Hírmorzsák 2014-08-21 (10:30)

A Suns hajlandó elcserélni Bledsoe-t. Monroe és ügynöke legalább öt csapattal tárgyaltak egy esetleges sign-and-trade-ről. A Team USA megverte a Dominikai Köztársaságot (videó). Rose nem játszott, de elvileg csak fáradt. A Puerto Rico elleni meccsig biztosan nem szűkítik az amerikai válogatott keretét. Durant 10 évre 285 millió dollárt és egyéb juttatásokat kaphat az Under Armourtól. Harden szerint ő a világ legjobb játékosa. Jennings szerint Kobe minden idők legjobbja. Heat-hírek: Barbosa, Okafor, Udoh, Blatche, Maxiell. Kialakult a Cavs és a Hawks szakmai stábja is. Rövidhírek (Bucks, Jazz, Thanasis Antetokounmpo, Celtics, Nedovic).

Egy phoenixi sportkommentátor, Jude LaCava információi szerint a Phoenix Suns megunta az Eric Bledsoe körül kialakult helyzetet, és hajlandóak elcserélni a hátvédet. LaCava forrása szerint a döntéshozók, Robert Sarver tulajdonos, Lon Babby elnök és a GM, Ryan McDonough nagyon is nyitottak arra, hogy Bledsoe nélkül folytassák a következő idényben, amennyiben megfelelő ellenértéket kapnak érte. Áron alul állítólag nem fog megszabadulni tőle az arizonai együttes, de amennyiben olyan játékosokat vagy későbbi cserealapokat kapnak, akiket és amiket hasznosnak találnak, nagyon komoly esélye van annak, hogy Bledsoe-t elcserélik.

A másik nagy RFA, Greg Monroe és ügynöke, David Falk nagyon szerettek volna lelépni a Detroit Pistonstól: a Washington Post értesülései szerint legalább öt együttessel tárgyaltak egy esetleges sign-and-trade lehetőségéről - az öt csapat között ott volt a Portland TrailBlazers és az Oklahoma City Thunder is. A fővárosi lap úgy tudja, hogy Monroe-ék nem akartak ajánlatot aláírni egyik csapattal sem, mert tartottak attól, hogy a Pistons meccselné azt, csak snt cserében gondolkodtak. Ezekből a tárgyalásokból nem lett semmi, ezért írja alá Monroe a QO-t, és mehet jövő nyáron arra, amerre csak akar.

A Team USA ma hajnalban lejátszotta második felkészülési mérkőzését is, amelyen a Dominikai Köztársaság volt az ellenfelük - nagyon könnyedén, 105-62 arányban diadalmaskodtak a Derrick Rose nélkül felálló hazaiak. A hazai parketten, a Madison Square Gardenben játszó amerikaiaknál nagyon szépen eloszlottak a pontok: Rudy Gay és DeMar DeRozan 13-13, Andre Drummond, Kyrie Irving és James Harden 12-12, míg Klay Thompson 11 pontig jutott. A teljes statisztikát ezen a linken eléritek! Következőleg magyar idő szerint szombaton hajnalban, Puerto Rico ellen játszanak Mike Krzyzewskiék.

Rose két napja nem edz. Az első hírek még arról szóltak, hogy megint fáj a térde, de a játékos és a szakmai stáb tagjai is lenyilatkozták, hogy nincs probléma, egyszerűen fáradt kicsit az irányító. A hajnali meccs előtt melegített is, jól is mozgott, de aztán úgy döntöttek, hogy mégsem lép pályára.

A válogatott 12 fős kerete egyébként ma biztosan nem lesz hivatalos. Jerry Colangelo, az amerikai szövetség elnöke szerint a terv az volt, hogy a Dominika elleni mérkőzést követően 12 vagy 13 fősre csökkentik a létszámot - augusztus 29-éig kell nevezniük a spanyolországi vb-n résztvevőket -, Mike Krzyzewski azonban ma hajnalban elmondta, hogy senki nem távozik a holnapi, Puerto Rico elleni összecsapás előtt. Krzyzewski korábbi nyilatkozataiban Anthony Davist, Rose-t, Stephen Curryt, Irvinget, Kenneth Fariedet és Hardent emlegette úgy, mint a keret magját, nekik valószínűleg nincs félnivalójuk - igaz, Rose esetében nem tudni pontosan, mi is a helyzet egészségi állapotával.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant egy 10 éves, 285 millió dolláros ajánlatot kapott az Under Armourtól az ESPN forrásai szerint, amely tartalmaz még részesedést a cégben, illetve más egyéb juttatásokat - például egy sportközpont építését, amelyet Durant édesanyjáról neveznének el. Durant képviselője, a Roc Nation Sports értesítette az ajánlatról a Nike-t, akik a hírek szerint legutóbb évi 20 milliót ajánlottak a kiscsatárnak - most emelhetik tétjeiket.

Az utóbbi két nap egyik legérdekesebb nyilatkozatát a Houston Rockets dobóhátvédje, James Harden tette, aki azt nyilatkozta Scoop Jacksonnak (ESPN), hogy ő a legjobb élő játékos jelenleg. A kosaras szerint még közel sem érte el potenciáljának maximumát, van még bőven lehetősége fejlődni, de amíg azt csinálja, amit kell, addig nem addógik, képes lesz kihozni magából a maximumot. Harden azt mondta, hogy az önbizalma nagyot nőtt az egyetem óta, akkor annyit gondolt magáról, hogy elég jó kosaras. Úgy érzi, a jelenlegi Team USA-ben nem kell bizonyítania, a keret minden játékosa előtt csak egy cél lebeg: a világbajnoki cím.

A Detroit Pistons "irányítója", Brandon Jennings rákontrázott még erre is tegnap. Twitteren azt írta, hogy Michael Jordannek több segítsége volt, mint Kobe Bryantnek, hiszen neki ott volt Scottie Pippen, Dennis Rodman, Ron Harper, BJ Armstong, Horace Grant, Steve Kerr, Toni Kukoc és John Paxson is, míg Kobe-nak csak Shaq. Mikor az egyik drukkere rákérdezett, hogy mégis mit akar mondani, akkor leírta, hogy szerinte Bryant minden idők legjobb játékosa, mert Jordan soha nem nyert bajnokságot Pippen nélkül, Kobe pedig kettőt is nyert egy másik nagyság nélkül. Szerinte Bryant egyértelműen az egyetlen játékos, aki MJ-hez lehet hasonlítani, nagyon sok mai játékos hozzáállását, kosárlabdáról való gondolkodását változtatta meg. Jennings szerint Ron Harper jobb irányító, mint bárki, aki Kobe mellett valaha is játszott, Pippenről nem is kell szót ejteni, Rodmannek pedig a közelében sem volt senki Bryant csapataiból. Jennings aztán kicsit visszatáncolt, szerinte nem arról volt szó, hogy ki a jobb játékos, hanem hogy kinek voltak jobb csapattársai, és messze Jordannek.

Ira Winderman (Sun Sentinel) információi szerint a Miami Heat érdeklődik ugyan Leandro Barbosa iránt, de több más szabadügynök is képben van náluk, nagyon messze vannak még a megegyezéstől a felek. A palánk alatti részleg megerősítésén is dolgoznak a hírek szerint, két kiszemeltjük ide Emeka Okafor és Ekpe Udoh. Előbbi kihagyta a teljes 2013/14-es idényt, utóbbi pedig 3.4 pontot, 3.5 pattanót és 1 blokkot átlagolt a Milwaukee Bucksnál. Barry Jackson (Miami Herald) úgy tudja, hogy Jason Maxiellt és Andray Blatche-t is megkereste az együttes, de egyelőre csak tapogatozó jellegű az érdeklődésük.

Rövidhírek

A Cleveland Cavaliersnél kialakult David Blatt szakmai stábja, miután az együttes kedd este véglegesítette a segédedzők névsorát. Blatt munkáját Jim Boylan, Brett Brielmaier, Larry Drew és James Posey fogják segíteni az első számú másodedző, Tyronn Lue mellett. A játékosok fejlődéséért Phil Handy és Vitali Potapenko fognak felelni.

Az Atlanta Hawksnál is alakult a segédedzők névsora: Charles Lee és Ben Sullivan az új segédedzők, Jim Thomas pedig erről a posztról átkerült a játékosmegfigyelők közé.

A New York Knicks idei draft második körében húzott játékosa, Thanasis Antetokounmpo döntött: nem fogadja el az európai klubok ajánlatait, marad Amerikában, és a Knicks D-Ligás együttesénél, Westchesterben fog játszani a következő idényben.

Eldőlt egy másik kérdés is: a szerb válogatott és a Golden State Warriors irányítója, Nemanja Nedovic nem játszik a spanyolországi világbajnokságon lábsérülése miatt - jelentette be a hírt a játékos ügynöke, Misko Raznatovic. Nedovic szombaton utazik vissza Amerikába, hogy megkezdje rehabját.

A Boston Celtics meghívta az edzőtáborra Tim Fraziert - tehát nem garantált szerződést kapott a játékos. A csapatba kerülésre az esélye közel 0, mivel hátvédposzton egyébként is telített az együttes - amennyiben a klubnak tetszik a játéka, valószínűleg a D-Ligás csapatnál, a Maine Red Clawsnál marad majd a 2014/15-ös szezonra. A Celtics még két játékossal kötött szerződést: a tavaly Pakson játszó Rodney McGruderrel, illetve az erőcsatár Christian Watforddal.

A Utah Jazz Jack Cooley-t hívta meg edzőtáborába. A Notre Dame-on tavaly végző erőcsatár a 2013-as drafton nem kelt el, az előző idényben pedig Törökországban játszott, és meccsenként alig 23 perc alatt 12.6 pontot, valamint 6.9 pattanót átlagolt.

A Milwaukee Bucks hivatalosan is leigazolta az idei draft 31. helyén kiválasztott Damien Inglist - szerződése három évre összesen nagyjából 2.5 millió dollárról szól.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus