Hírmorzsák 2014-08-13 (10:45)

Monroe közölte a Pistonsszal, hogy aláírja a QO-t, a csapat még reménykedik, hogy mégsem teszi meg. Bledsoe is hajlik az egyéves szerződésre. Curry szerint jobb a támadóoldalon, mint LeBron, örült Thompson megtartásának, és beszélt egy esetleges hazatérésről is Charlotte-ba. Menetrend-infók: karácsonyi meccsek, gyűrűátadó ceremónia, több együttes évkezdete. Rivers és Ballmer már a hosszabbításról tárgyalhatnak. A Pacers megkapta a DPE-t. A Raptorsnak külön D-Ligás csapata lehet. Panda Friend bemutatkozott. A Kings leigazolta Deonte Burtont, a Jazz közel a megegyezéshez Toure Murryvel.

A USA Today forrásai szerint Greg Monroe közölte a Detroit Pistonsszal, hogy el fogja fogadni a minősítő ajánlatot (QO), így egyéves szerződése lesz, de jövő nyáron szabadon igazolhat bárhová, megkötések nélkül. Monroe így 5.479 millió dollárt fog keresni 2014/15-ben, viszont mivel egyéves szerződést ír alá, így nem cserélhető sehova, csak az ő engedélyével. Vince Ellis (Detroit Free Press) jelentette, hogy a csapat még reménykedik abban, hogy Monroe nem írja alá a QO-t, és meg tudnak egyezni egy hosszútávú szerződésben.

Jeff Zilgitt (USA Today) úgy tudja, hogy a Phoenix Suns hátvédje, Eric Bledsoe is nagyon erősen hajlik arra, hogy aláírjon egy évre a Sunshoz, és akkor jövőre ő is oda megy, ahova szeretne.

A Sacramento Kings megegyezett a Nevada egyetemen végző Deonte Burtonnel. A 23 éves irányító utolsó egyetemi évében 20.1 pontot és 4.4 gólpasszt átlagolt, júliusban pedig a Washington Wizards nyári ligás csapatában fordult meg 6 meccs erejéig.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Utah Jazz közel áll ahhoz, hogy megállapodást kössenek Toure Murryvel, aki két év alatt 2 millió dollárt kereshet új szerződésével.

Miután tegnap hivatalosan is Steve Ballmer lett a Los Angeles Clippers tulajdonosa, Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint nem is nagyon húzza az időt sokáig a volt Microsoft vezér, hamarosan leül tárgyalni Doc Riversszel a szerződéshosszabbításról - állítólag mindkét fél nagyon szeretne hosszútávon is együttműködni. Rivers jelenleg hároméves, 21 millió dolláros kontraktusa második évébe lép - ezzel is ő az egyik legjobban fizetett vezető a profi sportokat tekintve.

Bob Kravitz (Indianapolis Star) úgy tudja, hogy az Indiana Pacers megkapta a ligától a Disabled Player Exceptiont, amelyért Paul George egész éves sérülése miatt folyamodhattak. Így a már sokszor említett 5.3 milliós kivételt felhasználhatják még igazolásra, igaz, luxusadó fölé nem fognak menni - ahogyan azt tegnap Larry Bird is elmondta -, így alig 2 milliót költhetnek el ebből, ha valakit nem vásárolnak ki vagy nem cserélnek el.

Egy rövidhír a Toronto Raptorshoz kapcsolóan: a kanadai együttesnek eddig nem volt külön D-Ligás csapata - a Bakersfield Jamet "használták" a legutóbbi három idényben -, ám ez is megváltozhat hamarosan, ugyanis a Raptors Republic információi szerint tárgyalásokat folytatnak a Rochester RazorSharksszal ennek érdekében.

A Golden State Warriors sztárja, Steph Curry a Dan Patrick Show vendége volt tegnap, ahol beszélt több dologról is. Elmondása szerint nagyon is támogatta a vezetőség azon döntését, hogy nem voltak hajlandóak megválni Klay Thompsontól Kevin Love megszerzése érdekében, szerinte a jelenlegi keret bajnokesélyes így, ahogy most van. Megkérdezték tőle, hogy ki a jobb játékos támadásban, LeBron James vagy ő, amire azt felelte, hogy ő. Úgy érzi, hogy persze LeBron nagyon sok figyelmet igényel a védőktől a pályán, de ő is képes mások számára megteremteni a helyzetet, irányítani és bevonni a társait a játékba, nemcsak dobni tud.

James nem véletelenül került képbe, ugyanis az ő hazatéréséről is kérdezték Curryt, illetve ezzel kapcsolatban felmerült, hogy esetleg valamikor visszamegy-e Charlotte-ba. A kosaras azt mondta erre, hogy mindig is gondolt arra, milyen lenne otthon játszani, hiszen az édesapja 10 évig játszott Charlotte-ban, és Észak-Karolinában az emberek nagyon sokat tettek értük. Egyelőre három év még hátra van a szerződéséből, úgyhogy egy ideig nem kell ezzel foglalkoznia. Szereti a mostani környezetét is, a csapat pedig nagyon tetszik neki, jelenleg csak ez számít. Mindenki szeretne otthon játszani, gondol erre, álmodik erről, és ha reális lehetőség lesz rá, az más kérdés, de jelenleg nem aktuális a dolog.

Az ESPN értesülései szerint négy mérkőzés lesz idén karácsonykor - legalábbis ennyiről tud a csatorna a forrásai által. Ezek közül az egyik LeBron James visszatérése lesz Floridába, ugyanis a Cleveland Cavaliers a Miami Heathez látogat majd december 25-én. A másik három meccs elvileg a New York Knicks - Washington Wizards, a Los Angeles Clippers - Golden State Warriors és a Chicago Bulls - Los Angeles Lakers összecsapások lesznek.

További kiszivárgott információk: A San Antonio Spurs gyűrűátadására október 28-án kerül sor az ESPN szerint, amikor a Dallas Mavericks ellen lépnek majd pályára. A Clippers az Oklahoma City Thunder ellen kezd majd október 30-án a Staples Centerben, míg egy nappal később városi rangadó lesz a Clippers és a Lakers között. A Knicks a Bulls ellen nyitja a szezont hazai parketten, október 29-én Frank Isola (New York Daily News) információi szerint, majd a New York Post szerint másnap a Clevelandhez látogatnak. A Thunder október 29-én Portlandben kezd, az első hazai meccsük pedig november 1-jén, a Denver Nuggets ellen lesz majd. A hivatalos menetrendre azonban magyar idő szerint ma éjfélig még várni kell.

Metta World Peace már be is mutatkozott "Panda Friend"-ként:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus