Hírmorzsák 2014-09-16 (21:30)

Stojakovic 16-os mezszámát december 16-án vonultatja vissza a Kings, nyilatkozott az érintett és Vivek Ranadive is. Joe Ingles aláírt a Clippershez, E'Twaun Moore a Bullsé. Nowitzki engedélyt kapott Cubantől, hogy jövőre ott legyen az Eb-n. Odennek alkoholproblémái voltak az előző idényben. Nagy a bizonytalanság a jövő évi fizetési sapkával kapcsolatban, az új TV-szerződés backloaded lehet. Duncan a The Punisher nevű képregényben fog szerepelni. A Magic három játékost hívott meg az edzőtáborba, a Pistons dobóhátvédeknek tart privát edzést.

A Sacramento Kings bejelentette, hogy december 16-án visszavonultatják Peja Stojakovic 16-os mezszámát. A klub egyik legendájának, minden idők egyik legjobb hárompontos dobójának 16-osát az Oklahoma City Thunder elleni mérkőzés előtt húzzák fel a plafonra. Peja a legtöbb meccset játszotta a franchise Sacramentóban íródó történelmében, a klub történetének legtöbb tripláját dobta be (1070) és rá is (2687), a legjobb büntetőszázalékot is ő produkálta (89.3%), a csapat történetének pontlistáján pedig második (9498).

A jelenlegi tulajdonos, Vivek Ranadive azt mondta, hogy Stojakovicnak óriási szerepe volt abban, hogy Sacramento "felkerült a térképre", az egyike volt azon kevés szerbeknek, akiknek sikeres karrierjük volt az NBA-ben, így az Amerikán kívüli játékosok térnyerésében is nagyon nagy részt vállalt. Maga az érintett azt nyilatkozta, hogy életének legjobb évei közé tartoznak azok, amiket a Kingsnél töltött el, nagyon büszke arra, amit Sacramentóban felépítettek, és amilyen kapcsolatot kialakítottak a közösséggel, megtiszteltetés volt számára nekik játszani. Megköszönte Ranadive-nak és a Kingsnek, hogy ezt az ünnepséget megrendezik neki.

Több igazolás is történt a mai napon. A legjelentősebb megegyezés a Los Angeles Clippersé és Joe Inglesé - a két fél egy évre a veterán minimumban, azaz Ingles esetében alig több mint fél millió dollárban egyezett meg. Az ausztrál kiscsatár szerződése teljesen garantált, tehát nem csak az edzőtáborra hívták meg, hanem a szezon folyamán is számolnak vele - bár ezzel kapcsolatban ennek teljesen ellentmondó információk is kijöttek.

A Chicago Bulls E'Twaun Moore-t igazolta le, jelentette be a Moore-t képviselő játékosügynökség - a RealGM forrásai szerint a hátvéd kétéves kontraktust kapott, amelyből az első idény 50%-ig garantált, tehát nagy valószínűséggel legalább egy évig marad a Bullsnál. Az Orlando Magic kerete három játékossal bővült a következő másfél hónapra: Seth Curry mellett két nem draftolt újoncot, Kadeem Battset és Drew Crawfordot szerződtették. Kontraktust még nem kaptak, de a Detroit Pistons két dobóhátvédet is tesztel ma privát edzés keretein belül, Ben Hansbrough-t és Andrew Warrent.

A Bild német lap információi szerint a Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban engedélyt adott Dirk Nowitzkinek arra, hogy a jövő évi Európa-bajnokságon részt vegyen. Mint ismeretes, a 2015-ös kontinensviadalt négy országban rendezik meg, miután Ukrajnától el kellett venni az Eb-t - az egyik rendező pedig Németország lesz.

A Miami Heat volt centerének, Greg Odennek alkoholproblémái vannak, de legalábbis az előző szezon folyamán egészen biztosan voltak. Az ESPN forrásai szerint amikor sokat ki kellett hagynia az egykori 1/1-esnek a szezon elején és a Heat idegenbe utazott, a helyi bárokban lehetett látni nagyon sokszor Odent. Azt nem tudni, hogy ennek volt-e köze ahhoz, hogy később sem került nagyon pályára a középjátékos, ám a Heat új szerződést még nem ajánlott neki, és más csapatok sem kapkodnak érte.

A pénzügyi részhez tartozik, hogy bár a 2016-os nyárra kifejezetten magas, akár 80 millió dolláros sapkával is számolnak a csapatok, elég nagy a bizonytalanság a ligában azzal kapcsolatban, hogy mi lesz a jövő évi fizetési plafonnal. A liga ráadásul közölte az együttesekkel, hogy maradjanak a földön az elképzeléseikkel kapcsolatban, úgyhogy ezért sem merik a hosszútávú szerződéseknél megnyomni a ceruzát a csapatok - bár a hírek szerint bíznak abban, hogy ez a helyzet hamarosan változik, és a későbbi TV-pénzeket átcsoportosítják a következő idényre, így akár a 66.5 milliós várt szintet is meghaladhatja majd a fizetési sapka.

Olyan pletyka is kering, hogy backloaded (a későbbi években többet kapnak, mint a korábbiakban) szerződést akar kötni az NBA a TV-társaságokkal - a cél az, hogy minél több pénzt tartsanak meg maguknak a játékosokkal szemben a következő kollektív szerződés megtárgyalásánál.

A végére pedig a San Antonio Spurs legendája, Tim Duncan, aki a Marvel egyik képregényében, a The Punisherben fog szerepelni (Duncan egyébként nagy rajongója ennek a sorozatnak).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus