Hírmorzsák 2014-08-25 (10:00)

Rubiónak 4 évre 43 milliót ajánl a Timberwolves, valószínűleg RFA lesz jövő nyáron. A Minnesota GM-je Thad Youngról és a Love-cseréről beszélt. Rondót egyelőre nem akarja elcserélni a Celtics, de Bledsoe-t sokra tartják, ő lehet az utóda. Okafor iránt a fél liga érdeklődik. Andersen boldog Miamiben. Ayonnak csak Kínából van ajánlata, Baynes Európa felé kacsingat. Przybilla visszavonult.

Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) a Sportandóval beszélgetett Ricky Rubióról. Wolfson szerint eddig sem szorult háttérbe az irányító a Kevin Love-csere miatt, kapott is egy 4 éves, 43 millió dolláros ajánlatot, ami például jóval több, mint amit Jeff Teague keres, és ugyanannyi, amennyit Stephen Curry, de Rubio ügynöke, Dan Fegan ezt egyértelműen elutasítja jelenleg. Fegan 5 éves maximumot akar, ez pedig Wolfson forrásai szerint nem fog megtörténni, ennyit nem kapnak Flip Saunderséktől, úgyhogy minden arra mutat, hogy a játékmester jövő nyáron RFA lesz. Wolfson szerint Rubio előtt nagyon fontos év áll, be kell bizonyítania, hogy tud dobni, mert tele vannak olyan játékosokkal, akik képesek lesznek az alley-oop passzait bezsákolni, úgyhogy ezzel nem lesz gond.

A Minnesota Timberwolves GM-je, Milt Newton Jon Krawczynskinek (Associated Press) adott interjút, amelyben több dolgot is megemlített. Szerinte Thaddeus Young statisztikailag jobb lesz náluk, mint korábban bármikor, tekintve hogy mennyi lehetősége lesz támadásban. Newton beszélt természetesen Kevin Love-ról is. Elmondása szerint már az első napon közölték mindenkivel, hogy nagyon szívesen megtartják a következő idényre is az erőcsatárt. Ezzel a többi csapat rájött, hogy csak úgy nem fogják elcserélni, ezért mindenki a tőle telhető legtöbbet ajánlotta.

Love elcserélése után Rajon Rondo lehet a következő sztár, aki csapatot vált, de Gary Washburn (Boston Globe) információi szerint a Boston Celtics egyelőre nem nagyon akarja elcserélni játékmesterét, mert meg akarják nézni, mennyire egészséges, milyen formában lesz az idény elején. A nyár folyamán három GM is azt nyilatkozta Steve Bulpettnek (Boston Herald), hogy nincs olyan nagyon magasan Rondo csereértéke, ami azt mutathatja, hogy a többi együttes is szeretné látni, milyen állapotban tudja elindítani a szezont az irányító. A szezon végén Bulpettnek azt is elmondta több vezető, hogy Rondo kiegyensúlyozottsága és személyisége is nagy kérdés számukra. Annyit tudni, hogy a Sacramento Kings meg akarta őt szerezni a deadline előtt, de náluk nem hosszabbítana Rondo. Washburn információi szerint azonban Eric Bledsoe-t sokra tartják a Celticsnél, ő lehet Rondo helyettese, amennyiben idén aláírja a QO-t, jövőre pedig korlátozások nélkül igazolhat bárhova.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint Emeka Okafor iránt nagyjából a liga fele érdeklődött az utóbbi időben, konkrétan a Cleveland Cavaliers és a Miami Heat közeledéséről tudni. Bár ezek után nem újdonság, de az egyik forrás szerint óriási érdeklődés lesz a center iránt, ha visszatér. Mint ismeretes, az előző előszezonban szenvedett súlyos sérülést Okafor, még mindig abból lábadozik, és a hírek szerint csak szezon közben akarja eldönteni, hol folytatja pályafutását.

Okafor csapattársa lehet majd a Heatnél a nyáron két évre 10.3 millió dollárért hosszabbító Chris Andersen, aki Ira Windermannek (Sun Sentinel) azt nyilatkozta, hogy nagyon sokat számított neki a csapat és a szurkolók lojalitása irányába. Szeretné olyan helyen befejezni pályafutását, ahol boldog, és ahol otthonosan mozog már.

Két magasemberrel lehet, hogy nem találkozunk jövőre. Az egyik a mexikóiak kiválósága, Gustavo Ayon, aki saját elmondása szerint Kínából már kapott is ajánlatot - az NBA-ből még egyet sem -, de nem akar dönteni a világbajnokság előtt, csak azt követően. A másik Aron Baynes, akinek a San Antonio Spurs ugyan adott QO-t, amivel korlátozott szabadügynök lett, de új szerződést még nem kapott. Mivel az ausztrál középjátékos minősítő ajánlata 1.12 millió dollárról szól, ő pedig nagyjából 1.5 millió eurót akar keresni, így európai csapatokkal is elkezdett tárgyalni.

Egy ismert centerrel biztosan kevesebb lesz jövőre az NBA-ben, mivel Charley Walters (St. Paul Pioneer Press) információi szerint Joel Przybilla visszavonult. A középjátékos 13 idényt húzott le a ligában, legutóbb 2012/13-ban a Milwaukee Bucksnál kosarazott.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus