Hírmorzsák 2014-09-16 (10:45)

Úgy tűnik, Garnett marad a következő idényre is, és kezdő lesz a Netsnél. Deron sok szerencsét kívánt Kiddnek, várja a közös munkát Lionel Hollinsszal. Rubio és a Timberwolves távol állnak a megegyezéstől; a spanyol irányító nem győzködte Love-ot arról, hogy maradjon Minnesotában. Chalmersnek hiányozni fog LeBron, de úgy érzi, most megmutathatja igazi tudását. Thompson ügynöke szerint ügyfele a liga legjobb two-way kettese. Lacob szerint Thompson miatt cserélték el Ellist, Thompson pedig nagyon örült, mikor látta, hogy nem adják oda még Love-ért sem. Brandon Rush örül, hogy visszatérhetett a Warriorshöz. Ryan Hollins iránt öt csapat is érdeklődik. Durant Iversont magasztalta.

Úgy tűnik, hogy eldőlt Kevin Garnett sorsa, és a veterán magasember még (legalább) egy évet lehúz a ligában. A Nets Daily Brooklyn Netsen belüli forrásokra hivatkozva azt írta két napja, hogy KG azon nagyjából 10 játékos egyike, akik már East Rutherfordban edzenek a gárda edzőközpontjában, és készülnek a következő idényre. A csapat vezetőedzője, Lionel Hollins azt nyilatkozta több riporternek, többek között Stefan Bondynak (New York Daily News), hogy Garnett kezdeni is fog erőcsatár poszton: "senki nincs az edzőteremben, akit elé tennék".

Szintén a Netshez tartozik, hogy Deron Williams tegnap a New York Postnak elmondta, hogy azóta nem beszélt Jason Kidd-del, mióta volt edzőjük lelépett a csapattól és a Milwaukee Bucks trénere lett. Williams szerint mindenkit meglepett a váltás, senki nem látta, hogy ez fog történni, szinte a semmiből jött Kidd lelépése. Azt se tudja, hogy igazából mi történt, sok mindent hallott, ahogy valószínűleg mindenki, de a lényeg az, hogy nagyon várják a közös munkát Hollinsszal, és sok szerencsét kívánnak Kiddnek Milwaukee-ban.

Bár tegnap mi is megírtuk, hogy Ricky Rubio nagyon szeretne hosszabbítani a Minnesota Timberwolvesszal, Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) forrásai szerint a két fél egyáltalán nincs közel a megegyezéshez. A spanyol irányító és képviselői nem fogadják el a csapat 4 éves, valamivel több mint 40 millió dolláros ajánlatát. Elég nagynak tűnik a szakadék - a játékmester öt éves maximumot akar -, úgyhogy jó esély van arra, hogy Rubio jövő nyáron RFA lesz.

Rubio még az Adrian Wojnarowskinak (Yahoo Sports) adott interjújában elmondta, nem próbálta meg meggyőzni Kevin Love-ot arról, hogy maradjon az együttesnél, mert szerinte ha menni akart az erőcsatár, semmi értelme nem lett volna erről beszélni. Szeretett Love-val játszani, de innentől kezdve azokkal fog kosárlabdázni, akik Minnesotában akarnak lenni. Love nyerni akar, és ez Rubio szerint normális, hat éve van a ligában, és még nem jutottak be egyszer sem a rájátszásba, megérti az erőcsatárt. Ha ő lett volna a helyében, ő is nagyon ideges és frusztrált lett volna.

Rubio mellett volt tegnap szó Mario Chalmersről is, aki egy Bleacher Reportnak adott interjúban elmondta, nem is gondolta volna, hogy a Miami Heatnek ő még kelleni fog. Említést tett ebben a beszélgetésben természetesen LeBron James távozásáról is, aki nagyon fog neki hiányozni, de úgy érzi, most végre lehetősége lesz megmutatni, mire is képes igazából. Szerinte ő, Chris Bosh, Dwyane Wade és a többiek készek nagyobb feladatokra.

Rubio mellett a Golden State Warriors dobóhátvédje, Klay Thompson is maximum szerződést akar, ügynöke, Billy Duffy pedig Sam Amicknek (USA Today) elárulta, miért nem hajlandó engedni ebből. Duffy úgy gondolja, hogy bár nem szeretné, ha Kobe Bryant ideges lenne, de elég komoly kérdőjelek merülnek fel jelenlegi állapotával kapcsolatban a sérülése miatt, ezért Thompson a jelenlegi legjobb kettes a ligában, aki támadásban és védekezésben is használható. Szerinte ha valaki látta, hogyan védekezik Thompson rendszeresen a liga legjobb irányítói ellen is, akkor nem is merül fel kérdés ezzel kapcsolatban.

A csapat egyik tulajdonosa, Joe Lacob azt nyilatkozta, hogy továbbra is szeretnék hosszútávra lekötni a játékost, és Monta Ellist is azért cserélték el anno, hogy Thompsonnak helyet biztosítsanak a kezdőben. Több együttes is érdeklődött a dobóhátvéd iránt az évek során, de ők bíztak a folyamatos fejlődésében, és nagyon büszkék arra, hogy most a Warriorsben játszik, és arra is, amit idén nyáron a Team USA-ben mutatott.

Maga az érintett azt mondta, hogy nem mérges volt, csak nagyon aggódott amiatt, hogy elcserélik, nagyon jól érzi magát Oaklandben. Szerinte ez teljesen természetes, hogy nem akarja valaki, hogy egyik napról a másikra csak úgy költöznie kelljen. Nem lett volna az sem a világ vége, ő kosaras és végső soron a megélhetéséért játszik. Nagy megnyugvás volt azonban számára, mikor látta, hogy bíznak benne, és nem adják oda egy olyan játékosért sem, aki többszörös All-NBA tag és All-Star játékos. Thompson azt is elmondta, úgy érzi, igazi bajnokesélyes csapatuk van.

Szintén a Warriorshöz tartozik, hogy a csapathoz visszatérő Brandon Rush Rusty Simmonsnak (San Francisco Chronicle) nyilatkozott. Elmondása szerint nagyon pozitívan áll a dolgokhoz, nagyszerű helyzet ez számára, hiszen egy nyerő együtteshez csatlakozhat újra. Olyan kis dolgokban próbál meg majd nagyon sokat segíteni a Warriorsnek, mint például pattanózás, dobás, védekezés. Nagyon jó formában érzi magát, lelkileg, pszichikailag is felkészült az előtte álló feladatokra. Boldog a Golden State-nél, és kérdés sem merült fel benne azzal kapcsolatban, visszatérjen-e.

A még szabadügynök státuszban lévő Ryan Hollins azt mondta a SiriusXM NBA Radio műsorában, hogy a Los Angeles Lakersszel, a Chicago Bullsszal, a Sacramento Kingsszel és a San Antonio Spursszel is tárgyalt már szerződésről az utóbbi időben, és Hollins megerősítette, hogy a Miami Heat is érdeklődik iránta.

A végére pedig Kevin Durant, aki egy Allen Iversonnal készített képet posztolt ki instagramra, és többek között azt írta: "... Megváltoztatta az egész kosárlabdát, megváltoztatta az egész sport kultúráját. Ő a legnagyobb. Kitaposta nekünk az utat... Egy legenda, én pedig azon az úton járok, amit ő hozott létre nekünk.".

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus