Hírmorzsák 2014-08-24 (21:00)

Durant a Team USA-től való visszalépéséről beszélt, illetve úgy gondolja, ő a liga legjobb scorere. Melo szerint közel állt ahhoz, hogy csapatot váltson, de New York az otthona, a Knicksnél pedig szeretnének valami új dolgot felépíteni. Cuban mindenképpen szerette volna felülmúlni a Rocketset a nyáron, a Houston szerinte teljesen máshogy áll a játékosokhoz, mint ők. Warrick szeptember 1-jén a Spursnél lesz próbajátékon. Embiid sajátos módon kívánt sok szerencsét Wigginsnek utóbbi elcserélése után.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant nemrég a 2k által szervezett eseményen beszélgetett a megjelentekkel, illetve a média képviselőivel. Durant a Team USA-ről elmondta, hogy nagyon nehéz döntés volt az, hogy otthagyja a csapatot, játszott korábban együtt a válogatottban Stephen Curryvel, ami élete egyik legjobb élménye volt, de James Hardennel és Anthony Davisszel is volt már egy csapatban. Úgy gondolja azonban, hogy saját érdekében jobb volt, hogy most visszalépett, pihen, mert így fel tud készülni a következő idényre. Nagyon hosszúnak érezte az előző szezont, így szeretett volna okosan dönteni. Az természetes, hogy szeret kosarazni, szereti a válogatottat és a csapattársait is, de most így kellett választania.

Megkérdezték tőle, hogy mit gondol, ő a legjobb játékos a ligában vagy esetleg valaki más. Durant erre azt válaszolta, hogy ő a legjobb pontszerzésben. All-around, sokoldalú kosarasnak tartja magát. Talán nem ő a legjobb pattanózó, passzoló vagy védő, de ha a pontszerzésről van szó, úgy érzi, abban ő a legjobb.

A New York Knicks csillaga, Carmelo Anthony a Washington Postnak mesélt nyári döntéséről, hogy marad a Nagy Almában. Melo szerint nagyon közel állt ahhoz, hogy váltson, nem is nagyon szeret vagy akar már erről beszélni. New York az otthona, nincs még egy ehhez fogható hely annak ellenére sem, hogy a többi lehetősége is nagyon csábító volt. Egyetemi edzője, Jim Boeheim azt mondta pár napja, hogy szerinte a Chicago Bullst kellett volna választania, ott jobb esélyei lettek volna bajnoki címet nyerni. Melo erre annyit mondott, hogy ő még nem hallott erről a nyilatkozatról, de a lényeg az, hogy új kultúrát akarnak a Knicksnél kiépíteni, új egyéniséget akarnak a csapatnak adni. A döntésében nagyon sok minden közrejátszott - hinnie kellett Phil Jacksonban és a csapattársaiban is, és már csak az számít, hogy végül a maradás mellett döntött.

A Dallas Mavericks tulajdonosától, Mark Cubantől már olvashattatok pár sort reggel egy korábbi, rádióban adott nyilatkozatából, amelyben többek között Dirk Nowitzkiről és Chandler Parsonsról beszélt. Cuban mesélt a Houston Rockets GM-jéről, Daryl Moreyról, illetve a köztük lévő feszült viszonyról is. Mindenképpen jobb off-szezont akart produkálni, mint a Rockets, mert szerinte minden jó üzlet kicsit személyes jellegű is, és nincs olyan ember a ligában, aki nála jobban szeretné a versengést. Minden egyes porcikájával azt akarta, hogy jobban zárjanak most, mint texasi riválisuk. Tavaly Dwight Howardot az orruk elöl halászták el, vissza is akart vágni Cuban, de szerinte ez dicséret Morey számára, akit nagyon okos embernek tart.

Cuban arról is beszélt, hogy amikor megkereste őt Morey, hogy eladó-e Nowitzki, először tényleg azt hitte, hogy csak cukkolni akarja őt a Rockets GM-je. Aztán rájött, hogy nem ez volt a szándéka, nem ilyen ember Morey, de Cuban szerint ez a dolog nagyon sokat mond arról, hogyan állnak a játékosokhoz a Houstonnál. Teljesen máshogy gondolkodnak a csapaton belüli kémiáról, mint ahogyan ezt a dolgot például náluk kezelik. A tulaj szerint néhány együttesnél, és nem csak a Rocketsnél, csak arra figyelnek, hogy minél tehetségesebb keretet hozzanak össze, és úgy érzik, majd a tehetség megold mindent. Ők ezt nem így látják - például amikor Melo náluk járt a nyáron, esély sem volt arra, hogy valaki másnak a mezében reklámozzák, ez egyszerűen nem a Mavericks stílusa.

Az NBA-ben legutóbb a 2012/13-as idényben megforduló Hakim Warrick a San Antonio Spursnél fog próbajátékon részt venni szeptember 1-jén. Az erőcsatár állítólag nem kapott semmilyen ígéretet, hogy akár csak egy nem garantált szerződéssel is gazdagszik majd az edzést követően, de kap egy esélyt, hogy megmutassa, mit tud más szabadügynökök és a San Antonio néhány jelenlegi játékosa ellen. Warrick azt mondta, hogy azért fogadta el a lehetőséget, mert lát rá reális esélyt, hogy keretbe verekedje magát.

A végére pedig Joel Embiid, aki jó barátjának, Andrew Wigginsnek sajátos módon kívánt sok szerencsét elcserélése után. Twitteren annyit írt, "sok szerencsét, haver, nagy dolgok állnak még előtted", és ezt a képet linkelte mellé:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus