Hírmorzsák 2014-08-29 (21:15)

Colangelo szerint Harden a Team USA vezére. Cousins lesz Davis cseréje a vb-n. Delfinót és Raduljicát is kivásárolta a Clippers, Douglas-Roberts iránt érdeklődnek. Rivers GM-i kvalitásaitól nincsenek elájulva a ligában. Nyolc játékos volt a Lakersnél edzésen, köztük Beasley. Zoran Dragic iránt több csapat is érdeklődik. Carter-Williams válla még nem teljesen gyógyult meg. Hinkie nagyon nehezen cserélte el Thad Youngot, aki szépen búcsúzott a Sixerstől.

Az amerikai szövetség elnöke, Jerry Colangelo szerint James Harden a mostani keret vezére. Colangelo szerint a Houston Rockets dobóhátvédjében alapvetően megvan a képesség, hogy jó vezető legyen, és úgy tűnik egyelőre, hogy el is fogadja ezt a szerepkört. A szakember szerint folyamatosan érezni, hogy ő az első számú ember a keretben.

Harden maga annyit mondott, hogy nagyon sok dolgon ment keresztül az elmúlt pár évben, elcserélték, aztán nagyon sokan beszéltek róla nagyon sok mindent. Ő csak saját magára koncentrál, illetve arra, hogy minél jobb kosaras legyen. Minden nap a tőle telhető legtöbbet akarja nyújtani, és folyamatosan keményen dolgozik is ezért.

Arra az interjújára is rákérdeztek, amiben azt mondta, hogy ő a világ legjobb játékosa. Szerinte minden játékos az NBA-ben így érez, és fiatal korában is az mindenkinek az álma, hogy a legjobb legyen. Szerinte a profi kosarasoknak, de bármilyen sportolónak kell, hogy legyen önbizalma. Mindenki csinálja a feladatát, és bízik abban, hogy a képességei elegek lesznek.

Ugyancsak a válogatotthoz tartozik, hogy a Sacramento Kings centere, DeMarcus Cousins sem szenved önbizalomhiányban, elmondása szerint soha nem kételkedett abban, hogy bekerül a 12 fős utazó keretbe. A válogatott szövetségi kapitánya, Mike Krzyzewski azt nyilatkozta a héten az ESPN-nek, hogy Cousins helye biztos, méghozzá a kezdő center, Anthony Davis cseréjeként.

A Los Angeles Clippers hivatalosan is kitette keretéből a Milwaukee Buckstól szerzett két játékost, Carlos Delfinót és Miroslav Raduljicát. Mindkét játékost stretch provisionnel vásárolták ki, ami azt jelenti, hogy az argentin a következő három évben 1.1 millióval nyomja a sapkát, míg a szerb center szintén három évig lesz még a fizetési listában, évente 500.000 dollárral.

Szintén a Clippershez tartozik, hogy Sam Amick (USA Today) forrásai szerint erősen érdeklődnek Chris Douglas-Roberts iránt.

És még mindig Clippers: Ric Bucher (Comcast Sportsnet) jelentette, hogy a ligában nem sokan kérdőjelezik meg Doc Rivers edzői képességeit, de GM-i kvalitásaitól egyáltalán nincsenek ennyire elájulva: sokan kérdőjelezték meg Jared Dudley leigazolását tavaly, most pedig azt is, hogy egy első körös pick beáldozásával sikerült csak megszabadulni tőle. Az egyik GM azt mondta Buchernek, hogy ha ezt David Kahn csinálta volna, már keresztre feszítették volna érte.

A másik Los Angeles-i csapathoz, a Lakershez tartozik, hogy Alex Kennedy (Basketball Insiders) információi szerint kedden másodjára is edzésre hívták az egykori 1/2-es Michael Beasley-t. A USA Today úgy tudja, hogy többen is voltak Beasley-n kívül ezen a tréningen: a magasemberek közül Dexter Pittman, Greg Stiemsma és Daniel Orton, míg a hátvédek közül Bobby Brown, Toney Douglas, Ben Hansbrough és Michael Lee.

A Phoenix Suns szlovén hátvédjének, Goran Dragicnak a testvére, Zoran Dragic is hamarosan az NBA-ben játszhat, ugyanis Marc Stein (ESPN) értesülései szerint több NBA csapat is érdeklődik a hátvéd iránt. Az ifjabbik Dragic-tesó a 2011-es drafton nem kelt el, 2012 nyara óta pedig a spanyol első osztályú Unicaja Malaga kosarasa.

A Philadelphia Sixersnél egész nyáron zajlik az élet - a szezon folyamán úgyis keveset kell velük foglalkozni. A Philly.com értesülései szerint egyelőre Michael Carter-Williams vállsérülése nem gyógyult meg teljesen, még nem edzhet az év újoncának választott irányító 5-5 ellen, ütközésekkel, csak dobál egyelőre, ettől függetlenül nagyon keményen dolgozik. MCW válla tavaly áprilisban sérült meg, és meg is műtötték.

A franchise GM-je, Sam Hinkie a Philly.com-nak azt nyilatkozta, hogy nagyon nehéz döntés volt az, hogy elcserélje Thaddeus Youngot a profi mentalitása és a pozitív hozzáállása miatt. Hinkie szerint ezért nehezek a döntések még akkor is, ha szükségesek. Young egyébként nemcsak twitteren, de egy philadelphiai újságban is kifejezetten szimpatikusan búcsúzott: megvett egy egész oldalnyi hirdetést, amelyben búcsúszövegét közölte a lap.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus