Hírmorzsák 2014-09-13 (10:30)

Jrue Holiday újra ütközésekkel együtt edzhet. Dolan sokkal kevesebbet foglalkozik a Knicksszel, mint korábban, Carmelo hosszabbításához sem volt köze. Ferry határozatlan időre távozott a Hawkstól, visszatéréséig Budenholzer hozza meg a kosárlabdával kapcsolatos döntéseket. Faried úgy érzi, elkezdték tisztelni, de most csak a vb-aranyra koncentrál. A Suns már tárgyal Zoran Dragiccsal, érdeklődik iránta a Cavs is. Tobias Harris nagyon szeretne a Magicnél maradni. Delonte West aláírt Kínába.

A New Orleans Pelicans jó hírekkel szolgálhatott a drukkereinek, illetve a csapatért szorítóknak, ugyanis irányítójuk, Jrue Holiday most már ütközésekkel együtt edzhet, ami a rehab utolsó stádiumának számít. Az All-Star irányító jobb sípcsontjában január első felében diagnosztizáltak fáradásos törést, nem is lépett pályára többet az idényben a Pelicansnél - addig 34 meccsen 14.3 pontot, 7.9 gólpasszt és 1.6 labdaszerzést átlagolt.

A New York Knicks szurkolói is örülhetnek, James Dolan tulajdonos saját elmondása szerint sokkal kevesebbet foglalkozik a csapattal, mint korábban. Dolan a New York Timesnak azt nyilatkozta, hogy nagyon bízik Phil Jacksonban és Steve Millsben, és leginkább ez az, ami változás a korábbiakhoz képest, most biztos benne, hogy kettejük mellett neki nem kell semmit sem csinálnia. Dolan szerint mindig is szerette volna másokra bízni a Knickst, de úgy gondolja, egy jó vezető közbelép és megnézi, hol van a probléma, amennyiben nem megy a csapatnak. Márpedig nem sok mindent nyertek az utóbbi években, ezért folyt bele a gárda ügyeibe.

Nyáron sikerült megtartaniuk Carmelo Anthonyt, amihez szintén nem volt már köze Dolannek. A tulaj azt mondta Jacksonnak, hogy ha kell, akkor hívja fel őt nyugodtan, de nem hívta fel az elnök, Jackson pedig azt nyilatkozta ezzel kapcsolatban, hogy Dolan örült neki, hogy nem kellett belefolynia. Akkor konzultáltak, amikor Steve Kerrt ki akarták nevezni az új vezetőedzőnek, és tárgyalásban álltak vele - mint ismert, Kerr végül a Golden State Warriorst választotta. Jackson azt mondta, azért kereste meg ekkor Dolant, mert tudni akarta, mennyire rugalmas a döntéshozatalnál, de úgy ítélte meg, hogy nagyon is az, lehet befolyásolni észérvekkel.

Az Atlanta Hawks GM-je, Danny Ferry engedélyt kért a csapattól, hogy meghatározatlan időre távol legyen az együttestől, és a vezérigazgató - a csapat eladásáig gyakorlatilag mindenható - Steve Koonin engedélyt is adott neki erre. A kosárlabdával kapcsolatos döntésekben a vezetőedző, Mike Budenholzer mondja ki a végső szót addig, amíg a rasszista kijelentések miatt támadott Ferry távol van az együttestől.

Eldőlt, hogy Delonte Westet jó ideig nem látjuk a ligában megint, ugyanis a hátvéd aláírt a Shanghai Sharkshoz, így a kínai szezon végéig nem szerződhet le senkivel az NBA-ben. West nyáron a Los Angeles Clippers nyári ligás csapatában játszott, de úgy tűnik, komolyabb érdeklődést nem mutatott iránta senki. Szintén a Clippershez tartozik, hogy Hedo Türkoglu hivatalosan is aláírta új szerződését Doc Riversékkel.

A Denver Nuggets erőcsatára, Kenneth Faried Marc Steinnek (ESPN) elmondta, az emberek végre kezdik tisztelni, kezdik elismerni azt, hogy mire képes a pályán. Nagyon örül ennek, de most csak az aranyérem megszerzésére koncentrál, nagyon szeretné megszerezni, és "betenni" azok közé az elismerések közé, amiket megszerzett, és amikről azt gondolták az emberek, hogy nem fog neki sikerülni. Egyelőre az új szerződésével, illetve annak megkötésével sem foglalkozik, de amint vége a világbajnokságnak, ezzel is törődni fog. Még egyszer elmondta, úgy érzi, kinyíltak a szemek vele kapcsolatban, elkezdték tisztelni, ez pedig nagy elismerés számára.

Ha már vb: Zoran Dragic iránt megnőtt a kereslet, ugyanis Paul Coro (Arizona Republic) információi szerint a Cleveland Cavaliers is érdeklődik a szlovén dobóhátvéd iránt. Dragic kivásárlási ára 1.1 millió dollár. Egy spanyol újságíró, Rafael Molina úgy tudja, hogy a Phoenix Suns már tárgyalásban is áll Dragiccsal, hogy testvére, Goran csapattársa lehessen. A hírek szerint Dragic addig hagyhatja el az Unicaja Malagát, amíg elkezdődik az idény, utána erre már csak a jövő nyáron lesz lehetősége. Maga az érintett a kosarska.si-nek elmondta, hogy ő még mindig a Malaga játékosa, úgyhogy holnap el is utazik Malagába, hogy elkezdje a felkészülést a következő szezonra. Minden lehetséges, szeretne is az NBA-ben játszani, de még nincs megállapodása egyik csapattal sem.

Az Orlando Magic csatára, Tobias Harris nagyon jól érzi magát Orlandóban. A játékos az Orlando Sentinelnek azt nyilatkozta, hogy nagyon szeretne a Magicnél maradni - nyáron korlátozott szabadügynök lesz, ha október 31-e előtt nem hosszabbítanak vele -, szereti Orlando városát, a szurkolókat és a csapattársait is. Szerinte a vezetőség is tudja, hogy maradni akar, úgyhogy ez tökéletes helyzet a közös folytatáshoz. Megkérdezték tőle, hogy szerinte fognak-e vele hosszabbítani november előtt, de erre azt mondta, hogy nem tudja, ez a csapat menedzsmentjének a dolga. Nyáron állítólag több segítséget is kapott Carmelo Anthonytól, együtt edzettek New Yorkban, és Harris el is mondta, hogy készen áll a következő idényre.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus