Hírmorzsák 2014-08-09 (21:15)

Rudy Gay került be a Team USA keretébe Kevin Durant helyett. LeBron nem tervezi, hogy lelép a Cavstől, nagyon szeretne Love-val együtt játszani. Love és a Cleveland nem egyeztek meg az új szerződésben, nem is engedi a liga szabályzata. A Rockets szerződést kötött Papanikolaouval, a Blazers Southerlanddel. Otis Smith a Pistons D-Ligás csapatának vezetőedzője lehet. Roy Rodgers a Wizards egyik segédedzője. Warkentien a Knicksnél.

Kevin Durant helye végül nem maradt üres, ugyanis az amerikai szövetség Rudy Gay-t hívta meg a mentális és fizikai fáradtságra hivatkozó kiscsatár helyére. Gay-nek tehát esélye van arra, hogy kivívja a 12 fős utazó keretbe való kerülést.

Ma hajnalban volt a Welcome Home LeBron "parti" az InfoCision Stadiumban, ahol LeBron James elmondta, egyáltalán nem tervezi, hogy bárhova is eligazol a Cleveland Cavalierstől, dacára annak, hogy rövidtávú szerződést kötött. LeBron azt mondta, nincs energiája még egy csapatváltáshoz, viszont a szerződésének is van oka: üzletember is, és tudja, mi folyik a ligában - utalt ezzel az új TV-szerződésre. Kevin Love-ról is ejtett pár szót: állítólag többször is mondta neki korábban is, hogy nagyon nagy szerepet játszott a Team USA-ben, az egyik oka volt annak, hogy aranyérmet tudtak nyerni a 2012-es londoni olimpián. Nagyon reménykedik benne, hogy sikerül együtt játszaniuk, nagyon várja már.

A Minnesota Timberwolves egyébként a múlt hónapban engedélyt adott a Clevelandnek, hogy közvetlenül Love-val is leülhessenek tárgyalni, LeBron pedig hetek óta tartja a kapcsolatot az erőcsatárral. Az ESPN forrásai szerint nincs megegyezés Love és a Cavs között egy új, hosszútávú szerződésről. Nem is lehet, ugyanis ezt a kollektív szerződés szabályai tiltják, ha kiderül, hogy ilyen megállapodás van a háttérben, akár csak szóban is, akkor az egész cserét annullálhatja a liga, és súlyos büntetéseket oszthat ki mindkét együttesnek.

A Portland TrailBlazers egyéves, nem garantált szerződést kötött az idei nyáron a New Orleans Pelicans nyári ligás csapatában játszó James Southerlanddel. A Houston Rockets is gyarapodott egy játékossal, miután mégis sikerült megállapodniuk a Barcelona görög kiscsatárával, Kostas Papanikolaouval. A kosaras jóval több pénzt fog kapni, mint amiről pár hete szó volt: 4.8 millió dollárt keres a következő idényben - ebből könnyen kifizetheti kivásárlását -, majd csapatopcióval 4.6 milliót kereshet 2015/16-ban.

Két hír tartozik ma az egyes csapatok szakmai stábjához. Egyrészt Otis Smith és Stan Van Gundy újra együtt dolgozhatnak. Most megfordulnának a szerepek, hiszen az Orlando Magic egykori vezetőedzője, SVG most elnöki posztot is betölt a Detroit Pistonsnál, míg a Magic egykori GM-je és elnöke, Smith jóval alatta szerepelne, a hírek szerint a D-Ligás csapat vezetőedzője lenne. Másrészt a Washington Wizards kinevezte Roy Rodgerst az együttes egyik segédedzőjének.

A New York Knicksnél a vezetőségben történt változás, Mark Warkentien lett a gárda igazgatója - a játékosok különböző feladatainak intézése lesz a dolga, illetve ennek a részlegnek a vezetője lesz. Warkentien nevét a Memphis Grizzliesnél is hallhattuk az utóbbi hetekben, hasonló munkakörben, ám végül a Knicksnél kötött ki. A New York Daily News úgy tudja, hogy kinevezését James Dolan szorgalmazta leginkább, de ugyanaz a CAA ügynökség képviseli az érdekeit, mint például JR Smith-ét vagy Carmelo Anthonyét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus