Hírmorzsák 2014-08-27 (10:30)

Megvolt a Team USA utolsó felkészülési meccse is a vb előtt, Szlovéniát verték ezúttal - Davis megint szárnyalt, Rose visszatért, de gyenge teljesítménnyel. Bemutatták a Cavsnél Love-ot: beszélt új csapatáról, új mezszámáról és Jamesről is. A Minnesota tulaja szerint Love nem a legjobb helyre került saját szempontjából. További részletek a Clippers-Bucks cseréről: Delfinót és Raduljicát is kivásárolja a Los Angeles? A Clippers tegnap találkozott Udoh-val. Thabeetet a Sixershez cserélte a Thunder. A Philadelphia soha nem tárgyalt Bennettről, újabb lehetőséget adnak Moultrie-nak. A Kings az orosz Dmitry Kulagint szeretné megszerezni. Igazolások: Toure Murry (Jazz), Josh Davis (Spurs).

Tegnap este lejátszotta negyedik és utolsó felkészülési meccsét a Team USA a spanyolországi világbajnokság előtt - 101-71 arányban győzték le Szlovénia együttesét a Kanári-szigeteken, ezzel 4-0-val zárták a vb-re felvezető szakaszt. Hatan jutottak el legalább 10 pontig az amerikaiak közül, legeredményesebbjük ezúttal Anthony Davis lett, aki 18 pontja mellett leszedett 9 pattanót, kiosztott 5 blokkot és szerzett 3 labdát is. Érdekesség, hogy Derrick Rose is pályára lépett, miután több napot és egy felkészülési találkozót is kihagyott, de sok köszönet nem volt játékában: 0/3-as mezőny- és 3/6-os büntetőmutatóval 3 pontig, 1 gólpasszig, 1 pattanóig és 3 eladott labdáig jutott 20 perc alatt. A teljes statisztikát ezen a linken eléritek!

A mérkőzéssel egy időpontban mutatták be Kevin Love-ot is a Cleveland Cavaliersnél. Az erőcsatár elmondta, hogy nem beszéltek még arról, hogy hosszútávú szerződést köt majd az ohiói alakulatnál - nem meglepő, hiszen a nyáron jobb kondíciókkal kötheti meg kontraktusát -, de elkötelezte magát a Cavs mellett, és azért, hogy bajnoki címet nyerjenek. Úgy érzi, hogy nagyon fogja élvezni a játékot Clevelandben, mert nagyon sok lehetősége lesz, nagyon sok olyan játékosa van a Cavaliersnek, aki szét tudja húzni a pályát, így megkönnyítve a többiek dolgát.

Elmondása szerint azért választotta a 0-s mezszámot, mert most újrakezdhet mindent - gondolkodott a válogatottbeli 11-esen is, de az Zydrunas Ilgauskas miatt vissza van vonultatva a Cavsnél. Azt is elmondta, hogy LeBron James közölte vele, mentálisan fel kell készülnie arra, hogy júniusban is játszani fog, csak így tud sikeres lenni a PO-ban. Azt is megemlítette, hogy James már azon a napon megkereste őt, amikor szabadügynökként a hazatérést választotta, hogy szeretné őt is a csapatban tudni, ez pedig sokat nyomott a latba döntésénél, hogy hosszútávra is tervez a Clevelanddel.

A Minnesota Timberwolves tulajdonosa, Glen Taylor azt nyilatkozta, hogy ha visszamehetne az időben 2012 nyarára, akkor megadná Love-nak az ötéves maximumot, amit a játékos szeretett volna. Taylor úgy gondolja, hogy Love védekezésbeli hiányosságai jobban ki fognak jönni a Cavsnél, mert sokkal többet fognak tőle kérni hátul, és szerinte az erőcsatár hajlamos sok faultot beszedni. A tulaj szerint saját szempontjából egyáltalán nem jó helyre került Love, mert a harmadik számú játékos lesz a Clevelandnél, úgyhogy a sikerekért nem sok elismerést fog kapni, akkor viszont nagyon sok kritika éri majd, ha nem megy a csapatnak.

A Los Angeles Clippers - Milwaukee Bucksszal kötött cseréjéhez tartozik, hogy Marc Stein (ESPN) információi szerint a wisconsini gárda egy védett 2017-es első körös picket kapott Doc Riverséktől. Sam Amick (USA Today) jelentette, hogy a Clippers nagy valószínűséggel nem tartja meg Carlos Delfinót, hanem a stretch provision segítségével kivásárolják. Ez azt jelenti, hogy nem a jelenlegi 3.25 millióval nyomná a sapkát az argentin, hanem valamivel kevesebb mint 1.1 millióval, de ennyivel beszámítana a fizetési sapkába 2015/16-ban és még egy évre rá is - gyakorlatilag elnyújtják fizetését, innen a név is. Amick szerint a Clippers által szerzett másik játékos, Miroslav Raduljica is esélyes arra, hogy szabadlistára tegyék.

A Clippers tegnap találkozott Ekpe Udoh-val is. A két dolog időzítése azért érdekes, mert a tegnapi tranzakciót követően Riversék már csak újonc minimumot adhatnak, ez pedig Udoh leigazolására kevés. Ha érdeklődik egymás iránt a két fél, akkor megoldás lehet, ha csak szezon közben ír alá Udoh - ekkor a veterán minimumnak csak azt a hányadát kell neki kifizetni, illetve az a hányada számít a sapka alá, amennyi hátra van a szezonból, tehát 41 mérkőzésnél csak a vet.min fele. Ha most akarnak egyezségre jutni, akkor el kell valakit cserélni a csapatnak, vagy ki kell vásárolnia - ezért (is) lehet értelme Delfino vagy/és Raduljica "eltávolításának".

Egy másik megállapodás is történt tegnap este - az előbb említett Marc Stein jelentette, hogy az Oklahoma City Thunder Hasheem Thabeetet és készpénzt küldött a Philadelphia Sixersnek, hogy átvegyék a centert - kap ugyan egy 2015-ös védett második köröst a Thunder, de az valószínűleg sosem megy át ténylegesen, annyira védett. Az egykori 1/2-es nem marad a Phillynél sokáig, ugyanis a hírek szerint a Sixers azonnal kiteszi keretéből. Az Oklahoma City kap egy Thabeet szerződésének megfelelő, 1.25 millió dolláros TPE-t is, mivel fizetést nem vesznek át.

A Philly GM-je, Sam Hinkie egy félórás konferenciabeszélgetést tartott tegnap, amelyen több dologra is kitért a szakvezető. Egyrészt kategorikusan kijelentette, hogy soha nem tárgyaltak sem a Clevelanddel, sem a Minnesotával Anthony Bennett megszerzéséről. Másrészt elmondta, hogy egyik legrégebben a csapatnál lévő játékosuk, Arnett Moultrie lehetőséget fog kapni a következő idényben is, hogy bebizonyítsa, megéri a pénzét. Hinkie szerint a magasember nagyon sokat dolgozott az előző héten is, és nagyon fontos szezon előtt áll, mert meg kell mutatnia, mit tud.

Chris Herring (Wall Street Journal) információi szerint a Utah Jazz megegyezésre jutott Toure Murryvel, ő is csatlakozik az együtteshez, legalább az edzőtáborra. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint a Murryvel kapcsolatban korábban már nyilvánosságra hozott kétéves, 2 millió dolláros szerződésről van szó.

A San Antonio Spurs is igazolt, ők a San Diego State-n idén végző, de a drafton el nem kelő erőcsatárral, Josh Davisszel állapodtak meg. A kontraktus részletei nem ismertek, de valószínűleg ugyanolyan megállapodásról van szó, mint Bryce Cotton vagy JaMychal Green esetében: többéves, egyáltalán nem garantált szerződésről.

A Sacramento Kings folytathatja terjeszkedését az "új" piacok felé - nemrég leigazolták az első indiai származású NBA játékost, Sim Bhullart, Marc J. Spears (Yahoo Sports) értesülései szerint pedig az orosz Dmitry Kulaginnal is tárgyalnak. A 22 esztendős dobóhátvéd nagyon szívesen tenné át székhelyét Amerikába, és állítólag komolyan fontolgatja a kaliforniaiak ajánlatát.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus