Hírmorzsák 2014-09-15 (21:15)

Melo beszélt a Triangle-ről, James hazatéréséről, a fogyásáról és a meghosszabbított All-Star szünetről is. Tyson Chandler úgy érzi, évek óta nem volt ilyen jó egészségi állapotban. Chalmers nem gondolta volna, hogy kell még a Heatnek. A Miami játékában, főleg védekezésében komoly változások várhatóak. Favors kész a következő szintre lépni és a Jazz vezére lenni. A Spurs sign-and-trade-del cserélné Baynest. Amundson a Cavsnél volt próbajátékon, a Pistons és a Bulls Denzel Bowlest teszteli majd.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony a kosártáborában nyilatkozott a médiának Manhattanben. Melo elmondása szerint hetek óta edz a csapattársaival és az edzőkkel, próbálnak hozzászokni a Triangle-höz, a lehető legtöbbet gyakorolni az új rendszerhez. Nagyon várja már, hogy élesben is kipróbálják, mert ennek köszönhetően a pálya minden részén megtalálható lesz majd, és úgy érzi, így sokkal nehezebb lesz ellene védekezni. LeBron James hazatéréséről azt mondta, hogy nem akar semmit elvenni abból, amit James a Miami Heatnél felépített, de annál jobb dolgot szerinte nem is csinálhatott volna LeBron, hogy karrierje ezen pontján hazatér Clevelandbe.

A súlyvesztésével kapcsolatban azt mondta, hogy szerinte ezt az emberek nagyon túlreagálják. Továbbra is imád dolgozni, edzeni, egyszerűen megpróbált egy más edzésmódszert, megváltoztatta az étrendjét is, ennyi történt. Csak 1-2 hetet pihent a nyáron, ennek az eredménye most az, hogy olyan fizikális állapotban van, amilyenben. Tetszik neki, hogy egy hétre növelték az All-Star szüntetet, elmondása szerint két hétet is elbírt volna viselni. Így is túl sok meccsük van, szerinte egyáltalán nem számít 1-gyel vagy 2-vel több back-to-back.

A Miami Heat irányítója, Mario Chalmers Ethan J. Skolnicknak (Bleacher Report) adott őszinte nyilatkozatot - elmondása szerint nem gondolta volna, hogy hosszabbítani tud csapatával, egyáltalán azt se, hogy kell ő még a Heatnek. Úgy érezte, hogy a rájátszásban olyan gyenge teljesítményt nyújtott, hogy nem fog kelleni a Miaminek, hanem valaki mással fognak próbálkozni, más irányba fognak továbbhaladni. A gárda GM-je, Andy Elisburg felhívta őt, hogy közölje vele, még mindig szeretnének vele szerződést kötni, és innen tudta, hogy legalább van még esélye.

Szintén a Heathez tartozik, hogy mivel elvesztették LeBron Jamest, rajta kívül is sokat változott a játékosállomány, illetve a segédedzőknél is történt több változás, így más játékot fognak játszani a következő idényben, mint az előző négyben - főleg védekezésben, ahol kevesebbszer fognak rizikózni labdaszerzések reményében. Erik Spoelstra vezetőedző azt nyilatkozta a Miami Heraldnak, hogy a jövőben már nem elég, ha csak a negyedik negyedekre kerülnek elő, és ott akarják megnyerni a meccseket, ez nem fog működni a továbbiakban.

A Utah Jazz magasembere, Derrick Favors a The Salt Lake Tribune-nak elárulta, készen áll arra, hogy megtegye a következő lépést fejlődésében, és a csapat egyik vezéregyénisége legyen. A gárda GM-je, Dennis Lindsey szintén nyilatkozott, aki szerint szintén itt az idő a magasember számára, hogy a második szintre lépjen. Azt nem mondhatja szerinte senki, hogy bármit is siettettek volna Favors esetében, hagyták, hogy fejlődjön, és ezt évről-évre meg is tette. Tavaly nyáron 4 évre 48 millió dollárért hosszabbítottak vele, ami hatalmas befektetés, de Lindsey szerint Favors innentől kezdve saját kezébe vette a fejlődését és a jövőjét is.

A Dallas Maverickshez nyáron elcserélt Tyson Chandler egy TV-műsorban azt nyilatkozta, hogy kicsattanó egészségi állapotban van, nagyon régóta nem érezte magát ilyen jól, és nagyon tetszik neki a csapat is, ami összeállt a Dallasban.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) értesülései szerint a San Antonio Spurs nagyon is nyitott arra, hogy centerüket, Aron Baynest sign-and-trade keretein belül elcseréljék. Az ausztrál középjátékos RFA, de többet akar, mint az a nagyjából 1 millió dollár, amit a minősítő ajánlat (QO) alapján kapnia kellene a következő idényre. Baynes jó vb-t zárt, ez némileg felviheti az ázsióját.

Jorge Sierra (Hoopshype) forrásai szerint a múlt héten a Cleveland Cavaliersnél volt privát edzésen Lou Amundson - arról nem szólnak a hírek, hogyan sikerült a magasember produkciója. A Detroit Pistons ma Denzel Bowlest teszteli majd, és a RealGM információi szerint a közeljövőben a Chicago Bullsnál is tiszteletét teszi majd a magasember. Bowles 2011-ben nem kelt el a drafton, az elmúlt három idényt pedig Litvániában, a Fülöp-szigeteken és Kínában játszott.

J. Michael (CSN Washington) úgy tudja, hogy a Washington Wizards megegyezett Xavier Silasszel, a játékos az edzőtáborra kap egyelőre szerződést a fővárosiaktól. Michael értesülései szerint Damion Jamesszel is megállapodnak majd hamarosan.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus