Hírmorzsák 2014-09-04 (10:15)

A Lakers leigazolná Dragicot vagy Bledsoe-t jövő nyáron, akármelyik lesz szabadügynök - a szlovénre a Rockets is rámozdulna. Jamal Crawford már régóta ismerte Steve Ballmert Seattle-ből. Dudley beszélt a csapatváltásról, illetve arról is, hogy tavaly nem volt teljesen egészséges. Reggie Jackson kezdő és vezér akar lenni, nyilatkozott a hosszabbításáról is. Iguodala viccet csinált a Haka táncból, Steven Adams rendre utasította. Szerződések: Clippers (Udoh), Mavericks (Bernard James), Pacers (Onuaku). Megvannak Derek Fisher segédjei a Knicksnél. Lauvergne-t hívta a Nuggets, de minimumért nem ment át Amerikába.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Los Angeles Lakers nagyon is érdeklődik Eric Bledsoe és Goran Dragic iránt, akármelyikük is legyen szabadügynök a következő nyáron - mindketten korlátozások nélkül mehetnek, ha nem sikerül megegyezniük a hosszabbításról jelenlegi csapatukkal, a Phoenix Sunsszal. A szlovén hátvédet volt csapata, a Houston Rockets is szívesen leigazolná 2015 nyarán - az azért lenne érdekes, mert Dragic másodjára a Suns játékosa jelenleg, egy új houstoni szerződéssel pedig másodjára lenne a Rockets kosarasa is, oda-vissza járna a két gárda között.

A Los Angeles Clippers egyéves, egy millió dollárról szóló szerződést kötött Ekpe Udoh-val. A 2010-es draft hatodik választottjának kontraktusa teljesen garantált, tehát nem edzőtábor-meghívó. Még két aláírás történt a tegnapi napon. Egyrészt Bernard Jamest megtartotta a Dallas Mavericks, a 2012-es draft 33. helyén kiválasztott center újabb egyéves megállapodást kötött a texasi együttessel - állítólag teljesen garangált az új szerződés. Másrészt az Indiana Pacers egyelőre csak az edzőtábor erejéig adott kontraktust Arinze Onuakunak.

A francia válogatott magasembere, Joffrey Lauvergne az nba.com munkatársának elmondta, a Denver Nuggets megkereste őt a nyáron, ajánlottak neki egy minimum szerződést, de ez nem volt elég, hogy áttegye székhelyét Amerikába a 2013-as draft 55. választottja. Ezután írt alá az orosz Himki Moszkvához, de szerződése kivásárlási opciót tartalmaz, jövő nyáron tehát adott esetben elkezdheti NBA karrierjét.

Vissza a Clippershez: a 2010 óta szakmai stábjukban dolgozó Howard Eisley a Washington Wizardsnál folytatja karrierjét, Randy Wittman egyik segédedzője lesz. Tegnap végleges lett a New York Knicks új szakmai stábjának összetétele, Derek Fisher segédedzői a klub hivatalos bejelentése alapján Kurt Rambis, Rasheed Hazzard, Jim Cleamons, Brian Keefe és Joshua Longstaf lesznek.

És még mindig Clippers: Jamal Crawford Jeff Caplannek (nba.com) nyilatkozott az új tulajdonoshoz, Steve Ballmerhez fűződő viszonyáról. A dobóhátvéd azt mondta, nagyon sok jótékonysági rendezvényt szerveztek együtt, úgyhogy ismerte már Ballmert azelőtt is, hogy a Clippers tulajdonosa lett volna. Szerinte ez nagyon különleges helyzet, nem sok játékosról tud ugyanis, aki azelőtt ismerte volna a főnökét, mielőtt az annak a csapatnak a tulajdonosa lett volna, amelyben játszik.

A Clipperstől a Milwaukee Buckshoz cserélt Jared Dudley Charles F. Gardnernek (Milwaukee Sentinel Journal) azt nyilatkozta, hogy neki egyáltalán nem számít az, hogy egy bajnokesélyestől egy újjáépülő csapathoz cserélték, jó hozzáállással, a megfelelő módon kell játszani a továbbiakban is. Elmondása szerint tavaly egyáltalán nem volt egészséges, végig térdsérüléssel bajlódott, annyi volt azonban a sérültjük, hogy muszáj volt játszania. JJ Redick és Matt Barnes sem volt játékra fogható, Doc Rivers pedig arra kérte, hogy játsszon. Ő mondta a trénernek, hogy nem lesz jó, de kellett valaki, aki tud a posztján játszani. Egyénileg tehát szenvedett, de csapatszinten sikerült beérniük a nyugati harmadik helyre, amire nagy szükségük is volt. Ha visszamehetne az időben, talán másképp csinálná, de úgy döntött, hogy az új csapatnak és az új edzőnek mindent megad, amit kérnek tőle.

Az Oklahoma City Thunder cserehátvédje, Reggie Jackson a The Oklahomannek több dologról is nyilatkozott. Elmondása szerint soha nem tervezte úgy, hogy cserejátékos lesz. Ha ezt a szerepet szánják neki, akkor ebben fog játszani, de mióta elkezdett álmodozni a kosárlabdáról és játszani, nem ez járt a fejében. Szerinte ha valaki a kosárra gondol, mindig az első öt játékost látja maga előtt, és ő mindig eközé az öt játékos közé akart tartozni. Úgy érzi, elég tehetséges ahhoz, hogy egy NBA csapat vezére legyen. Egyszerűen így nevelték és ez van a DNS-ében, és úgy gondolja, képes lenne arra, hogy hatékonyan irányítson egy együttest.

A hosszabbításával kapcsolatban annyit mondott, hogy ő ebbe nem folyt bele, ezt az ügynöke és a Thunder képviselői intézik. Reménykedik benne, hogy sikerül megállapodniuk, de mindig a legjobbat reméli, és a legrosszabbra számít, úgyhogy egyáltalán nem biztos abban, hogy sikerül is majd megoldani ezt, majd ahogy esik, úgy puffan, ő nem aggódhat ezen állandóan. Minden új napot áldásként él meg, és szerinte az a dolga, hogy a pályán teljesítsen, élvezze a játékot, a többit pedig elintézik az ügynökei.

Nagyon sok beszélgetéssel jár a megegyezés, mert tudja, hogy olyan megállapodást kell kötniük, ami mindkét fél számára megfelelő. Ő egy bizonyos stílusban szeret játszani, és karrierje befejezése előtt nagyon sok dolgot szeretne még elérni, de a csapatnak is biztosan megvannak az elképzelései. Ezeket kell közös nevezőre hozni ahhoz, hogy hosszabbítás lehessen a dolog vége. Azt még egyszer elismételte, hogy nem gondolkodhat folyamatosan ezen, neki játszani kell, csak ezzel foglalkozhat.

És ha már Jackson miatt szóba került a Thunder, akkor a végére egy érdekes jövő évi párosítás: tavaly hatalmas végjátékokat hozott a Golden State Warriors Oklahoma elleni alapszakaszmeccsei, most viszont másra is figyelem hárulhat, ugyanis Andre Iguodala twitteren viccet csinált az új-zélandiak Haka táncából, és hozzátette, elég mulatságos, hogy azt gondolták az óceániaiak, majd ettől megijed a Team USA. Steven Adams röviden választolt neki szintén twitteren: "mutass némi tiszteletet a kultúrám iránt". A center nem a szavak embere, de eddig sem kevesen akarták megverni a pályán, látszólag ok nélkül, valószínűleg most is tartogat valami "láthatatlan kedvességet" Iguodala számára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus