Hírmorzsák 2014-08-30 (10:15)

A Clippers érdeklődik Ray Allen iránt. Mahinmi 2-3 hónapra kiesett a játékból. Lawson McGee-ről, a védekezés fontosságáról és nyugat erősségéről beszélt. Mozgovot érdekelné, hogy újra Blatt irányítása alatt játsszon, de cserét nem fog kérni. Anthony Davis szerint túl kell lépniük George sérülésén. A Cavs GM-je beszélt a Calipari-sztoriról, Love megszerzéséről és a Cleveland belső védekezéséről. Saunders reményei szerint védekezésben sokkal jobbak lesznek az új fiúkkal. A TWolves érdeklődik Fesenko iránt. A Spurs Baynest vagy/és Ayont akarja leigazolni. James Jones nehezen hagyta ott a Heatet. Jamison még nem akar visszavonulni. Bonner még 6 évet játszana.

Arash Markazi (ESPN Los Angeles) úgy tudja, hogy Doc Rivers a nyáron felvette a kapcsolatot volt játékosával, Ray Allennel egy esetleges közös folytatás reményében, úgyhogy a Los Angeles Clippers várhatóan megpróbálja meggyőzni a dobóhátvédet, hogy igazoljon hozzájuk. Mint ismeretes, Allen egyelőre azt sem döntötte el, hogy egyáltalán folytatja pályafutását, és ha meg is teszi, a LeBron Jamesszel felálló Cleveland Cavaliersnek van a legnagyobb esélye szerződtetésére.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a San Antonio Spurs érdeklődik a mexikóiak magasembere, Gustavo Ayon iránt - igaz, Stein úgy tudja, hogy leginkább Aron Baynesszel akarnak megegyezni, az ausztrál center pedig a 15. játékos lenne a keretben garantált szerződéssel.

Az Indiana Pacersnél sokasodnak a gondok: a gárda centere, Ian Mahinmi vállsérülést szenvedett a francia válogatottban, így 2-3 hónapot kénytelen kihagyni. Jó esetben tehát a szezon elejére pont felépül, rosszabb forgatókönyv esetén az alapszakasz első hónapját kihagyja a középjátékos. Mahinmi azt nyilatkozta, hogy a rájátszás előtt ugrott ki először a válla, de akkor nem volt vele gondja utána, most azonban újra kiugrott a testrész, és túl nagy a kockázata, hogy még jobban megsérül, az egészégi állapotának sokkal jobb, ha nem vesz részt a világbajnokságon.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban Jeff Caplannek (nba.com) azt nyilatkozta, hogy még mindig nem hiszi el, hogy sikerült megszerezniük a New York Knickstől Tyson Chandlert - egyszerűen azért, mert annyi játékos cserélt helyet, illetve egy kis bizonytalanság mindig van benne. Nagyon örül neki, hogy végül sikerült mégis pontot tenni a tranzakcióra, és nagyon izgatottak azzal kapcsolatban, Chandler mi mindent fog nekik hozni pluszban. Cuban úgy gondolja, hogy az egész védelmet irányíthatja majd a center, Monta Ellist pedig jobbá fogja tenni támadóoldalon.

A Denver Nuggets irányítója, Ty Lawson szintén Caplannel beszélgetett. Elmondása szerint JaVale McGee sokkal komolyabban veszi a munkát, mint korábban. Washingtonban inkább úgy állt hozzá, hogy "oké, magas vagyok, kosarazok kicsit", most viszont Lawson szerint látszik rajta, hogy fejlődni akar. Szerinte idén sokkal inkább a védekezésre helyezik a hangsúlyt, mert azt ők is és mindenki más is tudja a ligában, hogy képesek nagy mennyiségben pontot szerezni.

Képesnek kell azonban lenniük megállítani az ellenfelet fontos pillanatokban is - ha ezt meg tudják tenni, és felállt védelem ellen hatékonyan támadnak, akkor ott lesznek a nyugati élmezőnnyel együtt. A nyugati konferenciáról azt mondta Lawson, hogy idén is óriási harc lesz. Úgy gondolja, mindenki javult, talán a Houston kivételével, viszont nyugaton mindenki ellen a maximumot kell nyújtaniuk, nem lesznek könnyű ellenfelek, és szerinte még a Sacramento is nagyon komoly csapat lesz.

Lawson csapattársa, Timofey Mozgov az Itar Tass orosz honlapnak azt nyilatkozta, hogy boldog Denverben, de azt is hozzátette, hogy nagyon érdekes lenne, ha egy David Blatt irányította csapatban játszhatna - az ESPN szerint másfél-két hónapja próbálja megszerezni az orosz középjátékost a Cleveland Cavaliers. Mozgov azt is hozzátette, hogy ismeri Blatt edzői filozófiáját, hiszen volt a játékosa az orosz válogatottban, és hogy LeBron Jamesszel is szívesen játszana, de cserét nem fog kérni a Nuggetstől.

Ha már Cavs, akkor folytassuk velük: mint ismeretes, John Caliparinak a nyár elején a vezetőedzői poszt mellett a végső döntéshozóit is odaadták volna, ám a jelenlegi GM, akkor ideiglenes státuszban lévő David Griffin nem haragszik emiatt. Elmondása szerint úgy gondolja, soha nem történtek úgy dolgok a Clevelandnél, hogy ő ne tudott volna azokról. Azt is hozzátette, ő többször is visszamondott olyan lehetőségeket, amikkel GM lehetett volna, mert egyszerűen nem érezte megfelelőnek a szituációt, ezért amikor leült Dan Gilberttel, a tulajdonossal arról beszélgetni, mik a terveik a jövőre nézve, akkor ajánlotta is neki, hogy beszéljen más jelöltekkel is.

Griffin nyilatkozott Kevin Love megszerzésével kapcsolatban is. Elmondása szerint az erőcsatár jobban illik a rendszerükbe, mint bárki a jelenlegi ligából. David Blatt első mondata állítólag az volt, hogy kell neki egy magasember, aki jól dob kintről, képes széthúzni a pályát, és emellett jól is passzol, érti a játékot. Megmondták neki, hogy van egy kiszemeltjük, Love, akit csere útján akarnak megszerezni. Blatt erre annyit mondott, hogy ha LeBron mellé megszerzik Love-ot is, "egész jó" nyarat tudhatnak maguk mögött.

Azt is elmondta Griffin a FOX Sports egyik rádióadásában, hogy aggódik a csapat belső védekezése miatt, de ez egyáltalán nem csak Love miatt van - úgyhogy itt valószínűleg erősítés várható még, nem véletlenül próbálkoznak a Denvernél Mozgov miatt. Griffin szerint Love nagyon is nyitott arra, hogy a védekezésre jobban odafigyeljen, mint tette azt korábban.

Maradjunk a Cavsnél: a szintén idén nyáron megszerzett James Jones Ira Windermannek (Sun Sentinel) elmondta, hogy közös érdeklődés volt közte és a Miami Heat között, mielőtt úgy döntött, hogy a Clevelandhez ír alá. Profi pályafutása legnehezebb döntéseként aposztrofálta azt, hogy elhagyta a Heatet, és bár korábban lenyilatkozta, hogy a több játéklehetőség miatt távozik a klubtól, elmondása szerint semmilyen negatív érzése nincs Erik Spoelstra felé.

A korábban számos csapatban - köztük a Cavaliersben is - megforduló, 38 éves csatár, Antawn Jamison a Sporting News egyik munkatársának azt nyilatkozta, hogy nem zárja ki a visszavonulás lehetőségét, de szeretne még az NBA-ben játszani. Állítólag vannak lehetőségei, de elmondása szerint még legalább egy hónapig nem akar dönteni, és ezúttal nem fogja lecsökkenteni a lehetséges jelöltek számát a bajnokesélyekre, mint tette azt az elmúlt két nyáron.

Egyelőre szintén nem az első számú gondolata a visszavonulás a nyáron a San Antonio Spursszel egy évet hosszabbító Matt Bonnernek, aki egy francia internetes honlapnak azt mondta, hogy 40 éves koráig szeretne játszani - jelenleg 34 esztendős.

A Minnesota Timberwolves elnöke, Flip Saunders a Pioneer Pressnek azt nyilatkozta, hogy reményei szerint az új játékosaik atletikus képességei miatt védekezésben sokkal jobbak lesznek majd, mint az utóbbi években. Saunders úgy fogalmazott, hogy azt várja, a védekező oldalon lesznek a legnagyobb változások. Annál jobban tud védekezni egy csapat, minél atletikusabbak, és minél magasabbak, hosszabb végtagokkal rendelkeznek a játékosai, úgyhogy szerinte az alapot most megteremtették.

Szintén a Wolveshoz tartozik, hogy Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) forrásai szerint kifejezetten jó benyomást tett rájuk a nyári liga folyamán az ukrán center, Kyrylo Fesenko, aki korábbi súlyához képest majdnem 10 kilót vesztett, ez pedig meglátszott a pályán mutatott teljesítményében is. Fesenko a Utah Jazzben és az Indiana Pacersben összesen 135 meccset játszott a ligában.

A Team USA és a New Orleans Pelicans kezdő centere, Anthony Davis Sam Amicknek (USA Today) Paul George sérüléséről mesélt. Elmondása szerint szörnyű baleset volt ez, amely mindannyiukra nagy hatással volt - nemcsak azokra, akik a pályán voltak, de a kosarasokra az egész világon. Most már azonban tudják, hogy jól van, nekik tovább kell lépniük, és meg kell próbálniuk megnyerni ezt az aranyérmet érte is. Davis abban is reménykedik, hogy a vb-n szerzett tapasztalatok segítenek neki, hogy még jobb legyen a következő NBA idényben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus