Hírmorzsák 2014-08-08 (21:15)

A Sixers mégis része lesz a Love-cserének: Young megy a Timberwolveshoz Bennettért cserébe. A Cavs első körös picket adna Mozgovért. Wiggins a harmadik 1/1-es lesz az NBA-ben, aki nem annál a csapatnál kezdi meg első idényét, akik ledraftolták. Colangelo nem lepődött meg azon, hogy Durant lemondta a válogatottságot. Mindössze 7 All-Star van a 15 fős Team USA keretben. Motiejunas érdekes interjúja: Hardennel és Howarddal csak köszönőviszonyban van, a két sztár mindig külön eszik a csapat többi tagjától. Scott szerint Randle Zach Randolph atletikusabb kiadása. Nike-poszter George visszatérésére.

Mark Perner (Philadelphia Daily News) értesülései szerint a Philadelphia Sixers mégis beszáll a Kevin Love-cserébe, ők Anthony Bennettet kapják Thaddeus Youngért cserébe - így a Philly a tavalyi draft első 11 választásából 3 játékost is magánál tudhat majd. Mint ismeretes, augusztus 23-ig várni kell arra, hogy a tranzakció hivatalosan is megtörténjen, ekkortól cserélhető Andrew Wiggins.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint egy első körös draftjogot ajánlottak a Denver Nuggetsnek Timofey Mozgovért cserébe. Azt nem tudni, az ajánlatuk él-e még az orosz centerért, az azonban biztos, hogy fizetéseket is küldeniük kell át Coloradóba, hogy a 4.65 milliót kereső középjátékost át tudják venni. Meg tudják oldani, ha nagyon akarják, hiszen Matthew Dellavedova, John Lucas III, Erik Muprhy és Malcolm Thomas összesen 4.2 millió dollárt keresnek, mindegyikük szerződése nem garantált.

Az előbb említett Andrew Wiggins David Thompson (1975) és Chris Webber (1993) a harmadik 1/1-es lesz, aki nem ott kezdi meg NBA karrierjét, amelyik csapat kiválasztotta őt a drafton. Igazából a párhuzam Webbernél állja meg a helyét leginkább, Thompsont ugyanis az ABA-ben és az NBA-ben is ledraftolták - előbbi ligában a Denver Nuggets, utóbbiban az Atlanta Hawks - ő az ABA-t választotta, az 1976-os összeolvadás után pedig természetesen maradt akkori csapatánál, a Nuggetsnél.

Az amerikai szövetség elnöke, Jerry Colangelo azt nyilatkozta Marc J. Spearsnek (Yahoo Sports), hogy nem lepődött meg azon, hogy Kevin Durant lemondta a válogatottságot, Las Vegasban ugyanis olyan volt, mintha nem lett volna önmaga. Nagyon sok találgatás volt a játékos körül, fogalma sincs, hogy mi lehetett pontosan a gondja, de amikor felhívta őt Durant, akkor nem volt meglepődve azon, hogy fizikálisan és mentálisan nem érzi magát elég erősnek most a folytatáshoz. Így döntött, és ezt el kell fogadniuk.

A válogatotthoz kapcsolódóan egy érdekes statisztika: a Team USA maradék, 15 fős keretéből 8-an még soha nem játszottak az All-Star gálán.

A Houston Rockets litván magasembere, Donatas Motiejunas a ZIP FM rádióműsorában nyilatkozott a Rocketsről, illetve jövőjéről - erről Simonas Baranauskas, egy litván újságíró jelentett meg részleteket twitterén. Motiejunas elmondása szerint szívesen játszana a Los Angeles Lakersnél, ha nem marad Houstonban, mivel nincs túl sok számottevő magasemberük, így sok lehetősége lenne. Szerinte Zach Randolphot a legnehezebb fogni az NBA-ben, mert nagyon erős és sokfajta mozdulata van.

Jeremy Linnel volt a legjobb viszonyban a Rocketsnél, aki nagyon segítőkész volt, amikor Motiejunas lekerült a D-Ligába, sokszor érdeklődött, hogy érzi magát. Amikor Lint elcserélték, beszéltek azonnal telefonon, nagyon kedveli az irányítót. A csapat két sztárjához, James Hardenhez és Dwight Howardhoz fűződő viszonyáról annyit mondott, hogy nagyjából a köszönésben ki is merül a dolog, Harden és Howard is külön étkeznek a többiektől, általában egy gyorsétteremben. A legemlékezetesebb meccsét nem tudta felidézni, de azt mondta, a legrosszabbakra könnyebben eszébe jutnak: az a 44 meccs, amit végig a kispadon töltött.

Szóba került Z-Bo egy másik interjúban is. A Los Angeles Lakers új vezetőedzője, Byron Scott a Dan Patrick Show-ban Julius Randle-ről beszélt. Elmondása szerint tudja, hogy nagyon tehetséges támadóoldalon a fiatal kosaras. Tud lepattanózni, a festékben eredményes tud lenni, 4-5 méterig veszélyes tempókból is, kimagaslóan jól kezeli a labdát egy magasemberhez képest és atletikus is. Úgy tekint Randle-re, mint Zach Randolph atletikusabb kiadására. Szerinte nagy sztár, a palánk alatt egy igazi "szörnyeteg" lesz Randle-ből, amit megérti, miről szól az NBA.

A New York Knicks idén, a második kör 51. helyén választotta ki Thanasis Antetokounmpót, ám a játékos jövőjével kapcsolatban még komoly kérdőjelek vannak. Annyi biztosnak látszik, hogy idén nem csatlakozik a Knicks keretéhez - állítólag három lehetősége van: Olaszországból és Spanyolországból is keresik, de azon is gondolkodik, hogy a D-Ligában játszik a következő szezonban.

Alig telt el pár nap Paul George sérülése óta, a Nike már megcsinálta a kampányt a visszatérésre:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus