Hírmorzsák 2014-08-14 (10:15)

Megvan a teljes, hivatalos menetrend a következő idényre. A Thundert, a Bullst és a Cavst közvetítik a legtöbbet Amerikában az országos TV-k. Több back-to-back lesz, mert hosszabb lesz az All-Star szünet. Sterling fellebbezését elutasították. Humphries dicsérte volt edzőjét, Brad Stevenst, szerinte jobb játékos lett általa. Új vezetőedzője van a Utah D-Ligás csapatának.

Kijött a hivatalos menetrend, amelyet a liga hivatalos honlapján már meg is tudtok nézni. Az összes tegnapi hír igaznak bizonyult, annyi kiegészítéssel, hogy a nyitónapon a harmadik meccset az Orlando Magic és a New Orleans Pelicans vívja majd, a gyűrűceremóniával egybekötött San Antonio Spurs - Dallas Mavericks mérkőzéssel egy időpontban (magyar idő szerint október 29-én, hajnal 02:00-kor).

Bár ez Magyarországról kevésbé fajsúlyos, de a legtöbb meccs az ABC-n a Thunder szereplésével lesz - hatszor kerülnek képernyőre majd, a Chicago Bulls és a Cleveland Cavaliers 5-5 alkalommal vannak a lista második és harmadik helyén. A nem NBA TV által közvetített országos meccsek tekintetében is ez a három gárda a listavezető, mindhárom együttestől 25 ütközetet láthatnak a nézők országos csatornán, a Los Angeles Clipperstől 23-at, a Lakerstől 20-at, a bajnok Spurstől és a Golden State Warriorstől pedig 19-et. A teljes listát ezen a linken megtaláljátok!

Több back-to-back lesz idén - egymás utáni napokon lejátszott meccsek egy-egy csapat számára -, mivel meghosszabbították az All-Star szünetet. Minden csapat legalább 8 napot pihenhet az All-Star hétvége elejétől a végéig, és vannak bőven olyanok is, amelyeknek ennél is több idő jut a regenerálódásra.

A Los Angeles Clippers ügye a héten pozitív fordulatot vett, és a jó irány továbbra is megvan: egy kaliforniai bíróság elutasította Donald Sterling fellebbezését, amelyben azt kérte, állítsák meg a franchise adásvételét. A bíróság az indoklásban elmondta, olyan folyamatot nem tudnak megállítani, ami már végbement. Arash Markazi (ESPN Los Angeles) forrásai szerint esély sincs már arra, hogy valaha újra Sterling legyen a Clippers tulaja.

A Washington Wizards új magasembere, Kris Humphries a Washington Postnak azt nyilatkozta, szerinte jóval hatékonyabb játékos lett a Bostonban töltött ideje alatt, és nagyon várja már, hogy a fiatal, feltörekvő fővárosiakkal megkezdhesse a szezont. Humphries elmondása szerint állandóan beszélt volt vezetőedzőjével, a Celtics mesterével, Brad Stevensszel, akinek el is mondta, hogy sokkal jobb játékos lett általa. Jobban kezeli a labdát, jobb döntéseket hoz, jobban is dob. Nagyon hálás azért, hogy lehetőséget kapott a játékra abban a helyzetben is, amiben a Bostonnál volt.

A végére pedig egy kisebb hír: a Utah Jazz D-Ligás csapatának, az Idaho Stampede-nek új vezetőedzője van, Dean Cooper - a szakember a legutóbbi két idényben segédedzőként dolgozott a Houston Rocketsnél.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus