Hírmorzsák 2014-08-26 (21:15)

Cserélt a Clippers és a Bucks: Dudley a Bucksnál folytatja, de Riverséknek drága volt az elpasszolása. A Cavs az utóbbi két hónapban többször is próbálta megszerezni Mozgovot, mindeddig sikertelenül, Koufos sem eladó a számukra. Ilgauskas visszatér? Az ügynöke cáfol. Növelik a palánk körüli szabadon hagyott terület nagyságát, csökkentik a fotósok számát. Két új játékos a Suns edzőtáborában (Barron, Prather). Datome iránt érdeklődött a Barcelona, de marad az NBA-ben.

A Milwaukee Bucks és a Los Angeles Clippers cseréltek egymással: Doc Riversék Jared Dudley-t és egy későbbi első körös drafjogot küldenek Milwaukee-ba Carlos Delfinóért, Miroslav Raduljicáért és jövő évi második körösükért cserébe. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy az argentin swingman a teljes következő idényt ki fogja hagyni, így a Clippers szempontjából ennek a cserének egyértelműen a spórolás miatt van értelme, míg a Bucks ingyen szerzett egy hasznos játékost - aki a Milwaukee-nál újrakezdheti balul sikerült clipperses karrierjét követően -, illetve egy első körös picket.

A Cleveland Cavaliersnél is tudják, hogy centerposzton még erősítésre szorulnak - Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint az utóbbi 6-8 hétben többször is ajánlatot tettek a Denver Nuggetsnek, hogy megpróbálják megszerezni Timofey Mozgovot. Eddig mindannyiszor elutasító választ kaptak, és Alexander Chernykh (Sports.ru) úgy tudja, hogy nem is fog megtörténni ez a csere - bár ez nyilván függ attól is, mit hajlandó feláldozni az orosz középjátékosért a Cavs. Állítólag Kosta Koufos iránt is érdeklődnek, de a Memphis Grizzlies nem hajlandó megválni görög magasemberétől.

Tony Rizzo (ESPN Cleveland) szombaton egy rádióadásban megemlítette azt is, hogy az ohiói alakulat volt centere, Zydrunas Ilgasukas gondolkodik a visszatérésen - ezt pedig hétfőn újra megerősítette. A litván ötös nagyon jó viszonyt ápol LeBron Jamesszel, de már három éve visszavonult, és ügynöke, Herb Rudoy a RealGM-nek azt nyilatkozta, hogy az információ teljesen téves, Ilgasukasnak meg sem fordul a fejében, hogy újra az NBA-ben játsszon.

A liga nevében Rod Thorn tudatta a csapatokkal: megnövelik azt a területet a kosár mögött, amit szabadon kell hagyni minden egyes mérkőzésen, és csökkentik az alapvonali fotósok számát is - már csak 10-10 fotós ülhet a palánk mindkét oldalán, ez a szám összesen 40 volt még a 2010/11-es idényben. Így próbálják csökkenteni a sérülés veszélyét - Thorn a levelében azt írta, hogy a változtatásokat évek óta tervezik már, nem George sérülése miatt kerültek előtérbe.

A Phoenix Suns két játékossal gyarapodott az edzőtáborra: a center Earl Barron, illetve a kiscsatárként bevethető Casey Prather fogadta el meghívásukat. Az arizonai együttesnek 13 garantált szerződése van, tehát lehet esélyük az alapszakaszkeretbe bekerülni, ám Eric Bledsoe ügye még nem megoldott, tehát ez egy vagy akár több helyet is elvehet a jelenleg két üres lehetséges pozícióból. Prather a Hawks nyári ligás csapatában 5.2 pontot és 2.2 pattanót átlagolt, Barron pedig az előző idényben Kínában és Libanonban játszott.

A Detroit Pistons swingmanje, Luigi Datome a La Gazzetta dello Sportnak megerősítette, hogy a spanyol Barcelona megkereste őt, hogy legyen a Houston Rocketshez szerződő Kostas Papanikolaou utódja, ám legalább egy évig még maradni akar az NBA-ben. Ezért írt alá direkt két évre a Pistonsszal, mert tudta, hogy nagyon sok játékosnak voltak gondjai újoncként. Nem ajánlott neki szerződést a katalán sztárklub, és nem is tárgyaltak, de az ügynökével egyébként is megbeszélte, hogy maradni akar Amerikában egyelőre.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus