Hírmorzsák 2014-08-06 (21:00)

A Cleveland tegnap Billupsszal tárgyalt. Bledsoe elfogadja a QO-t? A Suns szerint fair ajánlatot tettek, folytatnák a tárgyalásokat. Griffin tud edzeni, de nem akarja idő előtt elkezdeni a szezont. Colangelo szerint Cubannek az nem tetszik, hogy nem az NBA-be folyik a nemzetközi tornák bevétele. Nedovic jobb lábában fáradásos törés van, Aaron Craftot igazolta le a Warriors a helyére. A Heat megegyezett Tyler Johnsonnal. A Timberwolves szeretne szerződést kötni Robinson III-del.

Michael Scotto (SheridanHoops) információi szerint a Cleveland Cavaliers két napja még Shawn Marionnal találkozott, tegnap pedig Chauncey Billups volt náluk soros, ő is leült beszélgetni a Cavs szakmai stábjával és vezetőségével - valamivel korábban egyébként Scott Sargent (WaitingForNextYear) is lehozta ugyanezt a hírt. Ugyanúgy, ahogy a Clevelanddel szintén összeboronált Ray Allen esetében, Billupsnál sem tudni, hogy egyáltalán folytatja-e pályafutását, korábban nyíltan beszélt a visszavonulásról is. Pár héttel, hónappal ezelőtt egyébként felmerült a neve már a Detroit Pistonsnál, a Denver Nuggetsnél és a Cavsnél is, mint olyan ember, akit a vezetőségben is szívesen látnának - jelenleg nem tudni, hogy milyen lehetőségről beszélgettek a felek a mostani meetingen.

A Golden State Warriors egyéves, részlegesen garantált szerződést kötött Aaron Crafttal - a pontos összeg nem ismert, valószínűleg a ligaminimumról van szó. Az Ohio State korábbi irányítója az oaklandiek nyári ligás csapatában szerepelt, ahol 5 meccsen 7.4 pontot, 2.8 pattanót, 2.6 szerzett labdát és 2.4 gólpasszt átlagolt. A dolognak minden bizonnyal köze van ahhoz a hírhez, amely nem sokkal korábban jelent meg: Nemanja Nedovic valószínűleg kihagyja az idei világbajnokságot, miután fáradásos törést diagnosztizáltak a jobb lábában. Craft minden bizonnyal egy biztosíték a Warriors számára arra az esetre, ha a szerb egyes nem jönne rendbe az idény kezdetére.

A Miami Heat is gazdagodott egy játékossal, miután a RealGM forrásai szerint megállapodtak Tyler Johnsonnal. A Fresno State-ről érkező, a drafton el nem kelő dobóhátvéd 10 mérkőzést játszott a floridaiak nyári ligás együttesénél, ahol 22.7 perc alatt 12.5 pontot tett a közösbe fellépésenként. Utolsó egyetemi évében 15.9 pontot átlagolt 43.2%-os triplamutatóval, a nyári ligában mégis átlagol felüli atletikus képességeivel tűnt ki. Szerződése nem garantált, de jó esélye van a csapatba kerülésre, mivel ő a 14. ember a Heat állományában egyelőre.

Jerry Zgoda (Star Tribune) úgy tudja, hogy a Minnesota Timberwolves szeretné leigazolni Glenn Robinson III-öt, akit az idei draft 40. helyén húztak ki. A gond ott van, hogy jelenleg 15 fős a TWolves kerete, így nem lenne hely megtartani Robinsont az edzőtábort követően, ez a probléma azonban a Kevin Love-cserével megoldódhat, amennyiben több játékos távozik tőlük, mint amennyit átvesznek.

Chris Broussard (ESPN) úgy tudja, hogy a Phoenix Suns hátvédje, Eric Bledsoe egyre inkább hajlik arra, hogy elfogadja a QO-t egy évre csapatától - ez neki valamivel több mint 3.7 millió dollárt jelentene -, és jövő nyáron korlátozások nélkül igazolhasson bárhová. Számtalanszor beszámoltunk már róla, hogy nagy a különbség a csapat és a játékos, valamint képviselői által elvártak között, és Broussard úgy tudja, hogy egyre rosszabb a viszony a két fél között - ezt is hallhattuk már más forrásból is.

Pár nappal ezelőtt a Suns tulajdonosa, Robert Sarver is megszólalt az ügyben. Fényezte kicsit Bledsoe-t és ügynökét, Rich Pault is, de azt is elmondta, szerinte fair ajánlatot tettek játékosuknak a 4 éves, 48 milliós szerződéssel. Sarver szerint lehet ezen vitatkozni, talán páran úgy gondolják, kicsit sok, mások szerint kicsit kevés, de úgy hiszik, ez rendes ajánlat a részükről, azt pedig Bledsoe-nak és tanácsadóinak, képviselőinek kell eldönteni, szerintük mi a fair. Azt is hozzátette Sarver, hogy nagyon szívesen ülnek továbbra is tárgyalóasztalhoz, hogy folytassák az egyezkedést, a részükről tehát még nem tartják lezártnak a dolgot.

A Los Angeles Clippers erőcsatára, Blake Griffin a Los Angeles Timesnak azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nincs akkora gond a hátával, mint amekkorának a sajtó leírta, mindössze egy hajszálrepedésről van szó az egyik csontnál. Griffin elmondása szerint minden előírt edzést meg tud csinálni, és képes mindenre, amire korábban is, de nem szabad ilyen korán elkezdenie a napi tréningeket és a játékot. Nem arról van szó, hogy törött háttal járkál, és hatalmas fájdalmai vannak, de ha sokaknál két hónappal korábban nekiállna edzeni, aztán végiggürizné a szezont és PO-ot, akkor elég rossz helyzetbe kerülne, ezt pedig nem akarja.

Az amerikai szövetség elnöke, Jerry Colangelo reagált a Dallas Mavericks tulajdonosának, Mark Cubannek a szavaira, amelyben nem kis háborút hirdetett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ellen. Colangelo szerint az embereknek olvasni kell a sorok között. Szerinte Cuban nem a nemzetközi tornák ellen van, hanem az ellen, hogy ennek a haszonélvezője az IOC legyen. Colangelo úgy gondolja, Cubannek semmi baja nem lenne azzal, ha az NBA játékosok játszanának az olimpián és a világbajnokságon, már amennyiben a pénzt ezek után a liga és a tulajdonosok kapnák.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus