Hírmorzsák 2014-08-11 (10:30)

Monroe-nak mégsem ajánlotta be a Pistons az 5 év, 60 milliót? A Pacers Hibbertet árulja, már megkeresték a Detroitot Monroe miatt. Motiejunas szerint csak viccelt, amikor Hardenről és Howardról beszélt legutóbb. Wall szerint nem volt reális lehetősége arra, hogy beverekedje magát a Team USA 12 fős keretébe. Durant mindenkinél többet játszott az utóbbi 3 és az utóbbi 5 évben is. Ginobili szerint 98%, hogy az argentin válogatottban már soha többé nem játszik. Calathes marad a Memphisnél a következő idényre is. Al Harrington Kínában folytatja, de még 2014/15-ben szeretne a Wizards segédedzője lenni.

A Detroit Pistons magasembere, Greg Monroe körül forgott tegnap este és ma hajnalban a legtöbb hír. Egyrészt a játékost twitteren kérdezte egyik követője, hogy miért nem fogadta el az 5 éves, 60 millió dolláros szerződést, Monroe azonban azt válaszolta, hogy amit nem ajánlottak fel neki, azt nem is tudja elfogadni, tehát tagadta, hogy a korábban megjelentek szerint beajánlotta volna ezt számára a Pistons. Másrészt egy detroiti rádió műsorvezetője, Matt Dery úgy tudja, hogy az Indiana Pacers erősen árulja Roy Hibbertet, és megkeresték már a Detroitot Monroe-val kapcsolatban. Azt nem tudni, jutottak-e előre a tárgyalások bármennyit is, vagy hogy mennyire van ez az üzlet még terítéken, hiszen Hibbertet a Phoenix Sunsnak is felajánlotta a Pacers, ráadásul ott már konkrét csereötletben, mint arról tegnap este beszámoltunk.

A Houston Rockets litván magasembere, Donatas Motiejunas a Houston Chronicle-nek magyarázta a litván rádióműsorban tett nyilatkozatát. Az is felmerült a Dwight Howardra és James Hardenre tett megjegyzései után, hogy nem is hangzottak el a megjelentek, de a gond nem a fordítással volt. Motiejunas azt mondta, hogy próbált vicces lenni, az ugyanis egy poénos rádióműsor, amibe őt meghívták, és a műsorvezetők is mondták neki, hogy nyugodtan viccelődjön, engedje el magát. A litván szerint semmi gond nincs az öltözőn belül, Hardennel és Howarddal is jól kijönnek, a két sztár vett a többieknek karácsonyi ajándékot is, hálaadáskor pedig a centernél vacsoráztak. Howarddal egyébként is beszél folyamatosan, az öltözőben is jó a kapcsolat kettejük között, és ő azt mondta, hogy nincs gondja a nyilatkozattal.

A Washington Wizards irányítója, John Wall a CSN Washingtonnak azt nyilatkozta egy jótékonysági rendezvényen, hogy szerinte nem kapott igazi lehetőséget arra, hogy bekerüljön a 12 fős utazó keretbe, amely majd a Team USA-t képviseli a spanyolországi vb-n. Wall azt is hozzátette, hogy ez is a játék része, örült, hogy legalább az edzőtáborban ott lehetett, és ott képviselhette hazáját, sok szerencsét kívánt nekik, és reméli, hogy megszerzik az aranyérmet. Wall szerint mindenkinek megvolt a lehetősége Las Vegasban, hogy megmutassa, mit tud, ő egyébként is négy éve van már a ligában, mindenki tudja, mire lehet tőle vagy bárki mástól számítani, viszont szerinte a válogatott vezetői már úgy érkeztek az edzőtáborba, hogy tudták, mit akarnak, kivel akarják ezt megvalósítani, és milyen döntéseket fognak hozni.

Egy kis statisztika Kevin Durant Team USA-ből történő visszalépéséről: az elmúlt három szezonban senki nem játszott több percet nála az alapszakaszt és a rájátszást is figyelembe véve, 10.924 perce úgy is több mint a második helyen álló LeBron Jamesé (10.811), hogy utóbbi mindhárom évben döntőt játszott csapatával. Az utóbbi öt évben is Durant a listavezető (15.064), itt 930 perccel veri meg a második helyen álló Jamest. A Thunder GM-je, Sam Presti az idény végén le is nyilatkozta, hogy erre a jövőben oda kell figyelniük, nemcsak a hosszútávú következmények miatt, de azért is, hogy azokban a percekben a lehető legtöbbet kapják Duranttől, amikor a pályán tartózkodik.

A San Antonio Spurs argentin csillaga, Manu Ginobili azt nyilatkozta, hogy 98% az esély arra, hogy soha többé nem játszik hazája válogatottjában. Ha most pályára tudott volna lépni a világbajnokságon, akkor biztosan kijelentené, hogy ez az utolsó szereplése. Így most egy nagyon minimális esélyt lát még arra, hogy valaha felöltse a nemzeti mezt, de nagyon keveset. Ő egyébként a 2012-es londoni olimpián is úgy gondolta, hogy az lesz az utolsó tornája, úgy készült arra a megmérettetésre, hogy utána már nem lesz többet válogatott. Nehéz volt számára a döntés, hogy 37 évesen, egy júniusig nyúló idény után elvállalja a játékot, így most nem olyan nehéz elfogadnia, hogy a sérülése miatt nem lehet ott, mint lett volna egyébként.

A Memphis Grizzlies irányítója, Nick Calathes egy görög napilapnak adott nyilatkozatában elmondta, jövőre is a Grizzliesnél fog játszani. Elmondása szerint az NBA volt a gyerekkori álma, a Memphis pedig lehetőséget adott neki arra, hogy ez az álom beteljesüljön. Európában persze más volt a feladatköre, jóval nagyobb szerep hárult rá, de szerinte a Grizzliesnél is jól alakultak a dolgai, a kezdeti nehézségek után sikerült felvennie a ritmust. Nagyon sok pletyka keringett körülötte a nyáron, ami nagyon zavaró is volt számára, Európából sokan keresték, de a Memphis úgy döntött végül, hogy megtartja. Megpróbál minél jobban játszani a második évben, remélhetőleg egy jobb szerződést is ki tud csikarni magának - ha ez nem jön össze visszamegy az öreg kontinensre.

Végül pedig egy, a ligát kevésbé megrázó hír: Al Harrington is Kínába igazol, a Fujian Sturgeonts együttesében fog játszani - hivatalos bejelentés ma várható. Harrington a Bleacher Report információi szerint abban reménykedik, hogy kínai játéka után még a 2014/15-ös idényben csatlakozhat a Washington Wizards szakmai stábjához, mint segédedző.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus