tudja, hogy akár évi 30 millió dollárt is hajlandóak a sztárnak fizetni azért, hogy az ő termékeiket reklámozza. A Nike természetesen tárgyal Duranttel, és a hírek szerint az adidas is képben van még, de ha igaz a 30 milliós ajánlat, mélyen a zsebébe kell nyúlnia a két patinás sportszergyártónak, ha Durantet maguknál akarják tudni.

A következő nyár egyik leginkább keresett szabadügynöke lehet Marc Gasol, amennyiben nem hosszabbít idő előtt a spanyol center jelenlegi csapatával, a Memphis Grizzlies-zel, márpedig a franchise tulajdonosa, Robert Pera a Commercial Appealnek elmondta, egész karrierjére meg akarják tartani Gasolt. Pera szerint az lesz a kulcs, hogy meg kell győzniük a centert, bajnoki címet tud nyerni a Memphisnél, nem kell ehhez máshova igazolni.

A Sacramento Kings sztárja, DeMarcus Cousins a Sacramento Bee-nek nagyon elégedetten nyilatkozott. Elmondása szerint nagyon tetszik neki az, ahogyan Pete D'Alessandro GM végzi a munkáját. Próbálkozik olyan játékosokért is, akiknél látszólag esélyük sincs, márpedig egyszer szerencséjük lesz egy ilyen helyzetben, ezt pedig korábban egyáltalán nem csinálták. Cousins szerint mióta D'Alessandro, az új tulajdonos, Vivek Ranadive, a vezetőedző, Michael Malone, a tanácsadó szerepkörben dolgozó Chris Mullin, illetve az igazgatóként tevékenykedő Mitch Richmond az együttesnél vannak, elindultak felfelé.

Úgy érzi, Malone olyan, mint ő, minden csak fekete vagy fehér számára is, nincs középút. Tetszett neki Rudy Gay megszerzése, Darren Collison leigazolása, az ötlet, hogy Omri Casspi széthúzhatja számukra a pályát a külső dobásaival, illetve Nik Stauskast is dicsérte, aki szerinte megkönnyíti a többiek helyzetét, akkor is nagy hatással van a játékra, mikor nem dob pontot, és nagyon tud kosarazni. Nagyon örül annak, hogy részese lehet annak, amit most véghez visznek.

A Chicago Bulls újoncát, Doug McDermottot többen is dicsérték az amerikai válogatott edzésein mutatott játékért. Kyle Korver, a liga egyik, ha nem a legjobb dobója azt nyilatkozta róla az nba.com-nak, hogy nagyon jó hozzáállása van a játékhoz, egyáltalán nem megy el a kedve attól, ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan azt szeretné, például lecserélik, nagyon jól kezeli az ilyen helyzeteket. Azt is hozzátette Korver, hogy tudta róla, hogy jó dobó, de azt nem, hogy ennyire, a mozgása nagyon ritmusos, borzasztóan kiegyensúlyozott dobás közben, nagyon stabil az egész dobómozdulata.

A szövetségi kapitány, Mike Krzyzewski annyit tett ehhez hozzá, hogy alig kell labda a kezébe, kitűnően dob kintről, ezért kinyitja a többiek számára a pályát, megkönnyíti a csapattársai életét, és a Bulls számára nagyon hasznos lesz a következő idényben.

Sokak kedvence, Tracy McGrady Alex Kennedyvel (Basketball Insiders) beszélgetett. Elmondása szerint néha még úgy érzi, hogy visszamenne játszani, úgy érzi, van még benne annyi, tud annyit, és elég fiatal még ahhoz, hogy kosarazhatna, ráadásul nagyon jó egészségnek is örvend, mivel az utóbbi időben egyáltalán nem játszott. Nincs meg benne azonban a motiváció, hogy a kellő munkát elvégezze ahhoz, hogy a megfelelő formába kerüljön, nem tud, illetve nem akar ennyi időt és energiát erre fordítani már.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus