Hírmorzsák 2014-09-12 (11:00)

Faried szerint arrogánsan viselkedtek velük Spanyolországban, szeretett volna a házigazdákkal játszani a döntőben. A Nuggets erőcsatárának jól jöhet a vb, bőven 10 millió fölött kereshet évente - kérdés, a Denver bevállalja-e ezt? Rose miatt sem Thibodeau, sem maga a játékos nem aggódik továbbra sem. Cuban közölte Parsonsszal, hogy nem szeretné, ha ott lenne a vb-n, de megértette, hogy a kiscsatár ott akar lenni. Hawks-botrány: Ferry már 2002-ben is tett rasszista kijelentést? Billy King és Ujiri nyilatkoztak az esettel kapcsolatban. A konferencia-beszélgetés hanganyaga. Chris Crawford a Cavsnél.

A Denver Nuggets erőcsatárának, Kenneth Fariednek egészen biztosan jól jön a Team USA-nél mutatott mostani teljesítménye, ez ugyanis valószínűleg jobb tárgyalási pozícióba hozza majd a coloradói együttessel szemben - Farieddel október 31-ig kell megegyezni a hosszabbításról, vagy jövő nyáron RFA lesz. Az egyik GM azt mondta Sean Deveney-nek (Sporting News) pár hónappal ezelőtt, hogy Faried új fizetése valahol Taj Gibson (8 millió) és Paul Millsap (9.5 millió) közé várható, ám most esélyesebb, hogy Al Jefferson (13.7 millió) bérének környékén fog keresni.

Az egyik, nyugati konferenciában dolgozó segéd GM azt mondta Deveney-nek most, hogy egy ilyen szerződés nagy kockázatokat rejtene a Nuggets számára, mert nem tudni, hogy hosszútávon milyen produkciót várhatnak el tőle. Most egy Arron Afflalóval jobban állnak, és tavaly nagyon sok volt a sérültjük. A kérdés az a szakvezető szerint, hogy mi van akkor, ha Danilo Gallinari egészségesen tér vissza, valamint Ty Lawson és JaVale McGee is meggyógyul? Mert a meg nem nevezett személy szerint az ő játékuk hatással lehet Fariedre, illetve az általa szállított statisztikákra is - hogy milyen mértékban, azt pedig senki nem tudja.

Faried egyébként a tegnap esti, Litvánia elleni győzelem után nyilatkozott. Elmondása szerint örül a döntőbe jutásnak, de annak nem, hogy Spanyolország kiesett már a negyeddöntőben, mert nagyon meg akarták verni a hazaiakat, a saját pályájukon. Faried szerint arrogánsan és mondhatni tiszteletlenül bánt velük mindenki, állandóan azt hajtogatták, hogy nem lesznek képesek felvenni a versenyt a magasembereikkel. Ő úgy volt vele, hogy majd a döntőben meglátjuk, de ez nem fog már bekövetkezni.

A Chicago Bulls sztárjának, Derrick Rose-nak újra pocsék meccse volt, de klubedzője, a válogatott másodedzője, Tom Thibodeau azt mondta, hogy akkor sem kezdenek el örömködni, ha jól játszik az irányító, és akkor sem keserednek el, ha gyengén, a túlzott reakciók a média feladata. Rose sem aggódik a dobása miatt, szerinte rendben lesz, mire elkezdődik a szezon, és ha látja az első tempóját beesni, onnantól kezdve minden a helyére kerül.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban nem titkoltan nem szerette volna, ha játékosai ott vannak az idei világbajnokságon, és ezt Chandler Parsonsszal is közölte. A kiscsatár az nba.com-nak elmondta, hogy igen, a tulaj őszintén közölte vele, hogy mit érez, de elmondta ezt a sajtóban is mindenkinek. Megértette azonban Cuban, hogy számára ez nagyon fontos, úgyhogy megpróbálta kivívni a helyét a csapatban, és szeretett volna ott lenni a vb-n. Parsons szerint minden egyes alkalommal kockázatot vállalnak a játékosok, akármikor lépnek pályára.

Folytatódott természetesen az Atlanta Hawks körüli botrány is. Úgy tűnik, hogy a GM-nek, Danny Ferrynek nem ez volt az első rasszista kijelentése, 2006-ban ugyanis egy játékosügynök, William Phillips azt mondta a Sacramento Bee-nek, hogy egykori ügyfelét, Bonzi Wellst 2002-ben rasszista kijelentésekkel illette Ferry a pályán, még a San Antonio Spurs játékosaként. Akkor Ferry azonnal felhívta az újságírót, hogy tagadja az állításokat. A mostani botrányról készült hanganyag egy részét ezen a linken meghallgathatjátok!

A hírek szerint egyébként a Ferry menesztését leginkább szorgalmazó résztulajdonos, Michael Gearon Jr. korábban sem volt oda a GM-ért néhány alkalmazottal szemben mutatott önelégült stílusa miatt, legalábbis Michael Lee (Washington Post) értesülései szerint. Állítólag Gearon már akkor az ellensége volt a szakvezetőnek a csapaton belül, amikor Ferry kommentjei még el sem hangzottak ezen a bizonyos beszélgetésen.

A Toronto Raptors GM-je, Masai Ujiri egy közleményt adott ki az esettel kapcsolatban, amely a The Globe and Mail újságban jelent meg. Ennek egy részében azt írta, hogy személyesen beszélt Ferryvel, aki azzal kezdete, hogy bocsánatot kért Luol Dengtől és tőle is azért, ha bármilyen inzultus érte volna az afrikaiakat a szavai miatt. Megmagyarázta neki Ferry a helyzetet, és bár a beszélgetés egyes részeit nem akarja nyilvánosságra hozni, a végén úgy érezte, hogy megértette, miért és hogyan is történt pontosan az eset. Ujiri szerint Ferryn fog maradni ez a dolog nagyon sokáig, mert az eset nem tehető meg nem történtté, viszont ha ez csak egy egyszeri hiba volt, akkor meg kell bocsájtani neki.

Ferry egykori Duke-os csapattársa, a Brooklyn Nets GM-je, Billy King azt mondta a Grantlandnek, hogy 15 éves koruk óta ismeri Ferryt, olyan, mintha a testvére lenne, és minden, csak nem rasszista.

Egy igazolás történt tegnap: a Cleveland Cavaliers többéves szerződést kötött Chris Crawforddal a RealGM szerint. A pontos részleteket nem ismerni, de valószínűleg nem garantált kontraktusról, azaz edzőtábor-meghívóról van szó - vele együtt 18 főt számlál a Cavs kerete, akikből 12-nek van garantált szerződése. A 22 éves hátvéd a Memphis egyetemre járt, nem kelt el az idei drafton, és az orlandói nyári ligában szerepelt a Houston Rockets csapatában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus