Hírmorzsák 2014-08-15 (10:30)

Cousins jobb térde megsérült a Team USA edzésén. Rose-nyilatkozat: George, kerettagság. George minden felvásárolt 24-es mezét volt középiskolájának adományozta. Megműtötték Isaiah Thomas csuklóját. A Cavs komolyan gondolkodik Billups leigazolásán. Jason Collins a visszavonulást fontolgatja. Steph Curry-t nem szolgálják ki alkohollal. Asik szépen búcsúzott a Rocketstől. Blair nagyon várja, hogy a Wizardsban játszhasson. Új Durant-reklám (videó). Igazolások, edzőtábor-meghívások (E'Twaun Moore, Benimon, Jordan Hamilton, Kevin Murphy, Bost, Lance Thomas, Bhullar).

Újabb sérülés történt a Team USA edzőtáborában. Az amerikai válogatott tegnap elkezdte az edzéseket Chicagóban, DeMarcus Cousins azonban egy szabadlabdáért történő harcban úgy ütközött Anthony Davisszel, hogy utána fájlalta a jobb térdét, és le is kellett vinni a pályáról. Az MRI szerint nincs komolyabb probléma, semmilyen "szerkezeti elváltozás", tehát törés vagy szalagszakadása nincs, de az biztos, hogy a Sacramento Kings magasembere kihagyja az Egyesült Államok holnapi, Brazília elleni felkészülési meccsét.

A nemrég súlyos lábtörést szenvedő Paul George egyébként szép gesztust gyakorolt. Mint ismeretes, számot fog váltani a következő idényre - 24-esből 13-as lesz -, így fel kell vásárolnia az összes 24-es George mezt, ami az NBA Store-on található. Tegnap megtette ezt a sztár, a mezeket pedig volt középiskolájának, a kaliforniai Knight High Schoolnak adományozta - kapott belőle mindenki, diákok és tanárok egyaránt.

A Chicago Bulls sztárja, Derrick Rose is nyilatkozott George sérülésével kapcsolatban. Elmondása szerint senkinek nem kívánja azt, ami az Indiana Pacers kiscsatárával történt, most csak imádkozni tudnak a teljes felépüléséért. Tervei szerint szezon közben olyan gyakran fog találkozni George-dzsal, amennyire csak tud. A Team USA kerettagságáról azt mondta, hogy egyáltalán nem fél, bízik abban, hogy ott lesz a 12-ben. Jól érzi magát, az előző két nyarat, vagy inkább szezont végigdolgozta azért, hogy olyan állapotban legyen, amilyenben most van. Optimistán állt végig a dolgokhoz, folyamatosan csinálta, amit kellett, és szerinte minden úgy alakul majd, ahogyan azt ő szeretné.

Ha már Rose, akkor a Bullshoz tartozik, hogy a SportsTalkFlorida.com értesülései szerint a következő pár napban megegyeznek majd E'Twaun Moore-ral, a hátvéd hozzájuk igazol.

Több igazolás, megegyezés is történt tegnap. Egyrészt a RealGM jelentette, hogy a Denver Nuggets két évre köti le Jerrelle Benimont - a szerződést ma írják alá és részlegesen garantált. A 23 éves, Towson egyetemről érkező csatár végzősként 18.7 pontot és 11.2 pattanót átlagolt, a Nuggets nyári ligás csapatában pedig átlagban 11 pont és 11 pattanó került a neve mellé mérkőzésenként. Másrészt szintén a RealGM-től tudni, hogy a Denverben több mint két idényt lehúzó Jordan Hamilton egy éves megállapodást kötött a Toronto Raptorsszal - a szerződés pontos részletei nem ismertek. Hamiltont februárban cserélték a Houston Rocketshez, onnan lett szabadügynök.

Két játékos a tavalyi Idaho Stampede-ből a Utah Jazznél tölti az edzőtábort, ők Kevin Murphy és Dee Bost, akik lehetőséget kapnak arra, hogy a nagycsapatba verekedjék magukat. Szintén az edzőtáborra kapott meghívást Lance Thomas az Oklahoma City Thunderrel fog készülni szeptember-októberben. A Sacramento Kings a 226 centi magas indiai-kanadai centerrel, Sim Bhularral kötött szerződést, és bár a részletek nem ismertek, valószínűleg ez is nem garantált kontraktus, ami gyakorlatilag az edzőtáborra szól.

Szintén a Raptorshoz tartozik, hogy a liga felajánlotta a kanadai klubnak, hogy törlik a 25.000 dolláros büntetésüket az anti-tampering szabály megsértése miatt, amennyiben a vétséget elkövető Drake-kel megszakítják a kapcsolatot - a rapper a csapat "nagyköveteként" dolgozik jelenleg, ám fizetést például nem kap.

Eric Pincus (Los Angeles Times) értesülései szerint tegnap megműtötték a Phoenix Suns új hátvédjének, Isaiah Thomasnak a bal csuklóját. Artroszkópiás beavatkozásról van szó, és a Suns úgy számol, hogy Thomas teljesen egészséges lesz az edzőtábor kezdetére.

Jared Zwerling (Bleacher Report) úgy tudja, hogy a Cleveland Cavaliersnél komolyan gondolkodnak Chauncey Billups leigazolásában. Mint ismeretes, a 37 éves hátvéd múlt héten járt privát edzésen az ohiói klubnál, amelyen a szemtanúk szerint rozsdásnak, de így is hasznosnak tűnt. Az edzést állítólag Billups kezdeményezte, de úgy tűnik, hogy a Cavs viszonozza érdeklődését - állítólag évek óta nagyon jóban van az egyik segédedzővel, Tyronn Lue-val.

Marcus Thompson II (Bay Area News Group) forrásai szerint Jason Collins komolyan fontolgatja, hogy visszavonul. A 35 éves center egy 600 nézőnek tartott előadáson mesélt arról, hogy régen könnyedén elérte a gyűrű mögötti négyzet tetejét, aztán évről-évre egyre lejjebb ment a maximuma. Zsákolni még ma is tud, de ő is megöregedett, ahogy mindenki más.

A Golden State Warriors sztárja, Steph Curry eléggé fiatalos külsejű, erről mesélt egy történetet a Dime Magazinnak. Elmondása szerint a California Pizza Kitchen nevű étteremben akart vacsorázni a feleségével, miután vége lett a szezonnak. Szeretett volna egy sört kérni, de a személyi igazolványa a kocsijában maradt, a pincérnő pedig nem hitte el, hogy elmúlt 21, és nem is ismerte fel az NBA egyik legnépszerűbb játékosát. Curry hívatta a lány főnökét, aki már tudta, kit is kellene kiszolgálni, így megkapta a jól megérdemelt italát.

Forr a levegő a Houston Rockets körül idén nyáron, de ez nem Ömer Asik távozásának köszönhető. A török center a Houston Chronicle-nak adott nyilatkozatában szépen búcsúzott egykori klubjától: megköszönte a szurkolóknak és mindenkinek a támogatást, amit Houstonban kapott, külön a csapatnak és játékostársainak, mert nagyon jól érezte magát a Rocketsnél, és úgy érzi, jobb játékos is lett az ott eltöltött ideje alatt.

A Washington Wizards új magasembere, DeJuan Blair a Washington Postnak azt nyilatkozta, hogy nagyon izgatott volt, mikor megtudta, hogy a fővárosba cserélték, olyan volt ez számára, mintha egy álom vált volna valóra. Nagyon fiatal a csapat, kitűnő magasembereik vannak, illetve nagyon jól épül fel szerinte az egész csapat szerkezete, illetve az őket segítő szakmai stáb is. Úgy érzi, ő is hozzá tud majd ahhoz tenni, hogy minél jobb eredményt érjenek el, minél tovább menjenek a rájátszásban.

A végére pedig az új Kevin Durant-reklám:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus