Hírmorzsák 2014-08-16 (10:00)

Livingston nagylábujját meg kellett műteni, 6-8 hétig nem edzhet. Colangelo George sérüléséről beszélt. Anthony azért fogyott ilyen sokat, hogy a Knicks vezére legyen és a liga három legjobb játékosa közé tartozzon, éves fizetése felét pedig minden szezon elején megkapja. Acy szerződése garantált lett, Thanasis Antetokounmpo marad a Knicks edzőtáborában. Farmar és Childress Blattet dicsérte, Childress arra is felhívta a figyelmet, mihez kell hozzászoknia a Cavs trénerének az NBA-ben. Garcia mégsem hosszabbított a Rockets-cel? Bost három évre aláírt a Jazzhez.

A Golden State Warriors új hátvédje, Shaun Livingston nem kezdi jól oaklandi karrierjét, ugyanis a hét folyamán artroszkópiás műtéten esett át, a jobb lábának nagylábujját kellett rendbe tenni, emiatt pedig 6-8 hétre kiesett a játékból - tehát könnyen elképzelhető, hogy csak október közepén, már az előszezon közepén kezdhet el újra edzeni, és legjobb esetben is csak épp az edzőtábor kezdetére lesz újra játékképes.

Idan Ravin, Carmelo Anthony személyi edzője azt nyilatkozta Marc Bermannek (New York Post), hogy Melo azért fogyott ilyen sokat a nyáron, mert szeretne a New York Knicks vezére lenni, és szeretne példát mutatni a többieknek. Ravin szerint motiváló volt Anthony számára, hogy Phil Jackson lett a franchise elnöke, és szeretne a liga három legjobb játékosa közé tartozni, ha pedig ő akar lenni a vezető, akkor nemcsak a szavait, de a tetteit is követni kell. Ravin elmondása szerint Melo nagyon kitartó, a diéta alatt mutatott kiegyensúlyozottsága az, ami kiemelkedő, de arra is figyelmeztetett, hogy maga a súlyvesztés önmagában nem garantál jobb játékot.

Anthonyhoz tartozik az is, hogy új, ötéves, 124 millió dolláros szerződése úgy van megírva, hogy minden évben az aktuális évi fizetése felét nagyon hamar megkapja. Ez nem azt jelenti, hogy összességében 62 milliót kifizetnek neki pár hónapon belül, de így is jóval hamarabb jut pénze nagy részéhez, mintha simán, hónapokra egyenletesen leosztva kapná meg bérét. A Knicksnél egyébként tavaly JR Smith szerződése is ugyanígy lett megkonstruálva.

Maradjunk a New Yorknál: garantálttá vált a nemrég cserében szerzett Quincy Acy szerződése - a csatár 912.000 dollárt fog keresni a következő idényben. Még mindig a Knickshez tartozik, hogy idei második körös draftoltjuk, Thanasis Antetokounmpo úgy döntött, hogy nem fogad el egyelőre egyetlen ajánlatot sem, mert az edzőtábort a New York-iaknál tölti. A hírek szerint két olasz klub kereste meg őt szerződéssel, az Avellino és a Varese.

Jordan Farmar a Bleacher Reportnak a Cleveland Cavaliers új vezetőedzőjét, David Blattet dicsérte - Farmar volt játékosa a Maccabi Tel-Avivnál a 2011-es lockout alatt. Az irányító szerint Blatt elképesztő, mindenkinek az erősségére játszik, nagyon nyitott a játékosokkal való kommunikációra, és szerinte nagyszerű munkát fog végezni a Cavsnél. Josh Childress egy görög All-Star meccs erejéig ismerhette csak meg, de ő is dicsérte, elmondása szerint nagyon kedves ember, és a meccsek közben végrehajtott változtatásai az igazi extrái. Azt hallotta, hogy mindent megtesz a sikerért, de nem olyan edző, aki csak a saját igazát hajlandó elfogadni.

Childress azt is elmondta, hogy Blattnek azért lesz még dolga, hogy teljesen sikeres lehessen az NBA-ben, ugyanis sosem volt olyan kaliberű játékosa, mint LeBron James. Childress szerint ha valaki sztár Európában, az az edző, hasonlít ebben az öreg kontinens az NCAA-re. A trénereket jobban tisztelik, a véleményük többet ér, és senki nem számít többet, mint a csapat. Az európai edzőknek általában sokkal több beleszólásuk van az együttes ügyeibe, mint az NBA-s kollégáiknak. Ha valamelyik amerikai nem válik be egy európai klubnál, egyszerűen lecserélik. Childress szerint Blatt nagyon sok különböző helyzetben edzősködött már, de olyan még nem volt, hogy ne az övé legyen a teljes irányítás, márpedig itt nem így lesz.

Az amerikai szövetség elnöke, Jerry Colangelo azt nyilatkozta tegnap Paul George sérüléséről, hogy mindenki, aki játszott valaha, edző volt, vagy a kosárlabda körül dolgozott, tudja, hogy ez is a játék része. Sérülések bárhol, bármikor előfordulhatnak. Az Indiana Pacers kiscsatára tegnap tartott sajtótájékoztatót, amin ez is előkerült, Colangelo pedig azt mondta, hogy nagyon sokra tartja azt, ahogy George beszélt erről, illetve a Team USA-ről - neki és Larry Birdnek is köszöni a pozitív hozzáállást és a támogatást.

Francisco Garcia ügynöke, Aaron Goodwin azt nyilatkozta Chris Haynesnek (CSNNW), hogy ügyfele nem állapodott meg a Houston Rockets-cel a hosszabbításról, hiába jöttek ki tegnap ennek ellentmondó hírek.

A Utah Jazz hároméves szerződést kötött Dee Bosttal, összesen 2.35 milliót kaphat az irányító ez idő alatt, de mindössze 65.000 dollár garantált ebből. Bost 2012/13-ban a Buducsnoszt játékosa volt, tavaly pedig az Idaho Stampede húzóembere volt a D-Ligában - 15.2 pontot, 8.4 gólpasszt, 6.1 pattanót és 2.1 szerzett labdát átlagolt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus