Hírmorzsák 2014-08-29 (10:00)

Riversszel új, 5 éves szerződést kötött a Clippers, Raduljicát ma reggel fogják kitenni keretükből. Barbosa a Warriorsnél, Shannon Brown a Heatnél, Tarik Black a Rocketsnél. Sessions valószínűleg nem lesz a Houston játékosa. Az is lehet, hogy Embiid kihagyja a teljes következő idényt. Sam Hinkie beszélt az első körös draftjog, Mbah a Moute és Shved megszerzéséről. Love szerint Glen Taylornak azokkal a játékosokkal kellene foglalkoznia, akiket érte kaptak, nem vele.

A Los Angeles Clippers hosszú időre elrendezte a vezetőedző kilétének kérdését, miután Doc Riversszel új szerződést kötött a klub - a trénerként dolgozó, de alapvetően minden fontos kérdésben az utolsó szót kimondó szakember 5 évre 50 millió dollárt kap a továbbiakban, tehát a 2018/19-es idény végéig le van kötve. Tavaly 3 évre 21 millió dollárért "szerződött" a Boston Celticstől a nyugati partra, tehát új kontraktusa miatt évi 7 millió helyett évi 10-et fog keresni már a következő két szezonban is.

Szintén ide tartozik, hogy Shams Charania (RealGM) megerősítette Sam Amick (USA Today) két nappal ezelőtti információit, miszerint Miroslav Raduljicát kiteszi keretéből a Clippers. A szerb centert pár nappal ezelőtt szerezte meg a Los Angeles a Milwaukee Buckstól, de nagyon úgy tűnik, hogy nem számolnak vele hosszútávon - elvileg amerikai idő szerint ma reggel fogják szabadlistára tenni.

Több aláírás is történt az elmúlt két napban. Eldőlt Leandro Barbosa sorsa, aki nem a Miami Heatet választotta végül, hanem a Golden State Warriors cserehátvédje lesz egy évre a veterán minimumért. A Heat sem maradt üres kézzel, Shannon Brownnak adtak egyéves kontraktust. A Houston Rockets egy kétéves, részlegesen garantált szerződésben egyezett meg Tarik Blackkel - a játékos idén nem kelt el a drafton, de 13 meccset játszott a Rockets nyári ligás csapatában.

Ugyancsak a Houstonhoz tartozik, hogy Jonathan Feigen (Houston Chronicle) forrásai szerint csak mérsékelten érdeklődik Ramon Sessions iránt a Rockets, és nem túl valószínű, hogy végül a texasi együttesnél köt ki az irányító. Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) értesülései szerint a Minnesota Timberwolves Brady Heslipnek ad majd szerződést - már megegyeztek a felek, bár még hivatalos aláírás nincs. A TWolves nyári ligás csapatánál hívta fel magára a figyelmet a kanadai hátvéd.

A Philadelphia Sixers 1/3-asa, Joel Embiid is aláírta szerződését, de a kameruni középjátékosról a gárda GM-je, Sam Hinkie azt nyilatkozta, hogy közel sem biztos, hogy játszik egyáltalán a szezon folyamán. Az a lényeg nekik, hogy a lehető legnagyobb esélye legyen Embiidnek a hosszú NBA karrierre, és bármennyi időbe is telik a felépülés, semmit nem fognak siettetni. Szerinte folyamatos ellenőrzések lesznek a terhelés alatt majd, azoktól is függ a rehab üteme, úgyhogy egyelőre megmondhatatlan, mennyi időt fog ez majd igénybe venni.

Hinkie a Kevin Love-cseréről is beszélt. Elmondása szerint természetesen az első körös pick megszerzése nagyon fontos volt nekik, mert manapság nem sok 1st picket láthatunk gazdát cserélni. Másrészt dicsérte a két érkező játékost, Luc Richard Mbah a Moute-t és Alexey Shvedet is. Mbah a Moute-ről elmondta, hogy fantasztikus karrierje volt a UCLA-n, profi pályafutása kezdetén pedig első osztályú védő volt, és természetesen az Embiiddel ápolt jó kapcsolata is segítség lesz. Állítása szerint az orosz hátvédet már régóta figyelik, és Shved nagy előnye, hogy labdával a kezében és labda nélkül is képes hasznosan játszani.

Ha már említésre került Kevin Love, akkor folytassuk vele: az erőcsatár válaszolt a Timberwolves elnökének, Glen Taylornak a "kedves" szavaira, amelyet két napja már mi is lehoztunk. A tulaj szerint Love bajban lehet a Cleveland Cavaliersnél, ha azt akarják tőle, hogy jobban védekezzen, mert nagyon sok faultot szed be. Love szerint most az érzelmek beszélnek Taylorból, és szerinte volt főnökének azokra a játékosokra kellene most koncentrálnia, akiket érte szereztek.

Az előző két draft 1/1-ese, Anthony Bennett és Andrew Wiggins is náluk kötött ki, ráadásul szereztek még egy játékost Thaddeus Young személyében, aki nagyon jó kosaras. Love szerint nagyon sokat kapott a Minnesota érte, és ha ő Taylor helyében lenne, csak erre koncentrálna. Ő nagyon várja már, hogy elkezdje clevelandi karrierjét, és hogy megkezdhesse a munkát új csapattársaival, új "családjával".

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus