Hírmorzsák 2014-09-01 (21:30)

Rose önbizalma rendben van, elfogadja a csere szerepkörét, és szeretne egyre jobb formába kerülni. Lionel Hollins nyilatkozott Garnettről, Pierce távozásáról, Bogdanovicról és Brook Lopez szerepéről is. A Pacers megegyezett Chris Singletonnal. A Sixers érdeklődik Joe Ingles iránt. Wayne Ellingtont és Jamaal Franklint kivásárolták stretch provisionnel. A Heat szakmai stábja változik, Juwan Howard nagyobb szerepet kap.

A Chicago Bulls irányítójának, Derrick Rose-nak rendben van az önbizalma annak ellenére is, hogy a nyarat még úgy kezdte, hogy a Team USA kezdő csapatában lesz, most viszont egyértelműen csak csere szerepkörben számítanak rá. Rose szerint nagyon mély az állományuk, neki pedig most az a feladata, hogy a padról beszállva segítse a csapatot, ezzel semmi baja nincs. Úgy gondolja, hogy nincs olyan válogatott, amelynek a cserepadja jobb lehet, ha ő is a kispadról érkezik.

A két súlyos térsérüléséről azt mondta, hogy próbálja maga mögött hagyni már ezeket a dolgokat, és próbál nem azon gondolkodni, hogy mi történt legutóbb, mikor megpróbálta a visszatérést. Tudja, hogy egész évben meg fogják kérdőjelezni, hogy egészséges tud-e maradni, úgyhogy nem akadhat ki azon, hogy folyamatosan fel fogják tenni neki ezt a kérdést. Jelenleg jól érzi magát, megpróbál egyre jobb állapotba, kondiba kerülni, hogy mikor tényleg szükség lesz arra, hogy pontokat szerezzen, meg tudja tenni.

A Brooklyn Nets új vezetőedzője, Lionel Hollins is az újságírók rendelkezésére állt, több mindennel kapcsolatban is nyilatkozott. Elmondása szerint egyelőre nem beszélt Kevin Garnett-tel kinevezése óta - a magasember egyelőre nem nyilatkozott arról, folytatja-e pályafutását. A tréner azt mondta, hogy Garnett nagyon nagy harcos, mindig meccsen nagyon koncentrál és nagy energiákat mozgósít, és tudsz rá építeni, mert tudod, mit kapsz tőle minden egyes este. Mindent megtesz a győzelemért és imádja a versenyhelyzeteket.

Paul Pierce távozásáról annyit mondott, hogy a játékosok visszavonulnak, elcserélik őket, szabadügynökként más csapatot választanak, történik ilyesmi. A végén csak az a lényeg, hogy mi áll a rendelkezésére, és abból kell főznie, amilyen állománya van. Bojan Bogdanoviccsal kapcsolatban azt nyilatkozta Hollins, hogy szerinte nagyon jó a testfelépítése, gyors és robbanékony is. Tud dobni, de betörésekre is képes, és palánk alatti mozdulatai is vannak. Ő ilyen játékosokat szeretne, akiket többféleképpen lehet használni, nem egydimenziósok.

Azt is megkérdezték tőle, hogy úgy fogja-e használni Brook Lopezt, ahogy Marc Gasolt a Memphis Grizzliesnél. Erre annyit mondott a mester, hogy úgy fogja használni Lopezt, ahogy az jelenlegi centerének a legmegfelelőbb, ahogy az Lopez játékához leginkább illik. Nagyon tehetséges és képzett játékosnak tartja, aki nagyon fontos része lesz a támadójátékuknak, de azt akarja, hogy védekezésben is legalább ekkora legyen a csapatban.

David Pick (eurobasket.com) információi szerint az Indiana Pacers megegyezett a 2011-es draft 18. választottjával, Chris Singletonnal - a RealGM úgy tudja, hogy egyéves, nem garantált szerződésről van szó, tehát edzőtábor-meghívó gyakorlatilag.

Az ausztrál válogatott Joe Ingles iránt megint megnőtt a kereslet, a Sportando forrásai szerint a Philadelphia Sixers érdeklődik leginkább a kiscsatár iránt. Márciusban a Grizzlies, a Utah Jazz és az Atlanta Hawks is szerette volna leigazolni, sőt, tavaly a Memphis kétéves szerződést is ajánlott Inglesnek, amit akkor visszautasított a játékos.

Augusztus 31-e volt a határideje, hogy a csapatok stretch provision segítségével kivásárolhatták játékosaikat, ketten estek ennek még áldozatul az utolsó pillanatokban. Az egyik a Grizzliesnél Jamaal Franklin, akinek még egy évig volt garantált szerződése, ám volt egy teljesen nem garantált második éve is, így a következő öt idényben nagyjából 160.000 dollárral nyomja majd a Memphis sapkáját. A másik Wayne Ellington, aki csere útján, idén nyáron szerzett a Sacramento Kings. Neki szintén egyéves szerződése volt, ő valamivel több mint 900.000 dollárral szerepel majd a kaliforniaiak fizetési listáján a következő három szezonban.

A Miami Heat szakmai stábjában is változások vannak, ugyanis két segédedző, Ron Rothstein és Bob McAdoo más, egyelőre nem tisztázott szerepkörbe kerülnek. A Yahoo Sports értesülései szerint mindketten maradnak a floridai együttesnél. Évek óta David Fitzdale egyébként Erik Spoelstra elsőszámú segédje, az első két ember mögött lesz tehát változás: a hírek szerint Juwan Howard nagyobb szerepet fog kapni a következő idényben, ő eddig a játékosok fejlesztésével foglalkozott, és most valószínűleg segédedző lesz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus