Hírmorzsák 2014-09-18 (21:30)

Popovich fél, hogy elégedettek lesznek játékosai. Taj Gibson nem örül, hogy megint csere lesz a Bullsnál. A Timberwolves a Love-csere után is érdeklődött Bledsoe-ért, Bareát egyelőre egy-az-egyben nem akarja senki átvenni, a GM szerint jó esélyük van megegyezésre jutni Rubióval. Motiejunas houstoni karrierjének hamarosan vége lehet. Zoran Dragic minél előbb át akar menni az NBA-be. Kobe Bryant is tagja a csoportnak, amely megvenné az FC Bolognát. Whiteside a Grizzlies, Fesenko a Timberwolves edzőtáborában. Parker szerint Noah jövőre visszatér a francia válogatottba.

A San Antonio Spurs vezetőedzője, Gregg Popovich a San Antonio Express-Newsnak adott interjút. Elmondása szerint a 2013-as nagydöntő hatodik meccse nagyon sokáig nagyon fájt neki, de belül örült is egy kicsit, mert tudta, hogy a csalódottságot motivációként tudják majd használni. Most pont az ellenkezőjétől fél, mert tudja, hogy a játékosai emberek, és tudja, hogy elégedettek lesznek a most következő idényben. Ugyanúgy fogja viszont kezelni őket, mint korábban: megint az alapoktól kezdik majd a dolgokat, és senki nem fog már beszélni az előző fináléról.

Popovich azt mondta, hogy amikor az idei döntőben megnyerte a Heat a második meccset, valószínűleg nem kezelték túl jól a dolgot, úgy gondolhatták, hogy az első meccset is csak a légkondirendszer elromlása miatt nyerte meg a San Antonio. Úgy gondolták, hogy onnantól kezdve már behúzzák, ami Popovich szerint normális is, hiszen kétszeres címvédők voltak, úgy érezhettek, hogy nyeregben vannak. Náluk viszont nagyon jó volt a hozzáállás, tudták, hogy le tudják győzni a Heatet idegenben kétszer is.

Csak közvetve kapcsolódik a Spurshöz, hogy irányítójuk, Tony Parker szerint Joakim Noah visszatér a válogatottba a jövő nyári Eb-re, aminek Franciaország a főrendezője. Parker szerint ha a Chicago Bulls középjátékosa visszatér, akkor vele, Rudy Gobert-rel és Alexis Ajincával a valaha volt egyik legjobb magasemberállományuk lehet. Azt is hozzátette Parker, hogy nem lesz egyszerű számukra, hogy otthon kell játszaniuk, de úgy érzi, Noah anélkül is újra válogatott lesz, hogy erre külön kérni kell majd.

Ha már Bulls: Aggrey Sam (Comcast SportsNet) forrásai szerint Taj Gibson nem túl boldog amiatt, hogy továbbra is csereként kell majd játszania a Chicagónál, gondot viszont valószínűleg nem fog ebből csinálni, mert csapatjátékos, és a győzelmet, valamint a csapaton belüli jó kémiát többre tartja az egyéni ambícióinál.

Két játékost hívtak meg az edzőtáborba. A Memphis Grizzlies Hassan Whiteside-nak adott nem garantált szerződést, míg a Minnesota Timberwolves szintén egy magasemberrel, Kyrylo Fesenkóval kötött megállapodást a training campre.

Még több Wolves: Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) értesülései szerint Flip Saundersék a Kevin Love-csere után is érdeklődtek a Phoenix Sunsnál Eric Bledsoe iránt, de nagyon úgy tűnik, hogy a két gárda nem fog tudni megegyezni egymással. Wolfson úgy tudja, hogy egyelőre a csapatok szeretnének valamit JJ Barea mellett, hogy átvegyék a Puerto Rico-i hátvédet, de nincs okuk a sietségre, meg akarják várni, hátha lesérül valamelyik hátvéd az előszezonban egy másik alakulatnál, és így szükség lehet Bareára.

A gárda GM-je, Milt Newton azt nyilatkozta az Associated Pressnek, hogy nagyon bízik benne, hogy sikerül megegyezniük Ricky Rubióval. Nagyon optimista, mert ismeri a játékost, most már "csak" annyi a dolguk, hogy az ügynökével megegyezzenek.

Egy játékos hamarosan szabadügynök lehet a Houston Rocketsnél, ugyanis jelenleg 16 garantált szerződésű játékossal rendelkeznek a texasiak. Eric Pincus (Los Angeles Times) információi szerint szerint a litván magasember, Donatas Motiejunas a legesélyesebb arra, hogy kitegyék a keretből az alapszakasz kezdete előtt.

A több csapat által is óhajtott Zoran Dragic a La Opinio de Malagának nyilatkozott ma. Elmondása szerint jelenleg az Unicija Malagával edz, de ha lesz lehetősége az NBA-be igazolni, akkor azt szeretné tenni. Szerinte az a legjobb opció számára, ha már idén átmegy a tengerentúlra, mert nem akar elvesztegetni egy évet. Úgy érzi, képes arra, hogy megállja a helyét Amerikában is, de azt is megmondta, hogy nem igazán tud túl sok dolgot az NBA-ről jelenleg.

A végére a bulvár: Kobe Bryant is annak a befektetői csoportnak a tagja, amely meg akarja vásárolni az FC Bologna olasz futballklubot - Bryant a hírek szerint 350.000 euróval szállna be az üzletbe. A legutóbbi lockout alatt arról is szó volt, hogy Kobe érdeklődött a Bologna kosárcsapata iránt is, abból aztán nem lett semmi.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus