Hírmorzsák 2014-09-01 (10:00)

Cserélt a Kings és a Rockets, Terry a Houstonnál folytatja. Rondo ügynökének szóvivője tagadja, hogy cserét kértek volna a Celticstől. A Clippers közel áll Türkoglu és Douglas-Roberts leigazolásához. Raduljica az NBA-ben akar maradni. Durant hivatalosan is aláírta új szerződését a Nike-val. A Grizzlies a 2013-as NCAA négyesdöntő legkiemelkedőbb játékosát szerződtette az edzőtáborra. Krzyzewski szerint megérdemelten nyertek a törökök ellen, Harden egyik "parádés" védekezése (videó). Thad Young úgy gondolja, sokkal jobb, versenyképesebb a TWolves, mint volt a Sixers.

Cserélt egymással a Houston Rockets és a Sacramento Kings: Jason Terry két második körös draftjoggal - amelyek között található a Knicks 2016-os pickje is - együtt Texasba költözött, cserébe nem garantált szerződéseket kapott a kaliforniai együttes - amelyek között ott van Alonzo Gee is - de őket a Kings ki fogja rakni keretéből. Jonathan Feigen (Houston Chronicle) szerint a hivatalos bejelentésre lehet, hogy heteket is várni kell.

A Knicks picken nincs védelem, a másik akkor megy át, ha az 51. helynél jobb helyen lehet vele húzni. A Rockets oldaláról sincs minden tisztázva: nem garantált szerződéssel mehet a Kingshez Josh Powell vagy Scotty Hopson, de az is elképzelhető, hogy mindkét játékos. A Sacramento célja egyértelműen a spórolás, hiszen Terry 5.85 millió dollárt keres a most következő szezonban, ez pedig teljesen kiesik majd a fizetési sapkájuk alól. A Houston motivációja kevésbé érthető - veterán játékos jól jött a nagyon fiatal és tapasztalatlan padjukra, de Terry két éve borzalmasan játszik.

A tegnapi nap híréhez - a Boston Celtics irányítója, Rajon Rondo cserét kért - tartozik, hogy Mark Murphynek (Boston Herald) Rondo ügynökének szóvivője azt mondta, hogy sem az irányító, sem a játékos képviselője nem kért cserét a Celticstől, tagadta a tegnap megjelenteket.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) hozta az információi, miszerint a Los Angeles Clippers közel áll ahhoz, hogy megegyezzen Hedo Türkogluval - a török kosaras 1 évre 1.4 millió dollárt kapna. Az egykori klasszis, manapság már csak kiegészítőjátékos tavaly 38 mérkőzésen lépett pályára a Clippersnél, és átlag 10 perc alatt 3.5 pontot tett a közösbe fellépésenként. Dan Woike (Orange County Register) forrásai szerint a Clippers Chris Douglas-Roberts-cel is megállapodik a közeljövőben, igaz, annak a kontraktusnak a részleteiről egyelőre semmit nem tudni, valószínűleg az edzőtáborra hívják meg egy egyéves, nem garantált "papírral".

Szintén a Clippershez tartozik, ha nem is túl szorosan, hogy az általuk nemrég megszerzett, majd a keretből szinte azonnal ki is tett szerb center, Miroslav Raduljica azt nyilatkozta az nba.com-nak, hogy bár Milwaukee éghajlata kicsit hűvös volt az ő ízlésének, és nyilván annak sem örül, hogy Doc Riversék azonnal lapátra tették, de az eddig történtek ellenére maradni akar az NBA-ben. Nagyon részletekbe nem akart belemenni, csak annyit mondott, hogy hallott pletykákat, hogy érdeklődik iránta több együttes is.

Két aláírás történt a tegnapi napon. Egyrészt Kevin Durant twitterén jelezte, hogy hivatalosan is aláírta új szerződését a Nike-val, amellyel eldőlt, hogy 2024-ig ők szponzorálják az Oklahoma City Thunder sztárját. A pontos összeget még mindig nem tudni, 265 milliótól 285 millió dollárig mindent hallani, de volt már szó 300 milliós összegről is. Másrészt a 2013-as NCAA döntő legkiemelkedőbb játékosa, a Louisville Cardinalsszel abban az évben bajnoki címet nyerő Luke Hancock egyéves, nem garantált szerződést kötött a Memphis Grizzlies-zel. A 24 esztendős, idei drafton el nem kelő kiscsatár az edzőtáborban bizonyíthatja, hogy helye van Dave Joerger csapatában.

Michael Rand (Star Tribune) arról kérdezte Thaddeus Youngot, hogy miben más a Philadelphia Sixers és a Minnesota Timberwolves újjáépülése közötti különbség szerinte. Young úgy gondolja, hogy bár alapvetően a lényeg és a cél ugyanaz, nagyon sok a differencia a két gárda között, sokkal versenyképesebb a Twolves, jobb az állományuk. A Sixersnél mindenkitől megszabadultak, és egyre rosszabbak lettek, de ettől függetlenül úgy gondolja Young, hogy a Philly GM-je, Sam Hinkie jó munkát végez, és húzott pár nagyot már az utóbbi egy évben.

Tegnap a Team USA két és fél negyedig nagyon megszenvedett a törökökkel, végül simán, 22 ponttal diadalmaskodtak. A találkozót követően Mike Krzyzewski annyit mondott, hogy azért nyertek, mert megérdemelték, fiai nagyot küzdöttek, és nagy győzelem volt ez számukra egy nagyon jó csapat ellen.

A végére pedig James Harden, aki állítólag nagyon jól védekezik az amerikai válogatottban:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus