Hírmorzsák 2014-08-31 (21:00)

Rondo cserét kért a Celticstől, biztosan nem hosszabbít az együttessel. Durant mégis marad a Nike-nál. A Team USA 1994 óta legnagyobb különbségű győzelmét aratta, Krzyzewski védekezésüket és az ellenfelet is dicsérte. Plumlee szerint megérdemelten van ott a keretben, nem a Duke-múltja vagy a Nike miatt. Rekordmennyiségű bérletet adtak el a Timberwolvesnál a múlt héten. Folytatódik a tisztogatás a Sixersnél. Mohammedet nézte meg a Heat egy privát edzésen, Okafor az első számú célpontjuk.

Jackie McMullan (ESPN Boston) információi szerint Rajon Rondo közölte a Boston Celticsszel, hogy szeretne távozni - azt akarja, hogy elcseréljék, de ha ez nem történik meg, akkor sem marad a Celtics kötelékében jövő nyáron, amikor szabadon igazolható lesz. Bajossá tesz egy esetleges tranzakciót, hogy az érte leginkább érdeklődők között lévő Sacramento Kingsről is azt mondta, hogy ott sem hosszabbít.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant mégis marad a Nike-nál, miután az ESPN forrásai szerint az egyik leghíresebb sportszergyártó "meccselte" az Under Armour ajánlatát, megadja a kosarasnak ugyanazt a pénzt, amit az UA - ez a hírek szerint 10 évre valahol 265 és 285 millió dollár között van ténylegesen. Állítólag a 300 millió dollárt is elérheti a Nike és Durant közötti új megállapodás. Komoly veszélye volt annak, hogy az Under Armour elcsábítja tőlük a többszörös pontkirályt - Stephen Curry után ő lett volna a következő nagy sztár, akinél ez sikerül nekik.

A Team USA tegnap 59 pontos győzelmet aratott Finnország fölött, ami a legnagyobb különbségű sikere volt az amerikaiaknak, mióta az NBA profik is ott lehetnek a világbajnokságon. Mike Krzyzewski szövetségi kapitány saját csapatát és a finneket is dicsérte, szerinte mindkét gárda nagy erőbedobással játszott. Azt tudja, hogy sokkal tehetségesebbek, de alapvetően mindkét gárda megtett minden tőle tellhetőt.

Krzyzewski szerint a védekezésük volt fantasztikus, hiszen 31 eladott labdába kényszerítették Finnországot, miközben ellenfelük csak 5 gólpasszt jegyzett. Szerinte sokkal nyertek ugyan, de a finneknek is jó csapatuk van, nagyon jó edzővel rendelkeznek, a szurkolóik pedig fantasztikusak. A Duke egyetem legendás trénere úgy érzi, nagyon jó volt ilyen atmoszférában játszani.

Ha már szóba került a Team USA és a Nike is, akkor folytassuk a válogatott egyik magasemberével, Mason Plumlee-val, aki egy interjúban elmondta, hogy bár a Duke-ra járt és a Nike szponzorálja, és mindkettőre nagyon büszke, de egyiknek sincs köze ahhoz, hogy ő most ott van a 12-es keretben. Plumlee szerint aki látta az edzőtáborban, az nem kérdőjelezi meg a helyét a Team USA-ben.

A Minnesota Timberwolvesnál jó hetet zártak - Kevin Love-t 8 napja cserélték el, de úgy tűnik, hogy a szurkolóknak tetszik az új felállás, rekordmennyiségnek számító 300 teljes szezonbérletet adtak el az elmúlt héten. Ez azt a csúcsot döntötte meg, amit 2011-ben állítottak fel, miután Ricky Rubio bejelentette, hogy megkezdi karrierjét az NBA-ben.

A Philadelphia Sixersnél tovább folytatódik a tisztogatás: Sam Hinkie kirúgta a játékosok ügyes-bajos dolgaiért felelős Courtney Witte-t, illetve az összes játékosmegfigyelőt.

A Miami Heat csütörtökön megnézte Nazr Mohammedet egy privát edzésen, és beszéltek is a centerrel - a cserepadra szeretne még magasembert a floridai együttes. A Miami Herald értesülései szerint a lehetséges jelöltek közül Emeka Okafor iránt érdeklődnek leginkább, de ő még mindig lábadozik súlyos sérülése után, rehabját végzi, és valószínűleg csak szezon közben ír alá, amennyiben folytatni tudja karrierjét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus