Hírmorzsák 2014-08-07 (21:15)

Wojnarowski és a többi mérvadó hírforrás is lehozta a Love-cserét, de a Sixers nélkül - Wiggins mellett védett pick és Bennett is a Minnesotához megy. Love hosszabbításával kapcsolatban ellentmondóak az információk. A Sixers GM-je állítólag túl sokat akar, de a Timberwolves még nem adta fel Thaddeus Young megszerzését, Barea, Mbah a Moute és Shved elpasszolását. E'Twaun Moore-t is kinézte magának a Cavs. Alakul a Pistons szakmai stábja, Q-Rich és az idősebbik Tim Hardaway is tagja lehet. MWP "Panda Friend" néven akar játszani Kínában. Odent is letartóztatták.

Gyakorlatilag hivatalosnak tekinthető - bár a bejelentésig továbbra is várni kell augusztus 23-áig -, hogy Kevin Love a Cleveland Cavaliers játékosa lesz, ugyanis Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) és több hírforrás is megerősítette ezt. Wojnarowski úgy tudja, hogy a Philadelphia Sixers nem része a tranzakciónak, amelyben Andrew Wiggins, Anthony Bennett és egy védett 2015-ös első körös pick - a források szerint a Miamitől kapott Top10 védett draftjog - kerül majd a Minnesota Timberwolveshoz az erőcsatárért cserébe.

A hírek szerint van egy megállapodás a Cavs és Love között, hogy a játékos kilép szerződéséből 2015 nyarán és aláír egy új, 5 éves, 120 millió dollárnál is többet érő kontraktust - bár Chris Mannix (Sports Illustrated) szerint várhatóan ezt tagadni fogják, hiszen az NBA szabályaival ellenkezik egy ilyen előre megbeszélt dolog. Ken Berger (CBS Sports) ráadásul úgy tudja ligaforrásoktól, hogy Love megvárja a következő nyarat, és akkor dönti majd el, mit csinál, LeBron James döntéséhez igazítva a sajátját. Mannix jelentette azt is, hogy hiába egyezett meg a két fél, Love természetesen nem csatlakozik újra a Team USA keretéhez.

Szintén a csere clevelandi részéhez tartozik, hogy Chris Broussard (ESPN) hetekkel ezelőtt úgy hallotta, ha Love-ot megszerzi a Cavs, akkor Ray Allen is aláír hozzájuk.

Darren Wolfsonnak (1500 ESPN Twin Cities) azt mondta egy nem a TWolvesnál dolgozó vezetőségi tag, hogy Sam Hinkie mindig túl sokat kér. Csak a munkáját végzi, de Thaddeus Youngot nem egyszerű megszerezni, a Minnesota azonban még nem adta fel. A Timberwolves Wojnarowski forrásai szerint továbbra is szeretné kitakarítani JJ Barea, Alexey Shved és Luc Richard Mbah a Moute szerződéseit, de ez nem ebben a cserében fog megtörténni. Jon Krawczynski (Associated Press) szerint elképzelhető, hogy a Sixers harmadik csapatként még bekerül a cserébe, annyi biztos egyelőre, hogy a Cleveland és a Minnesota letudta a saját részét egymással szemben.

A Cavsre visszatérve: David Pick (EuroBasket) információi szerint komolyan gondolkodnak E'Twaun Moore leigazolásán. Moore pár nappal ezelőtt még az Olimpia Milanóhoz állt közel, aztán kihátrált az olasz szerződésből, mivel a hírek szerint két NBA csapat is érdeklődött iránta. A mostani hírek szerint a Cavs volt az egyik, a másik kiléte még ismeretlen.

A Miami Heat nem garantált szerződést kötött az idei drafton el nem kelő Shawn Jonesszal.

Szintén Wojnarowski szállította a hírt, hogy a Detroit Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy szeretné leigazolni Quentin Richardsont, de a játékosok fejlesztésével, mentorálásával foglalkozni Q-Rich, tehát a szakmai stábban kapna helyet, nem a játékosállományban. Akivel a hírek szerint már meg is egyezett SVG, az Malik Allen, aki Richardsonhoz hasonlóan volt korábban játékosa. Még egy nevet emlegetnek sokat a ligában, aki Wojnarowski "besúgói" szerint komoly tárgyalásokat folytat Van Gundyvel egy segédedzői posztról: Tim Hardaway Sr.

Metta World Peace a kínai twitternek megfelelő Sina Weibón jelentette be, hogy mivel Kínában játszik a következő idényben, így új névvel is fogja megtenni mindezt. A China Daily információi szerint a születésekor Ron Artestnek elnevezett, a 2011/12-es szezon előtt nevet váltó kiscsatár a következő idényben Panda Friend néven fog kosarazni. A név választása onnan jött MWP-nek, hogy - Szerk.: egyrészt nem normális, másrészt - a kínai óriás panda Sichuan tartományban őshonos, ő pedig a Sichuan Blue Whales együttesében fog játszani.

Az Eyewitness News jelentette, hogy Greg Odent ma reggel letartóztatták Lawrence-ben, miután testi sértés vétsége merült fel vele kapcsolatban - állítólag arcon ütött egy nőt. Ő a negyedik játékos a héten Vitor Faverani, PJ Tucker és Marreese Speights után, akit vagy letartóztatnak vagy akinek bírósági ítéletet mondanak ki az ügyében.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus