Hírmorzsák 2014-09-05 (10:00)

Melo kétéves ajánlatot kapott a Bullstól, de nem akart még egyszer szabadügynök lenni. A Knicks egy Duranthez nagyon közelálló segédedzőt szerződtetett. Az Under Armour örül, hogy kihúzott még 150 milliót a Nike zsebéből. Az NBA beszállna a sportfogadásba, ha legalizálják azt az egész USA-ban. Deron Williams nem szeret New Yorkban élni. Stiemsma a Raptorsnál, David Wear a Kingsnél. A Sacramento kiteszi Jeremy Tylert. A Warriors három évet hosszabbított GM-jével. Zoran Dragic már idén átmehet az NBA-be. Raduljicának Európából jobb ajánlatai vannak, mint Amerikából.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony a The Wall Street Journalnek elmondta, hogy a Chicago Bulls felajánlott neki egy kétéves szerződést, amely akkor járt volna le, amikor az új TV-szerződés érvénybe lépett volna, így a várakozások alapján jelentősen megugró sapka miatt több pénzért írhatott volna alá, de Anthonynak ez nem tetszett. Melo azt mondta, hogy nagyon stresszes időszak volt számára a szabadügynökség, nem szeretne még egyszer ilyen helyzetbe kerülni, ezért passzolta a lehetőséget.

Mivel nagyon a maximum közelében keres így is, így olyan nagyon sokat hosszútávon nem veszít ezzel az ötéves szerződéssel Anthony, csak ha nagyon drasztikusan fog emelkedni a fizetési sapka. Carmelo azt is hozzátette, hogy Phil Jackson jelenléte mellett a családja és a New York-i üzleti érdekeltségei miatt maradt a Knicksnél. Fred Kerber (New York Post) információi szerint bár kiléphet szerződéséből a New York-iak sztárja 2018 nyarán, egyelőre úgy tűnik, hogy a Knickstől akar visszavonulni.

Szintén a Knickshez tartozik, hogy tegnap kinevezték segédedzőiket, akik között ott volt Brian Keefe is - az egyik ligaforrás Marc Bermannek (New York Post) azt mondta, ő egyértelműen Kevin Durant embere, úgyhogy könnyen előfordulhat, hogy a Knicks már 2016 nyarára készül ezzel a szerződtetéssel - ne feledjük, az új vezető, Derek Fisher az utóbbi éveket Oklahomában töltötte. Keefe hét szezont húzott le az Oklahoma City Thundernél - kettőben a játékosok fejlesztésével foglalkozott, utána lett segédedző.

Ha már Durant: Kevin Plank, az Under Armour sportszergyártó cég ügyvezető igazgatója azt nyilatkozta a Bloombergnek, hogy a Thunder sztárjának ajánlott szerződésével akartak jelezni mindenkinek - játékostól, csapatvezetőn keresztül commish-ig -, hogy számukra nincs olyan, hogy túl sok pénz vagy túl nagy szerződés. Plank elmondta, hogy a Nike eredetileg 200 milliós ajánlatot tett Durantnek, erre ígértek rá, majd a Nike 350 millió dolláros kontraktust kötött a játékossal. Plank erre azt mondta, teljesen jól érzi magát így is, hogy 150 millióval többet költött a Nike, mint azt tervezték.

A liga komisszárja, Adam Silver azt nyilatkozta, hogy amennyiben nemcsak Nevadában, hanem az Egyesült Államok többi államában is legalizálják a sportfogadást, úgy az NBA is szeretne abban részt vállalni. Szerinte ebből egyértelműen profitál a liga is, ugyanis ha az emberek nézik a meccseket, és közben fogadnak rájuk - mint amit most szerinte például Nagy-Britanniában tesznek -, akkor sokkal inkább követik az eseményeket, sokkal jobban érdeklik őket a meccsek hosszabb távon is.

A Brooklyn Nets irányítója, Deron Williams a Resident Magazine-nak bevallotta, nem érzi jól magát New Yorkban - Williams 2011-ben került a városba, mikor a New Jersey Netshez cserélték a Utah Jazztől. Texasban nőtt fel egy kis lakásban, olyan helyen, ahol nyugodtan ki lehetett küldeni a gyerekeket játszani a szabadba. A Nagy Almában szerinte teljesen más a helyzet - még amikor magániskolába íratja be a gyerekeit, ahol fizet, az is egy rémálom.

Utah-ban elég, ha az első állami iskolába beiratja a gyerekeit, mert mind nagyszerű intézmények. Bevallotta, hogy nyáron nagyon szeretnek visszamenni Utah-ba, egy kicsit elvonulni a nagyvárosi élettől. Nincsenek tömegek, csak nyugalom. A lányainak még mindig megvannak ott a barátai, nyugodtan kiengedheti őket az udvarra a medencéhez, semmi nem fog történni, márpedig szerinte New Yorkban egyáltalán nem lehet ennyire szabadjára engedi a gyerekeket.

Két játékossal kötöttek szerződést tegnap. Egyrészt a Toronto Raptors egyéves, 1 millió dolláros, részlegesen garantált kontraktust adott Greg Stiemsmának. Annyira kis rész garantált csak a centerrel kötött megállapodásból, hogy gyakorlatilag edzőtábor-meghívásnak számít. A másik igazolást a Sacramento Kings követte el, akik a UCLA drafton el nem kelő kiscsatárának, David Wearnek adtak egyéves minimumszerződést, amely egyáltalán nem garantált.

A Kingsnél hamarosan 1-gyel kevesebben lesznek, mert hamarosan kiteszik keretükből Jeremy Tylert - a New York Knickstől szerzett center kontraktusa valamikor a hónap közepén válna garantálttá, ezt akarja elkerülni a kaliforniai együttes. A Golden State Warriors három éves hosszabbítást írt alá a GM-mel, Bob Myersszel, akinek jövő nyáron járt volna le szerződése - Jerry West ugyanebben a cipőben jár, de a San Jose Mercury News információi szerint vele is hosszabbítani akarnak.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint Zoran Dragic akár már idén is elkezdheti NBA karrierjét. Állítólag a kosaras nagyon szeretne átmenni a tengerentúlra, és hiába van szerződése az Unicaja Malagával, a kivásárlási ár nem akadály, amennyiben valaki nagyon szeretné megszerezni - a Houston Rockets és az Indiana Pacers érdeklődéséről tudni konkrétan. Miroslav Raduljica pedig hiába nyilatkozta azt pár napja, hogy az NBA-ben akar maradni, a RealGM forrásai szerint egy elég zsíros európai szerződés felé hajlik jelenleg. Az öreg kontinensen fog aláírni, amennyiben nem javulnak az ajánlatai az NBA-ből, de továbbra is tárgyal azért több csapattal is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus