Hírmorzsák 2014-09-19 (10:15)

Will Bynum mindenben első akar lenni a Pistonsnál, elismerően beszélt Stan Van Gundyról. Forman E'Twaun Moore-t dicsérte. A Kings még egy "labdaügyes" hátvédet keres, Mickael Pietrust pedig privát edzésen nézték meg. Lorenzo Brown a Detroit, Damion James a Washington edzőtáborában. Raduljica és Jordan Crawford is Kínában folytatja.

A Detroit Pistonsnál Will Bynum a legrégebbi motoros most már, és az irányító az nba.com-nak elárulta, nem is lehetne boldogabb Stan Van Gundy kinevezésével. Elmondása szerint a tréner nagyon egyenes volt vele, és ő is az SVG-vel ezért. Mindene a munka, ha a Pistonsnál van, csak erre koncentrál. Minden egyes nap mindenben az első akar lenni. Ő az, aki folyamatosan beszél csapattársaival, kihívásokat állít eléjük, motiválja őket, próbál vezér lenni. Szerinte ennek meg is felel a személyisége, mert mindig ő lesz az, aki a legkeményebben dolgozik majd. Szerinte Van Gundy is nagyon szeret dolgozni, és bár csak nagyon rövid ideje van a csapatnál, már most is nagyon sokat tanult tőle.

Szintén Pistons: egyéves, nem garantált szerződésben, azaz egy edzőtábormeghívóban egyeztek meg Lorenzo Brownnal. A 24 éves irányítót tavaly az 52. helyen választotta ki a Minnesota Timberwolves, de a Philadelphia Sixers együttesénél játszott 26 mérkőzést, mielőtt márciusban kitették volna a keretből. Idén nyáron aláírt a Reyer Venezia együtteséhez, ám az olasz gárda megszüntette a szerződést, miután a játékos megbukott a fizikai teszteken.

A Chicago Bulls GM-je, Gar Forman E'Twaun Moore-ról beszélt, szintén az nba.com munkatársának. Forman szerint a most igazolt hátvédben nagyon sok lehetőség rejlik. Megmutatta már annak jeleit, hogy képes egyes és kettes poszton is játszani, és nagyon jól dob. Úgy érzik, abszolút illik a csapatuk által kialakított összképbe, mert szeret dolgozni, és biztosak benne, hogy be fogják tudni építeni őt is a rotációba.

Jason Jones (Sacramento Bee) forrásai szerint a Sacramento Kings egyáltalán nem fejezte még be a játékosállományának kialakítását, és Darren Collison leigazolása ellenére is szeretnének szerezni még egy olyan játékost, aki képes irányítani, másoknak helyzetet kialakítani. Hogy nem fejezték be a nézelődést, azt jól mutatja, hogy a RealGM forrásai szerint a héten privát edzésen megnézték, milyen állapotban van Mickael Pietrus. A 32 éves francia swingman legutoljára a 2012/13-as idényben játszott az NBA-ben, akkor a Toronto Raptors játékosa volt.

Pár napja a CSN Washington által már felmerült a hír, ami most már biztos: a Washington Wizards leigazolta Damion Jamest az edzőtáborra - legalábbis a RealGM átigazolásokat figyelő táblázata alapján, a csapat egyelőre nem jelentette még be. James az előző alapszakasz végén aláírt a San Antonio Spurshöz, ám egyetlen PO-meccsen sem lépett pályára. A fővárosiak 13 garantált szerződéssel rendelkeznek, Glen Rice Jr. kontraktusa részlegesen garantált, így ha James jó teljesítményt nyújt a következő másfél hónapban, lehet esélye a keretbe kerülni.

Szintén a RealGM hozta a hírt, hogy februárig nem találkozunk majd az NBA-ben Miroslav Raduljica nevével, ugyanis a szerb középjátékos Kínába, a Shandong Flaming Bulls csapatához írt alá egy évre. Több együttes is érdeklődött iránta, de úgy tűnik, hogy a vb-n is kitűnően szereplő center a távol-keletről jobb ajánlatot kapott. Raduljica tavaly volt újonc az NBA-ben, a Milwaukee Bucksnál meccsenként 9.7 perc alatt 3.8 pontot és 2.3 pattanót átlagolt. Nyáron elcserélték a Los Angeles Clippershez, ők viszont szabadlistára tették.

Ugyancsak Kínába írt alá Jordan Crawford, így a legutóbb a Golden State Warriorsnél játszó hátvéd sem térhet vissza az NBA-be addig, amíg a kínai idény véget nem ér februárban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus