Hírmorzsák 2014-09-11 (21:15)

George szerint engedni kellene Ray Rice-t játszani, a Pacers rászólt, elnézést kért. Monroe összevizelte magát igazoltatás közben. Silver szerint nem kellene kirúgni Danny Ferryt az Atlantától. Újabb részletek arról, mi hangzott el Dengről azon a bizonyos konferencia-beszélgetésen. Collison nagyon várja már, hogy a Kings vezére legyen. Sanders a Bucks jövőjének része. Garcia visszavonult a dominikai válogatottól. Edzőtábor-meghívások: Liz (Mavs), Jerome Jordan (Nets).

Az Indiana Pacers súlyosan sérült sztárjának, Paul George-nak túl sok a szabadideje, ma délután ugyanis Ray Rice ügyében tweetelt - az amerikai focistát meghatározatlan időre eltiltotta az NFL, miután nyilvánosságra került egy olyan felvétel, amelyen úgy megüti feleségét, hogy az beveri a fejét a lift kapaszkodójába, és el is veszíti az eszméletét. George azt írta, hogy ugyan nem szabad elsiklani afelett, ha egy férfi megüt egy nőt, de ha Rice felesége nem csinált ebből nagy botrányt, akkor ő sem fogja keresztre feszíteni a running backet, és szerinte Rice-t engedni kellene játszani.

Csapatánál kiverte a biztosítékot a dolog, Larry Bird, a Pacers elnöke azonnal közleményt is adott ki, amelyben azt írta, meggondolatlanok voltak George szavai, és egyáltalán nem törődött azzal a játékos, mekkora probléma a családon belüli erőszak a társadalomban. Már beszéltek George-dzsal, hogy közöljék vele nemtetszésüket a leírtakkal kapcsolatban, és hogy nyomatékosítsák, sem az Indiana, sem az NBA nem tolerálja az ilyesfajta hozzáállást. Bird szerint George megértette, miért és miben hibázott, és már elnézést is kért twitterén a játékos.

A nap másik citromdíjasa a Detroit Pistons magasembere, Greg Monroe, akit pár napja tartóztattak le. Azért állították meg Monroe-t, mert nem égett az egyik lámpája, így nem volt jól látható a kocsija. A Booth Newspapers a rendőri jelentés alapján azt írta, hogy Monroe összevizelte magát az igazoltatás során. A kosaras aztán megbukott a helyszíni alkoholteszten, lassan, gondolkodva tudta csak elmondani az abc-t, ráadásul egy betűt ki is hagyott, bizonytalanul számolt vissza 100-tól 78-ig is, plusz nem tudott végigmenni egy egyenes vonalon sem.

A liga komisszárja, Adam Silver az Atlanta Hawks botrányával, pontosabban Danny Ferryvel kapcsolatban nyilatkozott a USA Todaynek. Silver azt mondta, hogy mivel a GM valaki másnak a Luol Dengről alkotott leírását olvasta fel, így az őszinte véleménye az, hogy a csapat dolga eldönteni, milyen büntetést alkalmaz ebben az esetben. Az ő nézőpontjából viszont, már amennyit az esetről tud, ez nem egy olyan eset, ami miatt meneszteni kellene Ferryt.

Újabb részletek kerültek ki arról a bizonyos konferencia-beszélgetésről. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint olyanok is elhangzottak, hogy Deng képes kijönni egy sztorival, mint meg nem nevezett forrás, majd két nap múlva letagadja, hogy ő beszélt volna. Ferrytől az is elhangzott a hírek szerint, hogy Chicagóban dicsérnek Denget, nagyon illik az általuk meghonosított kultúrába, de nem egy olyan játékos, aki hatással van a többiekre. Keményen játszik a pályán, meg minden, de azzal is nagyon sokat foglalkozott például, hogy szerinte kevés vele kapcsolatos árucikk volt a Bullsos üzletekben, nagyon összetett fickó.

A Sacramento Kings irányítója, Darren Collison a Kings.com munkatársának elmondta, hogy tudja, hogy nem lesz könnyű feladata, de készen áll arra, hogy a csapat vezére legyen. Elmondása szerint viszonylag fiatal a keret, és nagyon sok mindent kell még tanulniuk. Nagyon sok akadály van még előttük, és nagyon nem könnyű oda eljutni, ahova szeretnének, de nagyon izgatott, hogy a csapat élére állhat, és vezetheti őket.

A Milwaukee Bucks GM-je, David Morway Larry Sandersről nyilatkozott a HoopsHype-nak. A szakvezető szerint a center egyértelműen a hosszútávú terveik része, és nagyon reménykednek abban, hogy a következő idényben visszatér ahhoz a formához, amit két évvel ezelőtt mutatott. Kiváló védőnek nevezte Sanderst, aki meccset befolyásoló játékos. Morway szerint nagyon sok magas és hosszú végtagokkal rendelkező játékosuk van, hiszen Sanders mellett ott van Giannis Antetokounmpo, Jabari Parker, Zaza Pachulia, John Henson, de Damian Inglis is nagyon jó genetikával rendelkezik, Khris Middleton pedig akár kettes poszton is játszhat. Dicsérte OJ Mayót, Jerryd Baylesst és Kendall Marshallt is, nagyon izgatottan várják a következő idényt.

A Dominikai Köztársasághoz két hír is tartozik. Egyrészt sztárjuk, Francisco Garcia bejelentette, hogy a szlovének elleni nyolcaddöntőben elszenvedett vereség volt az utolsó meccs, amin pályára lépett hazája válogatottjában. Másrészt válogatottbeli csapattársa, Victor Liz azt nyilatkozta, hogy edzőtábormeghívása van a Dallas Maverickstől. Még egy edzőtábor-igazolás volt ezen kívül: a Brooklyn Nets Jerome Jordannek ad lehetőséget. A magasember tavaly a Serie A-ban 8.9 pontot és 3.9 pattanót átlagolt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus