Hírmorzsák 2014-08-26 (10:00)

Irving kezd ma a szlovének ellen, de Rose-zal folyamatosan válthatják egymást a vb-n. A Rockets Sessionst szeretné megszerezni. Az új fiúkat leszámítva mindenki cserélhető a TWolvestól, főleg Barea. Saunders szerint olyan játékosaik vannak, akikkel vonzó célpontok lehetnek a szabadügynökök számára. Isaiah Thomas szerint könnyű volt a döntés a Suns mellett. Beasley ideje megint kitelt a Heatnél? Ryan Anderson az edzőtábor kezdetén újra bevethető lesz. Lillard az NBA Live 15 borítóján. Szerződések: Fair (Pacers), Clarkson (Lakers), Motum, Murphy, Cooley (Jazz)

Ma este a Team USA utolsó felkészülési meccsét játssza a világbajnokság előtt - ellenfelük Szlovénia válogatottja lesz -, a kezdőben pedig ezúttal Kyrie Irving kap majd helyet irányító poszton. Az amerikai válogatott szövetségi kapitánya, Mike Krzyzewski az ESPN-nek azt nyilatkozta, hogy ez olyan nagyon sokat nem jelent a vb-vel kapcsolatban, nagyon könnyen előfordulhat, hogy folyamatosan cserélgetik majd Irvinget és Derrick Rose-t a kezdőben egyes poszton - sőt, az is sokszor fog előfordulni, hogy egyszerre lesznek a pályán, mindketten nagyon sokat fognak ugyanis játszani.

Krzyzewski megkérdezte Rose-t az állapotáról, és azt mondta neki a Chicago Bulls kiválósága, hogy nagyszerűen érzi magát, egyébként edzésen mindent megcsinál, amit a többiek is. A Duke egyetem legendás trénere úgy érzi, Rose-nak már elege is van abból, hogy mindig mindenki azt kérdezi, hogy van, úgyhogy többet nem fog nála kérdezősködni ezzel kapcsolatban.

Alex Kennedy (Basketball Insiders) értesülései szerint a Houston Rockets nagyon érdeklődik Ramon Sessions iránt, a játékos is szívesen igazolna a texasi együtteshez, így a Rockets most felvette a kapcsolatot a Milwaukee Bucksszal, hogy össze tudnak-e hozni egy sign-and-trade üzletet. A Houstonnak már csak a bi-annual kivétel (nagyjából évi 2 millió) és a veterán minimumok állnak rendelkezésére, miután az MLE-jüket ellőtték Nick Johnson és Kostas Papanikolaou leigazolására. A Bucks valószínűleg draftjogot szeretne kapni, a Rocketsnek pedig van még egy 8.4 milliós TPE-je a Jeremy Lin-cseréből, amit felhasználhatnak, ez jelentheti a megoldást majd.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai jelentették, hogy a Cleveland Cavaliers tulajdonosa, Dan Gilbert és a nemrég az ohiói együttes által megszerzett Kevin Love egy nagyon hosszas találkozón estek túl Las Vegasban, mielőtt a Cavs megegyezett volna a Minnesota Timberwolves-zal - tették mindezt a Twolves engedélyével. A két gárda a meetinget követően nem sokkal megegyezett a cseréről, de mivel Andrew Wigginst nem cserélhették augusztus 23-ig, ezért kellett várni heteket a hivatalos bejelentéssel is.

A Minnesotához kapcsolódik, hogy Jerry Zgoda (Star Tribune) információi szerint csak azok a játékosok nem cserélhetőek a csapatnál, akik most érkeztek a Kevin Love-cserében. Leginkább JJ Bareától szabadulna az együttes, de a Philadelphia Sixerst sem sikerült meggyőzniük, hogy vegyék át a Puerto Rico-i hátvédet. Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) úgy tudja, hogy a Timberwolvesnak tetszik Eric Bledsoe, de nagyon nehéz egy olyan sign-and-trade üzletet látni jelenleg, amelybe mindkét fél belemenne - a Suns Bledsoe-t felajánlotta Love-ért, de ez a csere nem érdekelte a Twolvest.

A Minnesota elnöke és vezetőedzője, Flip Saunders Michael Randnek (Star Tribune) azt nyilatkozta, hogy szerinte sokat változott az NBA az utóbbi években. Bár Minnesotát továbbra sem lehet összetéveszteni Miamivel vagy Los Angelesszel, de Saunders úgy gondolja, a liga manapság sokkal kevésbé szól arról, hogy melyik városba akarnak menni a játékosok, és sokkal inkább szól arról, hogy melyik játékos mellé. Úgy érzik, néhány játékosuk alkalmas lesz arra, hogy ők is vonzó célpontok legyenek a szabadügynökök számára a jövőben.

Ha már szóba került Bledsoe, akkor folytassuk (jelenleg még) csapattársával, Isaiah Thomasszal, aki a Basketball Insidersnek elmondta, könnyű döntés volt számára az arizonai klub. Egyszer találkozott a csapattal, azonnal olyan volt minden, mintha leterítették volna neki a vörös szőnyeget, és úgy érezte, végre akarja őt egy együttes. Mindig is úgy gondolta, hogy a Sacramento Kings nem becsüli meg eléggé. A szurkolók imádták, a város is, de az NBA egy üzlet. Thomas szerint úgy gondolta a Kings, hogy találhatnak nála jobbat, ezért nem is hibáztatja őket - ez az ő döntésük, de a következményekkel is nekik kell majd együtt élni.

Lehet, hogy másodjára is kitelt Michael Beasley ideje a Miami Heatnél, ugyanis Barry Jackson (Miami Herald) értesülései szerint a csapat több dolog miatt sem akarja újraigazolni egykori 1/2-esét. Bár a Heat vezetősége többször is elmondta, nem zárják ki, hogy újra szerződést adnak a kiscsatárnak, Jackson szerint ez az általános nyilatkozat mindenkinél, és egyelőre semmilyen ajánlatot nem tettek a játékos elé. Eric Pincus (Los Angeles Times) úgy tudja, hogy a Los Angeles Lakersnek tetszett, ami Beasley-től látott a privát edzésén.

Ha már Lakers: az idei második kör 46. helyén választott Jordan Clarksonnak adtak kontraktust, akit még a draft éjszakáján szereztek a Washington Wizardstól - Eric Pincus forrásai szerint két évre a minimumot kapja. Clarkson kiválóan játszott a nyári ligában, a Lakers legjobbja volt pontok (15.8) és pattanók (5.0) tekintetében is, a triplákat pedig 42.1%-kal dobta.

A New Orleans Pelicans magasembere, Ryan Anderson a Pelicans.com-nak azt nyilatkozta, hogy még néhány hét hátra van, mire teljesen felépül, utána kezdheti meg az edzéseket, de ezek alapján elvileg az edzőtábor kezdetén már teljes értékű harcosként lehet majd vele számolni. Anderson elmondása szerint alig várja, hogy újra ütközésekkel együtt kosarazhasson, addig is próbál erősíteni, a kondícióját olyan magas szintre hozni, amennyire csak lehet. Mint ismeretes, majdnem a teljes előző idényt kihagyta egy súlyos nyaksérülés miatt.

Négy aláírás történt a tegnapi napon az edzőtáborokra. Egyrészt CJ Fair megegyezett az Indiana Pacersszel, nem garantált szerződést fog kapni, tehát a Syracuse-on végző csatár lehetőséget kap, hogy kiharcolja magának a keretben maradást. A másik három igazolás a Utah Jazzé: ők Brock Motumnak, Kevin Murphynek és Jack Cooley-nak adtak részlegesen garantált kontraktust. Mindannyian egy évre, 850.000 dollárért írtak alá, amelyből 65.000 dollárt garantált mindössze.

A végére pedig a szórakozás: az EA Sports a Portland TrailBlazers irányítóját, Damian Lillardöt választotta ki az NBA Live 15 arcának, ő lesz látható a játék borítóján. A kosaras azt nyilatkozta az Oregoniannek ezzel kapcsolatban, hogy nagyon nagy megtiszteltetés ez számára, nagyon köszöni az EA Sportsnak, hogy ő lesz a borítón. Nagyon hosszú volt az idáig vezető út, nagyon sokat kellett ezért dolgoznia, de valóra vált az álma.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus