Hírmorzsák 2014-09-11 (10:00)

Carmelo szerint nem amiatt maradt a Knicksnél, mert LeBron hazatért, hanem pont fordítva, Jamest inspirálta az ő 2011-es New Yorkba költözése. JR Smith újra kikötözné ellenfelei cipőfűzőit, ha nem büntetnék. Goran Dragic jövőre ki akar lépni szerződéséből, de a Sunsnál hosszabbítana. Brand marad a Hawksnál egy évre. Jerry Westtel két évet hosszabbított a Warriors. Scott elmondta a Lakers várható kezdőötösét. Danny Ferryt és Bruce Levensont védték a liga prominens afroamerikai személyiségei. Cousinstól rosszat kérdezett az újságíró. Michele Roberts a hónap végén kezdheti meg munkáját. Beasley biztosan nem marad a Heatnél.

A New York Knicks sztárját, Carmelo Anthonyt arról kérdezte az AdWeek munkatársa, hogy hatással volt-e rá az nyári hosszabbításánál, hogy LeBron James hazatért Clevelandbe. Melo elmondása szerint ez pont fordítva történt, Jamest inspirálta az, ahogyan fogadták Anthonyt New Yorkban, mikor 2011-ben odacserélték a Denver Nuggetstől. Carmelo szerint James láthatta, milyen béke szállta meg, hogy ő újra otthon játszhatott, láthatta, milyen különleges alkalom ez, így amikor most volt lehetősége hazamenni, ő is megtette.

A New York Knicks másik scorerétől, JR Smith-nél a Bleacher Report kérdezett rá a cipőkikötözős esetekre az előző idényből. Smith erre annyit mondott, hogy nagyon is érdeklik a büntetések, hiszen ezek anyagi veszteséget jelentenek számára, ám ha nem büntetnék, akkor újra megcsinálná, hogy kiköti ellenfele cipőfűzőit. Azt is hozzátette, hogy már 10 éve van a ligában, sokkal komolyabban veszi a játékot, mint az első 5-6 évében.

A Phoenix Suns hátvédje, Goran Dragic egy szlovén honlapnak azt nyilatkozta, hogy jelenlegi tervei szerint jövő nyáron kilép szerződéséből. A döntés nem lenne meglepő, hiszen az előző idényben mutatott játéka alapján a szlovén kosaras jóval többet ér, mint az a 7.5 millió dollár, amit kontraktusa alapján keresne a következő szezonban. Dragic azt is hozzátette azonban, hogy a Sunsnál szeretne maradni, azaz egy új, hosszabb távú szerződést akar kötni az arizonai együttessel.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Byron Scott azt nyilatkozta a Los Angeles Daily Newsnak, hogy jelenleg úgy néz ki, Steve Nash, Kobe Bryant, Carlos Boozer és Jordan Hill a kezdőcsapatban kapnak majd szerepet, és kiscsatár poszton Wesley Johnsont szeretné használni, mert jó védő. A kispadról fog érkezni így többek között Jeremy Lin, hatodik emberként Nick Young és Julius Randle is. Scott azt is elmondta, hogy Xavier Henry még nem teljesen épült fel csukló- és térdsérüléseiből.

Bár a Danny Ferry által elmondottak elég komoly visszhangot váltottak ki a ligában, többen is megvédték az Atlanta Hawks GM-jét. Egyikőjük az első afroamerikai NBA-GM, Wayne Embry, a másik a szintén színesbőrű játékosügynök, Bill Duffy, aki a liga legjobb játékosai közül is képviseli párnak az érdekeit. A liga pontkirálya, Kareem Abdul-Jabbar pedig az éppen a csapatot eladni készülő tulajdonost, Bruce Levensont védte. Szerinte semmi rossz nem volt az e-mailben, egyszerűen arról írt Ferrynek a tulaj, hogyan tudnák jobban kiegyenlíteni a fehér és a fekete szurkolók arányát a csarnokban, márpedig szerinte ezt minden cég megteszi, amikor próbálja növelni a vásárlói bázisát, és amikor a terméket megpróbálják vonzóbbá tenni a lakosság minden része számára.

Donald Sterling ügyvédje, Bobby Samini a USA Todaynek azt nyilatkozta, hogy nincs a ligában egyetlen tulajdonos sem, akinek ne lenne egy olyan e-mailje, beszélgetése vagy konferencia-beszélgetésen elejtett kommentje, ami "bűnös" az Adam Silver által Sterling ügyében meghúzott határok, szabályok szerint. Samini szerint Levenson esete nem egyedi, csak a kezdet.

Térjünk át egy kicsit könnyedebb témára: pár napja DeMarcus Cousinstól a rossz kérdést tették fel. Egy újságíró megkérdezte a negyeddöntő előtt, tudja-e a játékos, merre van Szlovénia, amire a Sacramento Kings sztárja őszintén megválaszolta, hogy nem, de azonnal vissza is kérdezett az újságírótól, hogy tudja-e, merre van Alabama.

Szerződéskötések most is történtek természetesen. Elton Brand döntött, folytatja pályafutását, és egy évre 2 millió dollárért aláírt előző csapatához, az Atlanta Hawksnhoz. A New Orleans Pelicans egyéves, nem garantált szerződést kötött Dionte Christmasszel - tehát gyakorlatilag edzőtábormeghívót kapott. A Golden State Warriorsnél gyakorlatilag a teljes vezetőség be lett betonozva évekre, miután Jerry Westtel két évet hosszabbítottak, így 2017 nyaráig szerződés köti az együtteshez - pedig korábban az is felmerült, magától az érintettől, hogy visszavonul.

Annyi biztosnak tűnik, hogy Michael Beasley nem marad a Miami Heatnél, jelentette be a játékos ügynöke. Barry Jackson (Miami Herald) úgy tudja, hogy a Heat edzői nem bíznak Beasleyben, a védekezésével és az érettségével kapcsolatban továbbra is komoly kérdőjelek merülnek fel a floridai együttes szakmai stábjában.

A Játékosok Szakszervezetének új vezetője, Michele Roberts a hónap végén kezdheti meg a munkát új posztján. Eddig erre nem volt lehetősége, ugyanis még voltak folyó ügyei előző munkahelyén, illetve a szerződésének pontos részleteit meg kellett tárgyalnia a szakszervezet vezetőivel. Roberts kontraktusa négyéves, szezononként 1.2 millió dollárt fizet az egykori washingtoni ügyvédnek - 50%-os teljesítménybónusz is elképzelhető számára ezen felül. A szakszervezet Végrehajtó Bizottsága már elfogadta a hölgy szerződését, viszont a csapatok képviselőinek is meg kell tenniük még ugyanezt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus