Hírmorzsák 2014-08-07 (10:30)

Cserélt a Knicks és a Kings. Prigionit még mindig elcserélné a New York. Marion hajlik a Cavs felé, a Pacers már másfelé nézeget, folyamodnak a DPE kivételért. Billups játékosként került szóba a Cavsnél. James Jones reménykedik benne, hogy Ray Allen folytatja pályafutását. Monroe-nak 5 év, 60 millió és 4 év, 54+ millió is kevés volt. Roy Rodgers a Wizards segédedzője lehet. Durant 10 évre 325 milliót kaphat az Under Armourtól. A Spurs leigazolta JaMychal Greent. Jordan és Bryant mozgásának összehasonlítása (videó).

Tegnap történt egy csere: a New York Knicks Jeremy Tylert és Wayne Ellingtont küldte el a Sacramento Kingshez Travis Outlaw-ért és Quincy Acyért cserébe. A Knicks emellett levette a 31-37 védettséget, amely azon a második körös draftjogon volt, amit még tavaly küldtek el a Kingshez, és amely 2016-ban biztosan érvényes lesz így.

A New York-iak Ellington elcserélésével kicsit lazítottak azon a tumultuson, amely a hátvédpozícióikban található, míg Acyvel egy egészen használható energiabombát is kaptak a kispadra. A Kings motivációja már jóval kérdésesebb, de Outlaw egészen biztosan, Acy pedig valószínűleg nem kapott volna helyet rotációjukban, és a USA Today úgy tudja, hogy az egyáltalán nem garantált szerződésű Tylert kiteszik a keretből, míg Ellington esetében a stretch provisiont fogják felhasználni - azaz őt kivásárolják, de három egyenlő részre elosztják mostani fizetését, tehát nagyjából 900 ezer dollárral fogja nyomni a sapkát a következő három év mindegyikében. Ellington esetében még nem hozta meg a Kings vezetősége a végső döntést, tehát az is elképhető, hogy marad.

Frank Isola (New York Daily News) értesülései szerint attól függetlenül, hogy Pablo Prigioni nem került bele ebben az üzletbe, még tőle is megválhatnak, mert van erre hajlandóság a Knicks vezetőségében. Marc Stein (ESPN) is megerősítette ezt, ő úgy tudja, hogy eredetileg a Jazzt is bevonták volna a cserébe, hozzájuk ment volna az argentin játékmester, Outlaw és pick.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint Shawn Marion afelé hajlik, hogy a Cleveland Cavaliershez írjon alá. Az Indiana Pacers többet tud neki adni pénzben és szerepkörben is, de Larry Birdék már most is másfelé nézelődnek, mert arra számítanak, hogy Marion Clevelandben fog kikötni. David Aldridge (nba.com) jelentette, hogy információi szerint a Pacers kéri majd a ligát, hogy Paul George sérülése miatt megkapják a Disabled Player Exceptiont - ezt olyankor lehet kérelmezni, ha egy játékos az egész szezont kihagyja -, amely megengedi számukra, hogy egy évre, jelen esetben maximum 5.3 millió dollárért igazoljanak egy játékost. Az is a történethez tartozik, hogy a DPE-vel nem kerül ki George fizetése a sapka alól, tehát ha teljes mértékben felhasználja az Indiana, nagy valószínűséggel luxusadót fognak fizetni.

Két tegnapi hírhez is van kiegészítésünk, amelyből az egyik a Cavshez tartozik. Egyrészt Marc J. Spears (Yahoo Sports) forrásai szerint Chauncey Billups játszani akar a Clevelandnél, egy privát edzésen is részt vett, amin a szemtanúk szerint jól dobott, és a "rozsda" ellenére is úgy tűnt, segítségére lehet még az ohióiaknak - szerződést azonban még nem ajánlottak neki. Másrészt Barry Jackson (Miami Herald) úgy tudja, hogy Tyler Johnson új szerződése a Miami Heattel két évre szól - azt még mindig nem tudni, mennyiről, vagy mennyire garantált.

Még mindig a Cavshez tartozik, hogy James Jones nemrég találkozott Ray Allennel Connecticutban, ahol beszélgettek a hogyan továbbról, és Jones szerint Allen tudja, hogy LeBron James és még nagyon sokan szeretnék, ha csatlakozna hozzájuk. Jones az Associated Pressnek azt nyilatkozta, hogy beszégettek a számukra fontos dolgokról: a családjuk, az örökségről, amit maguk mögött hagynak, illetve a karrierjükről. Nagyon szeretnék Allent a Cavsnél tudni. Azt a döntést fogja meghozni, ami számára a legjobb, és ez remélhetőleg az lesz, hogy folytatja karrierjét, de egyelőre fogalma sincs arról, hogyan fog dönteni a dobóhátvéd.

Vince Ellis (Detroit Free Press) értesülései szerint a Detroit Pistons eredetileg 5 évre 60 millió dollárt ajánlott Greg Monroe-nak, ám ezt az ajánlatukat visszavonták, és most egy hajszálnyival jobb szerződéssel próbálkoznak a magasembernél, mint amit tavaly Josh Smith kapott - az akkor 4 évről és 54 millió dollárról szólt. Egyelőre nincs megegyezés a két fél között, és a tárgyalások is megakadtak, nem nagyon beszélget egymással a két "tábor". Monroe még mindig elfogadhatja 5.4 millió dolláros QO-ját, hogy jövő nyáron korlátozások nélkül igazolhasson szabadon bárhová.

A már említett Wojnarowski hozta a hírt, hogy a Washington Wizards közel áll ahhoz, hogy megegyezzen Roy Rodgersszel, a szakember csatlakozzon Randy Wittman szakmai stábjához, amelyben Sam Cassell helye megüresedett. Rodgers az előző idényt a Brooklyn Netsnél töltötte.

Egyelőre helyén kell kezelni, ugyanis csak Jeff Ermann (InsideMDSports) hozta le, de forrásai szerint Kevin Durant egy 10 éves, 325 millió dolláros szerződést fog kapni az Under Armourtól. A Forbes listája szerint csak ez az egy szponzori szerződés a "világranglista" ötödik helyére helyezné az Oklahoma City Thunder sztárját - mindössze a golfozó Tiger Woods, LeBron James, a teniszcsillag Roger Federer, illetve a szintén golfozó Phil Mickelson "húz le" ennél többet a szponzoraitól.

A San Antonio Spurs kétéves, részlegesen garantált szerződést kötött JaMychal Greennel. Az Alabama egyetemről a draftra 2012-ben jelentkező, ám ott el nem kelő kiscsatár játszott a Spurs D-Ligás csapatában, az Austin Torosnál, legutóbb pedig a francia élvonalban, a Roanne együttesében pattogtatott. Tagja volt nyáron a San Antonio nyári ligás gárdájának, amelyben 6 meccs alatt 7.8 pontot és 6.5 pattanót átlagolt.

A végére pedig egy Michael Jordan és Kobe Bryant mozgásait, kosarait összehasonlító videó:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus