Hírmorzsák 2014-09-03 (10:00)

T-Mac Kobe-val edzett augusztusban, a visszatérésen gondolkodik. Bryant szerint nem lesz már soha olyan gyors és ruganyos, mint korábban, de megtalálja a módját, hogy jó legyen, és valószínűleg korlátozzák játéklehetőségét. Ray Allent a Wizards is szeretné leigazolni. Vonleh sérvet kapott, 1.5-2 hónapot kell kihagynia. Ingles iránt 7-8 csapat érdeklődik. Keith Smart lehet a Heat egyik segédedzője. Jeremy Evans földöntúli emelkedése. Edzőtábor-meghívások: Warriors (Watt, McAdoo), Heat (Dawkins, Birch), Clippers (Liggins), Timberwolves (Fesenko).

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülési szerint Tracy McGrady azon gondolkodik, hogy visszatérjen az NBA-be - az egykori pontkirály Kobe Bryanttel edzett együtt a nyáron, hogy felmérje, mennyire áll készen erre. McGrady e-mailben közölte a Yahoo Sports-cal, hogy igen, a Los Angeles Lakers ikonjával tréningezett együtt, hogy formába lendüljön - augusztusban heti háromszor edzettek együtt. Állítólag két együttes érdeklődött McGrady iránt a nyáron, de komoly beszélgetésig nem jutott el egyik gárda sem az egykori szupersztárral. T-Mac a levélben azt is leírta, nem fog visszatérni, ha nem érzi a kellő motivációt.

Ha már szóbakerült, folytassuk Kobe Bryanttel, aki a Nike promóciós turnéjának egyik állomásán azt nyilatkozta, hogy tudja, meg kell változtatnia játékát. Bryant elmondása szerint nagyon szeretne olyan magasra ugrani és olyan gyors lenni, mint korábban, de ez nem fog megtörténni, soha nem fog már olyan ruganyos és robbanékony lenni, mint pár évvel ezelőtt, de ezzel nincs is semmi gond, megtalálja a módját, hogy másképpen legyen hatékony. A Los Angeles Daily News szerint Bryant és az őt körülvevők szerint a jó lábmunkája és palánk alatti mozgásai fognak ebben a legtöbbet segíteni neki. Valószínűleg limitálva lesz a játéklehetősége, ami nemcsak azt jelenti, hogy kevesebb percet lesz a pályán, hanem azt is, hogy néhány back-to-backet (egymás utáni napokon lévő meccsek) is ki fog hagyni.

Ray Allen még mindig nem akar dönteni, de egyre több kérője van: J. Michael (CSN Washington) forrásai szerint a Washington Wizards a nyár elején is megkereste a dobóhátvédet, és továbbra is szeretnék leigazolni. Nem sok esélyük van a triplakirály szerződtetésére, tekintve hogy csak minimum szerződést tudnak kiosztani, bajnokesélyesnek pedig azért még nem lehet nevezni az együttest, és esélyeiket drasztikusan az sem javítja, hogy állítólag Paul Pierce-szel jóban van Allen annak ellenére is, hogy 2012-ben elég nagy vihart kavart, mikor a Boston Celticstől távozott a dobóhátvéd a Miami Heathez.

A Charlotte Hornets idei drafton, a 9. helyen választott újoncának, Noah Vonleh-nak nem indul jól a profi karrierje, miután nemrég egy edzésen sérvet kapott, meg is kellett műteni. A beavatkozásra tegnap sor került, és az erőcsatár 6-8 hetes kényszerpihenő után térhet majd vissza.

Tegnap már beszámoltunk róla, hogy Joe Ingles iránt érdeklődik a Philadelphia Sixers, de nem ők az egyetlenek - Marc Stein (ESPN) értesülései szerint 7-8 NBA csapat szeretné megszerezni az ausztrál válogatott kiscsatárt. Szinte biztosan a tengerentúlon kezdi meg a következő idényt Ingles, de annak ellenére, hogy Brett Brown az edző Philadelphiában - a volt ausztrál szövetségi kapitány -, valószínűleg nem a Sixersnél teszi meg mindezt. Tavaly nyáron a Pacers, a Bucks, a Clippers és a Grizzlies érdeklődött iránta, most még hosszabb a névsor.

Több játékost is leigazoltak az edzőtáborra. Andre Dawkins a Miami Heatnél próbál magának helyet kiharcolni - a Duke egyetemen végzett, spot-up-shooterként ismert hátvéd tavaly 42.1%-kal dobta a triplákat. DeAndre Liggins a Los Angeles Clippersnél kapott szerződést - ő tavaly a Heat D-Ligás csapatát erősítette. A floridaiak egy másik játékossal is megegyeztek, az erőcsatár Khem Birch-csel, akinek a szerződése részlegesen garantált - a UNLV erőcsatárát az ESPN és a DraftExpress is a második körbe várta, tehát az egyik legjobb olyan játékos, aki nem kelt el az idei drafton.

A RealGM átigazolásokat figyelő táblázata alapján a Minnesota Timberwolves megegyezett az ukrán centerrel, Kyrylo Fesenkóval - a korábban a Jazznél és a Pacersnél is megforduló középjátékos is csak az edzőtáborra kapott kontraktust. A Golden State Warriors Mitchell Wattot hívta meg az edzőtáborra - a 24 éves magasember az előző két idényben Izraelben, nyáron pedig a Warriors nyári ligás csapatánál játszott. Szintén a Golden State-tel kötött egyéves megállapodást James Michael McAdoo, a North Carolina egyetem idei drafton el nem kelő erőcsatára - ő szintén a Warriorsnél volt a nyári ligában.

Mint ismeretes, a Miami Heat két segédedzőjének is megköszönte a munkát, és egyelőre csak annyit lehetett tudni, hogy Juwan Howard előrelép korábbi, játékosok fejlesztéséért felelős pozíciójából. A Yahoo Sports úgy tudja, hogy a másik új segédedző az a Keith Smart lehet, aki a Sacramento Kings és a Warriors vezetőedzője is volt korábban.

A végére pedig Jeremy Evans, aki megdöntötte saját csúcsát, 3 méter 89 centiméterre ugrott:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus