Hírmorzsák 2014-08-12 (21:15)

Lezárult a Clippers adásvétele, megtörtént az utalás, megvan az írásos bírósági ítélet, és a tulajdonosok szavazása: Ballmer az új vezető. Ballmer és Rivers első nyilatkozatai. A liga visszaperli Sterlinget. Bird sajtótájékoztatója: luxusadó, Sloan, Marion. Monroe hajlandó aláírni a QO-t, bizonyítékot akar, hogy az SVG által neki felvázoltak működnek is. A Suns még mindig meg akar egyezni Bledsoe-val, akivel személyesen hónapok óta nem beszéltek. Tucker hárommeccses eltiltást kapott. A Sixers leigazolta Ronald Roberts Jr.-t. Damien Inglis legkésőbb szeptemberben csatlakozik a Buckshoz. A Hornets megpályázta a 2017-es vagy 2018-as All-Star hétvége rendezését. Oden akár 1-6 évig tartó letöltendőt is kaphat.

Végre vége: sikeresen befejeződött a Los Angeles Clippers adásvétele, Steve Ballmer mától a franchise vezetője. Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) úgy tudja, hogy múlt héten, Ken Berger (CBS Sports) viszont úgy, hogy tegnap szavazott a liga 29 másik csapatának tulajdonosa elektronikusan, abban viszont mindkét újságíró cikke megegyezik, hogy 29-0-s aránnyal jóváhagyták azt, hogy Ballmer vegye át az együttes irányítását - az új tulaj Board of Governors általi meghallgatása már július 15-én megtörtént. Az eredeti megállapodás szerint a bírónak írásban kellett jóváhagyni, hogy Shelly Sterling jogerősen intézte az adásvételt. Ez elvileg megtörtént, így Ballmer reggel elutalta a 2 milliárd dollárt, úgyhogy ez a része végleg lezárult a dolognak.

Ballmer egy hivatalos közleményben megfutotta az ilyenkor szokásos tiszteletköröket: a szurkolók lojalitását emelte ki a klubbal szemben még a nehéz időkben is, és ígéretet tett, hogy mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a megfelelő környezetet teremtse meg a csapat, a vezetőség, a szakmai stáb és a játékosok számára, hogy a szurkolókat minél jobban ki tudják szolgálni. Doc Rivers annyit tett ehhez hozzá, hogy fantasztikus nap ez a mai a Clippers történetében, és ő is az ilyenkor szokásos mondatokkal fogadta Ballmert: nagyon várja a vele való munkát, már most nagyon tetszik neki, mennyire elkötelezett a kosárlabda, a csapat, valamint a győzelem iránt, és egészen biztos benne, hogy nagyon inspiráló lesz ez a játékosok számára is.

Annyiban érdekes még a helyzet, hogy Berger forrásai megerősítették Brad Turner (Los Angeles Times) értesüléseit, miszerint a liga visszaperli Donald Sterlinget a tulajdonosok elleni vizsgálat, illetve az egész ügy alatt elszenvedett közvetlen és közvetett károk miatt.

Az Indiana Pacers elnöke, Larry Bird sajtótájékoztatót tartott. Bird elmondta, hogy a ligától kérelmezték a Disabled Player Exceptiont Paul George hosszútávú, egész szezonra szóló sérülése miatt, de ha meg is kapják a kivételt, amellyel egy 5.3 milliós szerződést ajánlhatnak majd, akkor sem mennek luxusadó fölé, ugyanis a tulajdonos, Herb Simon megmondta neki, hogy nem fognak luxusadót fizetni sosem. Bird azt is elmondta, hogy Donald Sloant megtartják - a hátvéd szerződése pénteken válik garantálttá, amennyiben nem teszik ki a keretből. Bird szerint Shawn Marion bajnokesélyes csapatnál akar játszani, úgyhogy valószínűleg nem hozzájuk igazol - mivel jó kapcsolatot ápol a Cleveland Cavaliers GM-jével, David Griffinnel még a Sunsos időkből, a Cavs pedig eddig is befutónak tűnt náluk, így valószínűleg oda fog menni.

A két legnagyobb nevű RFA ügyében továbbra sincs előrelépés. Vincent Goodwill (Detroit News) információi szerint a Detroit Pistons magasembere, Greg Monroe hajlandó elfogadni a QO-t, amely számára a következő idényre 5.3 millió dollárt biztosít, és ami után jövő nyáron korlátozások nélkül igazolhat bárhová. A forrás szerint Monroe-nak egyáltalán nincs baja a Pistonsszal, vagy az új elnökkel, Stan Van Gundyval, sőt, tetszik is neki, amit SVG felvázolt neki, de előbb bizonyítékra van szüksége arra, hogy ez működik is, mielőtt hosszútávon lekötné magát a Detroithoz.

A Phoenix Suns tulajdonosa, Robert Sarver nem először állt már a média nyilvánossága elé Eric Bledsoe ügye miatt - a tulaj Paul Corónak (Arizona Republic) elmondta, hogy továbbra is reménykednek abban, hogy hamarosan le tudnak ülni a játékossal, illetve képviselőivel és meg tudnak egyezni. A különböző hírekről, miszerint megromlott a viszony Bledsoe és a vezetőség között, azt mondta, hogy ez lehet, hogy csak a saját pozíció javítása érdekében történik, mindenki próbál úgy tenni, mintha, hogy jobb helyzetben legyen a tárgyalásoknál. Sarver azt mondta, hogy négy hónapja nem beszéltek személyesen Bledsoe-val, úgyhogy nem tudja megmondani, mi pontosan a helyzet, de mikor náluk játszott, akkor jó kapcsolata volt mindenkivel, a vezetőségen át a szakmai stábon keresztül a játékostársakig. Nekik jelenleg is hasonló érzéseik vannak az irányába, szeretnék, ha náluk folytatná pályafutását hosszútávon is - mint ismeretes, 4 évre 48 millió dollárt ajánlanak a hátvédnek.

Szintén a Sunshoz tartozik, hogy PJ Tuckert három meccsre eltiltotta a liga amiatt a gyorshajtás miatt, ami miatt pár nap letöltendő börtönt is kapott nemrég.

A Philadelphia Sixers hároméves, részlegesen garantált szerződést kötött Ronald Roberts Jr.-ral. A 23 éves erőcsatárt nem draftolták az idei játékosbörzén, és már szerződése volt a francia Chalonnal, ám tartalmazott egy kitételt, hogy NBA csapat érdeklődése esetén leléphet - le is lépett.

A 19 esztendős francia kiscsatár, Damien Inglis az idei draft második körének 36. helyén kelt el, de sokáig úgy volt, hogy első körös lesz - aztán eltörte a lábát egy edzésen az Oklahoma City Thundernél. Inglis a Milwaukee Sentinel Journalnek azt nyilatkozta, hogy meglepődött, de örült, mikor a Milwaukee Bucks kiválasztotta, mert egy fiatal csapat. A játékát a sokoldalúságra akarja építeni, megpróbál a lehető legtöbb mindenben segíteni csapatának. Leginkább a pattanózása, a védekezése és a passzolása a jelenlegi erősségei, a döntéshozásban és a dobásban kell fejlődnie, de úgy érzi, jó kezekben van Jason Kiddéknél. Inglis visszautazik Franciaországba, majd augusztus végén vagy szeptember elején visszatér Milwaukee-ba, akkor kezdheti el az edzéseket. A két méter fölötti kiscsatárnak egyébként 221 centis karfesztávja és nagyon jó lábmunkája van, a legtöbb játékosmegfigyelő szerint minőségi védő lehet az NBA-ben.

A Charlotte Hornetsnél már előrébb gondolkodnak, mint az idei nyár: ma beadtak egy pályázatot, hogy ők rendezhessék az All-Star hétvégét 2017-ben vagy 2018-ban - Charlotte-ban legutóbb 1991-ben rendezték meg ezt az eseményt.

A végére pedig egy rossz hír Greg Odennek. Arról már pár napja beszámoltunk, hogy az egykori 1/1-est letartóztatták, mert állítólag megütött egy nőt. Nos, ez a hölgy a volt barátnője volt, akinek a hírek szerint el is tört az orra, így akár 1-6 évig terjedő letöltendőt is kaphat a center.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus