Hírmorzsák 2014-08-21 (21:45)

Bennett mégis marad a Wolvesnál? Thad Young ettől függetlenül megy Minnesotába, de Shvedért és Mbah a Moute-ért cserébe. Calipari Blattet, Blatt a Cavs GM-jét dicsérte, Brendan Haywood felépülésében pedig nagyon bízik. Scott-interjú: Randle, Kobe, Nash, Wes Johnson. Leiweke legkésőbb jövő nyáron távozik a Raptors éléről. Brook Lopez lefogyott. Silver szerint mindenkinek magának kell eldöntenie, akar-e részt venni válogatottjában vagy sem. Darius Morris a Blazersnél. Ice Bucket Challenge videók (LeBron, Jordan, Mutombo, Bird)

Jerry Zgoda (Star Tribune) információi szerint Anthony Bennett mégsem megy a Philadelphia Sixershez - ezt egyébként Ryan Wolstat (Toronto Sun) is megerősítette, ő is úgy tudja, hogy Bennett marad a Minnesota Timberwolvesnál. Az érdekesség az, hogy Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) és Wolstat értesülései szerint Thaddeus Young ettől függetlenül megy a TWolveshoz - Zgoda úgy tudja, hogy Luc Richard Mbah a Moute-ért és Alexei Shvedért cserébe.

Bennett épp a napokban nyilatkozott a dologról a Toronto Sunnak. Elmondása szerint ő csak egy fiatal játékos, aki kész annyit dolgozni, amennyit csak kell. Az nem érdekli, melyik csapatban köt ki végül, csak kosárlabdázni szeretne. A jövőjével kapcsolatos pletykák egyáltalán nem zavarják, csak arra koncentrál, amire kell: a kemény munkára, arra, hogy egészséges maradjon, egészségesen étkezzen. Az elmúlt évben nyáron nem sokat tudott készülni a szezonra, most azonban rögtön az előző idény után elkezdte a munkát, amelyet tovább is folytat, hogy minél inkább készen álljon, mikor elkezdődik az alapszakasz.

Ha már Cavs: a Kentucky egyetem vezetőedzőjét, John Caliparit kérdezték egy rádióadásban a Cavaliers új tréneréről, David Blattről - mint ismeretes, Caliparit is kinézte magának a Cavs, de végül Blatt lett a befutó. Calipari azt mondta kollégájáról, hogy szerinte nagyon jó edző, jobb választás a Cleveland kispadjára, mint ő lett volna. Ezt nem csak úgy mondja, nemzetközi tornán már megütköztek csapataik, látta, hogyan irányítja az orosz válogatottat, úgyhogy nyugodtan ki meri jelenteni, hogy Blatt kitűnő edző.

Blatt maga is válaszolt kérdésekre, méghozzá a Cavs-drukker által feltettekre. Az Andrew Wigginsszel és Kevin Love-val kapcsolatos dolgokat nem piszkálta, David Griffin GM-et viszont nagyon dicsérte - elmondása szerint kitűnő munkát végzett Griffin, a Cleveland tulajdonosi köre pedig megmutatta, hogy mindent megtesznek azért, hogy minőségi csapatot építsenek. Olyat, amelyik a végső győzelemre is komoly eséllyel pályázik, ezért nagyon szerencsés, hogy ennek része lehet. Amikor arra kérdeztek rá, hogy nem lesz-e gond belőle, hogy nincs jó védőjük a festékben, akkor azt mondta, hogy reménykednek benne, hogy Brendan Haywood teljesen felépül lábsérüléséből - ha ezt megteszi, az nagy plusz lesz számukra.

A Los Angeles Lakers új vezetőedzője, Byron Scott a Lakers.com-nak adott interjút, amelyben elmondta, nagyon sokat remél Julius Randle-től, a sokoldalúságától, és Ed Davis, valamint Carlos Boozer megszerzése után is lesz szerinte elég játékideje a fiatal erőcsatárnak. Nagyon tetszik Scottnak, hogy Randle magas, nagydarab és a termetéhez képes nagyon gyors, meglesz a lehetősége, hogy játsszon. Azt is hozzátette a tréner, hogy Randle is tudja, hogy újonc még, nagyon sokat kell tanulnia, ennek nagyrésze pedig az edzőtáborban és az edzéseken fog ráragadni.

Scott biztos abban, hogy Kobe Bryantnek nem kell visszavonulnia két év múlva, ha nem akar, Steve Nash-sel kapcsolatban azonban már nem ennyire optimista. Az edző szerint pár napja látta a kanadai irányítót edzésen, nagyon jól festett, és azt mondta neki játékosa, hogy régóta most először nem fájt semmije. Elsősorban abban reménykednek, hogy egészséges lesz, akkor sokat tud nekik segíteni támadásban. Scott még egy embert kiemelt külön is: szerinte Wesley Johnson most fog berobbanni a ligába, nagyon komoly szerepet kaphat csapatukban.

Több ellentmondó információi is napvilágra jött az utóbbi napokban, a Toronto Raptorst is birtokló MLSE azonban ma közleményben tudatta mindenkivel, hogy tavaly felvett vezérigazgatójuk, Tim Leiweke távozik posztjáról - legkésőbb 2015. június 30-án, legkorábban akkor, ha megtalálják helyettesét. A közleményben egy idézet is van Leiweke-től, amelyben arról beszél, hogy szeretne a sport- és szórakoztatóipari vezetői pozíció helyett egy kicsit a vállalkozások felé fordulni.

A Brooklyn Nets centere, Brook Lopez 131.5 kiló volt, mikor tavaly ősszel megérkezett az edzőtáborra, most azonban saját bevallása szerint nagyjából 7 kilóval könnyebb ennél. Lopez azzal viccelődött, hogy most van versenysúlyában, és ez lehet, hogy annak köszönhető, hogy 4 hónapig csak ágyban feküdt, de annyi biztos, hogy most van annyi kiló, mint normál állapotában. A középjátékos szerint alig 2-3 kilóval lehetett több, mikor tavaly decemberben eltört a lábfejében egy csont, úgyhogy szerinte nem a pluszsúly volt ennek az oka.

A liga komisszárja, Adam Silver az ESPN-nek elmondta, megérti, mekkora kockázat az NBA játékosai számára, hogy a nemzetközi tornákon kell játszaniuk, de újra elismételte, amit a témában már korábban is: mindenkinek magának kell meghoznia a döntést, akar-e játszani hazája válogatottjában vagy sem. Silver azt is kiemelte, hogy itt nem csak az amerikaiakról van szó, hiszen majdnem 50 NBA játékos lép majd pályára a spanyolországi vb-n.

A Portland TrailBlazers megegyezésre jutott Darius Morrisszal - a hátvéd nem garantált szerződést kapott, az edzőtáborban megpróbálhatja csapatba verekedni magát.

A végére pedig néhány Ice Bucket Challenge videó. Nagyon sokan elfogadták már a kihívást, köztük volt LeBron James, Michael Jordan - aki "cash and ice bucket" utasításával kiadta a jelszót, pénzt is utalniuk kell és jeges vizes "borogatást" is muszáj kapnia Phil Jacksonnak és a Dream Team-beli csapattársainak -, Dikembe Mutombo, akinek jellegzetes hangját ezúttal sem tudjuk majd elfeledni jó ideig, de kapott a nyakába Larry Bird is:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus