Hírmorzsák 2014-09-09 (10:15)

Ferry menesztését akarja a Hawks egyik tulaja, a GM Denget "afrikaizta le" egy júniusi konferencia beszélgetésen, innen indult az Atlanta botránya. Hamarosan megállapodhat a liga a Turnerrel és az ESPN-nel, több mint 2 milliárd dollárt kaszálhatnak tőlük évente az új szerződés alapján. Edzőtábor-szerződések: Villanueva (Mavericks), Justin Holiday (Warriors), Macklin, Kevin Jones (Pelicans), Joe Jackson (Suns), Elijah Millsap (Bucks). Ayon a Real Madridhoz igazolt.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint idén júniusban, egy tulajdonosoknak tartott konferencia-beszélgetésen kezdődött az Atlanta Hawks botránya. A megbeszélésen a lehetséges szabadügynök igazolásokat vázolták fel a vezetőségnek, és ekkor mondta azt a GM, Danny Ferry Luol Dengről, hogy "Összességében még mindig egy nagyon fiatal srác. Jó srác, de nem tökéletes. Még mindig van benne némi afrikai. Ezt nem rossz értelemben mondom, de szerintem ő az a fickó, akinek hiába van külsőleg egy szép üzlete, hamisítványokat ad el neked".

Ez a megnyilvánulás vezetett oda, hogy állítólag az egyik Hawks-tulajdonos maga indíttatott külön vizsgálatot a csapat működésének feltárására, és ez a vizsgálat találta meg Bruce Levenson 2012-es e-mailjét, amely végül ahhoz vezetett, hogy a többségi tulaj eladja majd részesedését. Sőt, egy másik tulajdonos, Michael Gearon Levensonnak azonnal levelet is írt, hogy menesszék posztjáról a GM-et, ami egyébként azóta sem történt meg. Ferry azóta megkereste Denget és ügynökét is - Ron Shade azt nyilatkozta, hogy beszéltek, de nincs mit hozzáfűznie ehhez.

Több edzőtábor-igazolás is történt ma hajnalban, illetve a tegnapi nap folyamán. Arról már külön is beszámoltunk, hogy az előző idényben még a Szolnoki Olaj KK-ban szereplő Justin Holiday szerződést kötött a Golden State Warriorsszel. A Memphis egyetem nem draftolt, 22 éves irányítójával, Joe Jacksonnal a Phoenix Suns szignózott. A játékmester utolsó évében 14.1 pontot, 4.5 gólpasszt és 3.6 pattanót átlagolt, négy meccs erejéig pedig a Memphis Grizzlies nyári ligás csapatában is pályára lépett.

A Dallas Mavericks egyéves, veterán minimumról szóló kontraktusban egyezett meg a 2005-ös draft 7. választottjával, Charlie Villanuevával - a Detroit Pistonsnál idén nyáron járt le ötéves szerződése, és a hírek szerint a Los Angeles Clippers és a Mavs között választott. A Milwaukee Bucks Paul Millsap öccsét, Elijah Millsapet igazolta le egyéves, minimumról szóló, nem garantált szerződéssel - tehát szintén az edzőtáborra. A 27 éves swingman a Philadelphia Sixers nyári ligás együttesénél játszott legutóbb, és 11 pontot, 4.4 pattanót, valamint 2.8 labdaszerzést átlagolt, a legutóbbi négy idény nagy részét pedig a D-Ligában töltötte.

A New Orleans Pelicans Vernon Macklint és Kevin Jonest is ki fogja próbálni az edzőtáborban. Macklin a Detroit Pistons második körös választása volt 2011-ben, Jones pedig az utóbbi évek nagy részét a D-Ligában húzta le - mindketten ott voltak a nyári ligában, előbbi az Orlando Magicnél, utóbbi az Indiana Pacersnél. David Pick (eurobasket.com) értesülései szerint egy távozó is van a ligából, Gustavo Ayon ugyanis megállapodott a Real Madriddal egy többéves szerződésben - a hírek szerint több ponton is kiléphet szerződéséből a mexikói magasember.

Történik más szerződéskötés is a ligában a következő két hónap folyamán, ugyanis a Sports Business Journal mindkét oldal forrásaitól úgy tudja, hogy a liga és a TV-társaságok nagyon közel állnak ahhoz, hogy megegyezzenek a hosszabbításról. Jelenleg az ESPN 485 millió dollárt fizet a közvetítési jogokért évente, a Turner 445 milliót, a két cég szerződése pedig 2016-ban jár le. A hírek szerint az új megállapodás alapján az ESPN több mint 1 milliárd dollárt "köhög ki" majd szezononként, és a Turner is ott van szorosan mögötte, úgyhogy több mint 2 milliárd dollárt kaszálhat a liga évente ettől a két társaságtól. Az új kontraktus 8 vagy 9 éves lesz, és nagyon kicsi az esélye annak, hogy lesz egy harmadik cég is, amely beszáll az országos közvetítési jogokba.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus