Hírmorzsák 2014-09-17 (10:15)

Dominique Wilkins szobrot kap a Hawks stadionja előtt. Az atlantai polgármester a városban akarja tartani a csapatot, Wilkins szeretné megvenni az együttest. Carmelo szerint senki nem igazol a Hawkshoz Ferry kijelentései után. A Morris-testvérek a draft előtt lemondtak volna pénzről, hogy együtt játszhassanak, megteszik-e most hosszabbításnál? A Lakers szakmai stábja. Thompson szerint rossz volt távozni látni Jackson edzőt, de bízik a vezetőségben. Bareát vagy elcseréli vagy kivásárolja a Wolves. Gentile-t jelenleg nem érdekli az NBA. Howard jogosítványát bevonták. Szerződések: Bucks (Eric), Wolves (Robinson III), Grizzlies (Lucas).

Tegnap este kiderült, hogy nemcsak Peja Stojakovicot fogja megajándékozni egykori csapata, hanem Dominique Wilkinst is, akiről 2015. máricus 6-án egy szobrot fognak bemutatni az Atlanta Hawks stadionja, a Phillips Arena előtt. Az elismerés nem véletlen, hiszen Wilkins játszotta a legtöbb meccset és percet is a franchise történetében, és ő a klub pontrekordere is, egyértelműen a Hawks történetének legismertebb játékosa.

A Hawksnál más téma is porondon van, méghozzá a tulajdonosváltás, amellyel együtt járhat akár a költözés is. Erre Atlanta polgármestere, Kasim Reed azt mondta, szeretnék a városban tartani a csapatot, jelenleg eléggé elképzelhetetlen, hogy költözni fog a franchise - ám ehhez szükség van a város segítségére is. Wilkins azt nyilatkozta az Atlanta Journal Constitutionnek, hogy a Hawkst méltóképpen kell képviselni, és nagyon is érdeklődik az iránt, hogy megvásárolja az együttest - azt viszont nem kommentálta, hogy közte van-e annak a hat potenciális vevőnek, akikről jelenleg suttognak a csapattal kapcsolatban.

Még Carmelo Anthony is megszólalt a Hawks körül kialakult botránnyal kapcsolatban legutóbbi, ESPN-nek adott interjújában. Szerinte a franchise hatalmas károkat szenvedett Danny Ferry GM kijelentése miatt. Atlanta nagyszerű város, nagyszerű emberekkel, jó hely, de egy GM és egy tulajdonos nem játszadozhat ilyen kijelentésekkel. Ők sportolóként munkahelyet keresnek, de olyan környezetet, amelybe szívesen viszik a családjukat, amelyben jól, otthonosan érzik magukat. Úgy gondolja, hogy minden kosaras nevében beszélhet: soha nem menne a Hawkshoz játszani az elhangzottak után.

2011-ben draftolták őket, úgyhogy a Morris-testvérek október 31-ig idő előtt hosszabbíthatnak a Phoenix Sunsszal, és ha Eric Bledsoe ügyében nem is, most szerencséje lehet az arizonaiaknak. A két testvér ugyanis Zach Lowe (Grantland) forrásai szerint azt mondták a csapatoknak a draft előtt, hogy hajlandóak pénzről lemondani, ha egy csapatban játszhatnak, márpedig ha ez még mindig így van, az a Sunsnak nagyon is kedvező lehet a tárgyalásoknál.

A Los Angeles Lakers bejelentette ma hajnalban, hogy Paul Pressey, Jim Eyen és Mark Madsen lesznek Byron Scott segédedzői a most következő idényben. Clay Moser, Larry Lewis, Tom Bialaszewski és J.J. Outlaw is a szakmai stáb tagjai lesznek, Rondre Jackson lesz a játékosok fejlődéséért felelős részleg vezetője, Jordan Wilkes pedig nagyjából minden munkafolyamatban segédkezni fog a közlemény alapján.

A Golden State Warriors dobóhátvédje, Klay Thompson Sam Amickkel (USA Today) beszélgetett a nyári edzőváltással kapcsolatban. Elmondása szerint nagyon nehéz volt azt látni, hogy Mark Jackson távozott, de a vezetőség azt tette, ami szerintük a legjobb lépés volt annak érdekében, hogy nyerni tudjanak. Jókat léptek a múltban, úgyhogy nincs oka arra, hogy ne bízzon bennük ebben a kérdésben. Beszélt már Steve Kerr-rel is, és úgy tűnik számára, hogy komoly segítség lehet nekik majd az új mester, nagyon várja már, hogy együtt dolgozhassanak.

Természetesen most is volt több szerződéskötés, az edzőtábor előtt minden csapat próbálja feltölteni a lehető legjobban keretét. A Milwaukee Bucks Micheal Ericnek adott egyéves, nem garantált kontraktust. Az erőcsatár-center 2012-ben nem kelt el a drafton, az előző idényt pedig a D-Ligában, a Texas Legendsnél töltötte. A Memphis Grizzlies Kalin Lucasszal egyezett meg egy edzőtábor-meghívásban. Lucas 2011-ben nem kelt el a drafton, játszott Görögországban és Törökországban, legutóbb pedig a D-Ligában az Iowa Energynél - nyáron ott volt a Grizzlies nyári ligás keretében is.

A Minnesota Timberwolves megegyezésre jutott az idei draft 40. helyén kihúzott Glenn Robinson III-del - a kosaras egyéves, részlegesen garantált szerződést kapott, jövő nyáron pedig RFA lehet, már amennyiben sikerül kiharcolnia az edzőtáborban a keretbe kerülést, Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) információi szerint ugyanis ezért is meg kell harcolnia, egyáltalán nem biztos a helye az alapszakasz-rosterben. Szintén a Wolveshoz tartozik, hogy JJ Bareát szeretné elcserélni a klub, de ha erre nem lesz mód, akkor ki fogják vásárolni - a lényeg, hogy nagyon nem kell nekik a Puerto Rico-i hátvéd.

A San Antonio Spurs egyelőre szerződést nem adott Jamaal Franklinnek, de az utóbbi pár napban a dobóhátvéd a csapatnál járt privát edzésen a San Antonio Express-News értesülései alapján. Franklin ismeri a döntő MVP Kawhi Leonardöt, 2010/11-ben együtt játszottak a San Diego State egyetemen. Tavaly a 41. helyen választották ki, ám a Grizzlies a stretch provision segítségével kivásárolta idén júliusban.

Az idei draft második körében kiválasztott Alessandro Gentile az NBA 2k15 milánói bemutatóján vett részt tegnap, de nem volt túl sok jó híre a Houston Rockets szurkolóinak. Az EA7 Emporio Armani Milano játékosa azt mondta, hogy jelenleg egyáltalán nem érdekli az NBA, boldog Milánóban. Talán a jövőben átmegy Amerikába - talán igen, talán nem. Most csak arra koncentrál, hogy javítsa a játékát.

A végére pedig a bulvár: Dwight Howard jogosítványát felfüggesztették egy időre, miután 2012 óta több mint 10 piros lámpán hajtott át. Nem fogja hazavágni a Houston Rockets centerét a dolog, ugyanis a TMZ szerint 285 dollár fejében visszakapja a jogsit a kosaras.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus