Hírmorzsák 2014-09-15 (11:15)

Rubio és a Timberwolves már a hosszabbításról tárgyalnak. Garnettről még mindig nem tudni, folytatja-e pályafutását vagy visszavonul. Ferry valószínűleg végleg távozik a Hawkstól. Krzyzewski szerint sokat segít neki a nemzetközi tornákon, hogy az NCAA-ben edzősködik. Teodoszics három millió dolláros éves fizetésért menne át az NBA-be. Gay kapott egy könyököst a litvánok ellen, eltört az állkapcsa és egy foga is. Privát edzés volt a Lakersnél 5 ember számára. Earl Clark a Grizzlies edzőtáborában. JaKarr Sampson a Sixersé.

A Minnesota Timberwolves és csapat spanyol irányítója, Ricky Rubio, illetve ügynöke már tárgyalnak a játékos hosszabbításáról, és a beszélgetések folytatódnak a következő hetekben is - mint ismert, október 31-ig van lehetőség idő előtt hosszabbítani, különben Rubio RFA lesz jövő nyáron. Maga az érintett azt nyilatkozta, hogy lojális, és szeretné visszaadni, amit a csapattól kapott: sok szeretetet. Flip Saundersnéknek viszont el kell dönteniük, hogyan tekintenek Rubióra, hisznek-e abban, hogy a csapat egyik legfőbb pillére, húzóembere lehet a jövőben.

A Memphis Grizzlies nem garantált szerződést kötött Earl Clarkkal - a Los Angeles Lakersnél két éve nagyon jó teljesítményt nyújtó, az előző szezonban azonban szinte teljesen eltűnő csatár tehát az edzőtáborban vívhat ki magának helyet a Grizzlies keretében. A Philadelphia Sixers hároméves, részlegesen garantált kontraktusban egyezett meg JaKarr Sampsonnal. A 21 éves kiscsatár nem kelt el az idei drafton, de a Sixers nyári ligás csapatában már ott volt.

Az előbb megemlített Los Angeles Lakersnél privát edzés volt, amelyen részt vett Pooh Jeter, Ronnie Price, Wayne Ellington, James Nunnally és Jeremy Tyler.

A Brooklyn Nets magasemberéről, Kevin Garnettről egyelőre semmit nem tudni, a hírek szerint ugyanis még mindig nem értesítette csapatát, folytatja-e pályafutását. Garnett szerződéséből még egy év van hátra, 12 millió dollárt keresne a játékos, de könnyen előfordulhat az is, hogy visszavonul.

Az Atlanta Hawksnál Danny Ferry távozása végleges is lehet, sőt a csapaton belül a legtöbben úgy gondolják, hogy a határozatlan időre lelépő GM már nem tér vissza az együtteshez. Egy meg nem nevezett általános igazgató Adrian Wojnarowskinak (Yahoo Sports) azt nyilatkozta, hogy fogalma nincs arról, Ferry miért ment bele ilyen részletesen Luol Deng leírásába, főleg egy tulajdonosi körnek tartott beszélgetésen. Szerinte annyit kellett volna mondania, hogy némi probléma felmerült Deng emberi oldalával kapcsolatban, de X millió dollárt rákölthetnek.

A világbajnokságot újra megnyerő Team USA szövetségi kapitány, Mike Krzyzewski még a döntő előtt nyilatkozott Marc Steinnek (ESPN). Elmondása szerint nagyon sokat segít neki a válogatottnál, hogy az NCAA-ből érkezett. 25 éve hozzá van szokva az óriási felhajtáshoz, hogy a játékukat folyamatosan a legkisebb részletekig vizsgálják. Nagyon komoly tapasztalatot szerzett az egyenes kieséses rendszerű tornákban is, hiszen nagyjából 150-200 ilyen mérkőzésre készítette már fel a Duke-ot, legyen szó az ACC konferencia-tornáról vagy az NCAA-tornáról.

A fináléban az amerikaiak azokat a szerbeket verték, akiknél Milos Teodoszics a döntőben nem, az egyenes kieséses rendszer ezt megelőző találkozóin azonban egészen kiválóan játszott. Stein forrásai szerint 3 millió dolláros fizetés kellene a szerb irányítónak ahhoz, hogy az NBA-be áttegye székhelyét - gyakorlatilag erről szólt az előző egy hét, mióta Teodoszics a kicsit lenézett Szerbiát a döntőbe vezette. Utoljára a Memphis Grizzilies érdeklődött iránta, de az tavaly nyáron volt még, ráadásul idén nyáron három évre hosszabbított a CSZKA Moszkvával.

A tegnap este kétszeres világbajnokká avanzsáló Rudy Gaynek fájdalmas volt az elődöntő, miután kapott egy könyököst a Litvánia elleni találkozó harmadik negyedében. Gay azt nyilatkozta, hogy eltört az állkapcsa, az egyik foga és valószínűleg gyökérkezelésre lesz szüksége. Nem érezte jól magát még tegnap sem a pénteki incidens után, és még mindig vérzett a foga. Gay azt mondta, hogy szerinte egyértelműen szándékos volt a könyökös.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus