Hírmorzsák 2014-08-08 (10:30)

Durant is lemondta a válogatottságot. A Heat megegyezett Reggie Williamsszel. Tim Hardaway bejelentette, hogy elhagyja a Heatet és a Pistons segédedzője lesz. A Knicks elégedett a jelenlegi állománnyal, úgy érzik, már nincs túlságosan is sok hátvédjük. Kerr szerint valószínűleg ezzel a kerettel kezdik meg az idényt, a rotáció is ugyanaz lesz a Warriorsnál, mint tavaly. Felton négymeccses eltiltást kapott.

Újabb nagy név, ezúttal az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant mondta le a válogatottságot, ő sem lesz ott a Team USA keretében az idei világbajnokságon. Durant nem Paul George súlyos lábtörése miatt döntött úgy, hogy nem vesz részt a vb-n, hanem mentális is fizikális fáradtságra hivatkozott. Állítása szerint kicsit most visszább kell vennie ahhoz, hogy a következő szezonra készen tudjon állni. Nagyon nehéz döntés volt ez számára, mert nagyon szereti képviselni a hazáját, de egész egyszerűen nem tud 100%-ot beleadni most, ez pedig nem lenne fair a csapattársaival és a szakmai stábbal. Így már csak 15 fős az amerikai válogatott kerete, amely augusztus 14-én folytatja felkészülését a vb-re Chicagóban, augusztus 16-án pedig Brazíliával játszik felkészülési mérkőzést. Jerry Colangelo, az amerikai szövetség elnöke azt mondta, hogy egyelőre nem tervezik új játékos behívását Durant helyére, de nem zárta ki ennek a lehetőségét sem.

A Miami Heat egyéves szerződést kötött Reggie Williamsszel. A vajkezű dobóhátvéd az előző idény nagyrészét a Thunder D-Ligás csapatánál, a Tulsa 66ersnél töltötte, párszor felhívták az Oklahoma Cityhez, de mindössze 16 perc lehetőséget kapott.

Tim Hardaway Sr. tegnap bejelentette, hogy elhagyja a Miami Heatet - ahol játékosmegfigyelőként dolgozott -, hogy a Detroit Pistonshoz szakmai stábjához csatlakozhasson. Elmondása szerint nagyon izgatott, mindig is ezt akarta csinálni. A Pistonsnál minden a játékosok tanításáról szól majd számára, márpedig úgy gondolja, ő jó ebben és jól megérti a játékosokat. Hardaway azt is elmondta, hogy nagyon jó viszonyban van Stan Van Gundyval. Pat Riley azt mondta neki, nagyon nagy dolog ez számára, és nagyon örül a sikerének. Nehéz szívvel hagyja ott a Miamit, és kicsit szomorú is, mert úgy érzi, mindig a Heat-család tagja marad. Mindig különleges helye lesz a Heatnek a szívében. Riley-t és a tulajdonost, Mickey Arisont is dicsérte, szerinte jó emberek, és nagyon sokszor segítették ki egymást különböző módon. Hiányozni fognak neki.

A New York Knicks GM-je, Steve Mills Ian Begleynek (ESPN New York) azt mondta, nem zárja ki további cserék lehetőségét, de jelenleg elégedettek azzal, hogy sikerült Wayne Ellingtont elcserélniük, és úgy érzik, így megfelelő számú emberük van a hátvédsorban is, nem túl sok vagy túl kevés.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr a Bay Area News Groupnak azt nyilatkozta, hogy valószínűleg azzal a kerettel kezdik a szezont, ahogy most állnak, de soha nem lehet tudni, mi történik még a jövőben. Kerr szerint ez nem is az ő dolga, ő az edző, aki az adott állományt dirigálja, de a cserék nem az ő asztala. Azt is hozzátette, a jelenlegi kerettel nagyon elégedettek, és biztosak abban, hogy nagy eredményeket lehet velük elérni. Kerr azt is elmondta, hogy tavaly Andre Iguodala kezdett hármas poszton, valószínűleg ez idén is így lesz, de itt több lehetőségük is van Harrison Barnesszal és Draymond Greennel. Kerr szerint nagy valószínűséggel ugyanazt a rotációt fogja használni, mint ami játszott tavaly is, de minden attól függ, hogy az egyes "darabkák" hogyan illeszkednek egymáshoz, mennyire passzol a játékosok játéka a másik mellé.

A Dallas Mavericks új irányítója, Raymond Felton négymeccses eltiltást kapott a ligától, amelyet a 2014/15-ös alapszakasz kezdetén fog letölteni. Felton még a New York Knicks játékosa volt, amikor az előző idényben, februárban engedély nélkül viselt lőfegyvert, állítólag meg is fenyegette vele feleségét, és le is tartóztatták. Feltonnak közösségi munkát is kell vállalnia, de Mark Cuban, a Mavs tulajdonosa azt nyilatkozta, hogy ezt megteheti New Yorkon kívül is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus