Hírmorzsák 2014-09-17 (21:30)

James Irvinget dicsérte, szerinte a liga legjobb irányítója lehet a vb MVP-je. A Spurs szerződést ajánlott Ayonnak, Beasley privát edzésen van náluk, és a ledraftolt, de le nem igazolt játékosok fejlődését jobban szeretnék felügyelni a jövőben. Jennings 11 kiló izmot szedett fel, SVG már a védekezés fontosságát hangsúlyozta neki. A Timberwolves edzőtábora egy nyílt eseménnyel kezdődik, lesz zsákolóverseny is Wiggins és LaVine főszereplésével. N'Diaye a Nets, Orlando Sanchez a Knicks edzőtáborában.

A Cleveland Cavaliers szupersztárja, LeBron James a SLAM Magazine-nak nyilatkozott új csapattársáról, a Team USA színeiben aranyérmet és MVP címet nyerő Kyrie Irvingről. James azt mondta, hogy Irving volt az egyik oka annak, hogy hazatért, és szerinte az irányító a liga legjobb egyese lehet.

A San Antonio Spurs több mindennel is bekerült ma a hírekbe. Egyrészt Michael Beasley a héten privát edzésen van a csapatnál Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint - az egykori 1/2-es tavaly 55 meccsen lépett pályára a Miami Heatnél, de minimális szerepet kapott, és ellentmondó infók jöttek ki azzal kapcsolatban, mennyire komolyodott meg valójában. Másrészt egy kínai csapat és a Real Madrid mellett ők is szerződést ajánlottak Gustavo Ayonnak - így gyakorlatilag biztos, hogy Aron Baynesszel nem számolnak már.

Harmadrészt pedig a ledraftolt, de alá nem iratott játékosaik fejlesztésében nagyobb részt szeretnének vállalni - ennek Hanga Ádám is haszonélvezője lehet. Livio Jean-Charles-nak küldtek már Franciaországba egy segítőt, aki a játékának fejlődésével foglalkozik, és Davis Bertans rehabjának, illetve annak ütemének felállításában is szerepet játszottak.

A Detroit Pistons irányítója, Brandon Jennings több mint 11 kiló izmot szedett magára a nyáron, amit védekezésben akar hasznosítani, illetve a betöréseknél, az ütközéseknél. Jennings azt mondta, hogy Stan Van Gundy Scott Skilesra emlékezteti, aki az első edzője volt a Milwaukee Bucksnál, mert nagyon sokat ad a részletekre, és megmondta neki, hogy védekezésben minden este a maximumot kell adnia. Azt is megmondta neki az új tréner, hogy nem várja el tőle, hogy egy-egyben állítsa meg az irányítókat, ahhoz túl jók az ellenfelek, de csapatvédekezéssel ez sikerülhet.

Két játékos kapott edzőtábor-meghívót ma. Az egyik Hamady N'Diaye, aki a Brooklyn Netsnél próbálja magának megszerezni a harmadik számú center szerepkörét. A másik pedig Orlando Sanchez, aki a New York Knicksnél próbál majd helyet kicsikarni magának - az erőcsatár idén nem kel el a drafton.

A végére pedig egy kis érdekesség: amerikai idő szerint szeptember 29-én, este 23:00-kor kezdődik a Minnesota Timberwolves edzőtábora egy nyílt programmal. A Dunks After Dark eseményre bárki bemehet, elvileg az NBA TV közvetíti majd, és egy kis bemutató meccs mellett lesz zsákolóverseny is, amin részt vesz Andrew Wiggins és Zach LaVine is, nagy show várható tehát.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus