Hírmorzsák 2014-08-18 (21:15)

Brook Lopez percmegkötések nélkül játszhat, ha visszatér a pályára. Jim Cleamons a Knicks egyik segédedzője. Carter-Williams szerint vezérnek kell lennie a Sixersben, Thad Youngnak nagyon sokat köszönhet. LeBron nagyon szerette volna, hogy Rich Paullal együtt érjenek el sikereket. Gentile két év múlva csatlakozhat a Rocketshez. Datome szerint sokkal jobb játékos, mint egy éve, mikor megérkezett az NBA-be. Anthony Randolph Oroszországban, Toney Douglas Kínában, Wilbekin pedig Ausztráliában folytatja pályafutását.

A Brooklyn Nets GM-je, Billy King a Nets Dailynek nyilatkozott. Elmondása szerint úgy számolnak, hogy Brook Lopez felépülése teljes lesz, miután újra meg kellett műteni lábát az előző szezonban. Kingék úgy gondolják, hogy a 2014-es PO-ban azért nem tudtak elég messzire jutni, mert nagyon hiányzott a center ponterős játéka a festékből. King elmondása szerint nem akarnak percmegkötést alkalmazni Lopeznél, ha visszatér, azaz annyit fog játszani, amennyit csak tud.

New York másik csapatánál, a Knicksnél Jim Cleamonst kinevezeték a csapat segédedzőjének. Cleamons nagyon sokáig volt Phil Jackson segítője, és a Knicks vezetőedzőjével, Derek Fisherrel dolgozott már együtt a Los Angeles Lakersnél - legutóbb a Milwaukee Bucks szakmai stábjának tagja volt.

A Philadelphia Sixers 22 éves irányítója, Michael Carter-Williams Tom Moore-nak (The Intelligencer) azt nyilatkozta, hogy bárki is lesz a csapatban a következő idényben, úgy érzi, vezérnek kell lennie a pályán, irányítania kell az új játékosokat, és össze kell fognia a csapatot. Thaddeus Younggal kapcsolatban azt mondta, hogy fogalma sincs, mi lesz vele, 2014/15-ben is a keret tagja lesz-e, de nagy hatással volt rá, nagyon fontos volt számára az erőcsatár, mert nagyon sokat tanult tőle.

A Cleveland Cavaliers hazatérő sztárja, LeBron James a New York Timesnak Rich Paulról, illetve hozzá fűződő kapcsolatáról beszélt. LeBron azt mondta, régebben sokat hallgatták egymást, hogy mi a másik terve, hogyan akar kitörni Clevelandből, valami nagy dolgot csinálni. Egy idő után azt kérdezték maguktól és egymástól, hogy miért ne csinálják meg ezt együtt. James elmondása szerint régóta nagyon szerette volna, ha Paul mellette van, és együtt érnek el sikereket.

Az olaszokhoz tartozó hír, hogy az idei draft második körében kiválasztott Alessandro Gentile édesapja azt nyilatkozta, hogy fia két évet akar még saját hazájában játszani, mielőtt csatlakozna az őt kiválsztó Houston Rocketshez. Gentile a legjobb olasz játékos eddig az Eb-selejtezők során, nyáron hároméves hosszabbítást írt alá az Olimpia Milanóval. Válogatottbeli csapattársa, a Detroit Pistons swingmanje, Luigi Datome azt nyilatkozta a La Gazzetta dello Sportnak, hogy sokkal jobb játékosnak érzi magát, mint egy éve, mikor az NBA-be ment. Minden nap nagyon keményen dolgozott a csapatba kerülésért, és ez meghozta a hatását, de tovább akar erősödni.

A korábban több együttesnél is megforduló, megragadni sehol nem tudó Anthony Randolph az oroszok egyik sztárklubjával, a Lokomotiv Kubannyal kétéves szerződést kötött. A legutóbb a Miami Heatnél megforduló Toney Douglas Kínában folytatja pályafutását a Eurobasket információi szerint. A Memphis Grizzlies és a Philadelphia Sixers nyári ligás csapatában játszó, az idei drafton el nem kelő Scottie Wilbekin egy ausztrál együttessel írt alá, de decemberig NBA kilépési lehetőség van kontraktusában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus