Hírmorzsák 2014-09-21 (11:00)

A Minnesota maximum szerződést adna Bledsoe-nak, a Bulls pedig Kevin Martint vinné tőlük. Sessions két évre 4.2 millióért a Kingsé. Blatche Kínába, Ayon a Real Madridhoz igazolt. Zoran Dragic ügye hamarosan eldőlhet, már a kivásárlás küszöbén áll. Evan Turner még az edzőtábor kezdete előtt szerződést köt a Bostonnal. Amundson a Cavs, Jarrell Eddie pedig a Hawks edzőtáborában. Liggins nem, Jared Cunningham viszont ott lesz a Clippers edzőtáborában, N'Diaye szerződtetésétől pedig a Nets állt el.

Az utóbbi két napban a legnagyobb hírek a Minnesota Timberwolves körül forogtak. Egyrészt Brian Windhorst (ESPN) megerősítette a phoenixi Fox10 értesüléseit, miszerint még mindig nem adták fel Eric Bledsoe megszerzésének lehetőségét - annak ellenére sem, hogy szinte minden hírforrás lehozta, szinte semmi esélyük nincs arra, hogy meg tudnak egyezni a Phoenix Sunsszal -, és maximum szerződést szeretnének a játékos orra alá tolni, 4 évre 63 millió dollárt adnának neki. Mivel a Minnesotának nincs erre elég helye a sapka alatt, így meg kell egyezniük az arizonaiakkal egy sign-and-trade cserében, csak így tudják leigazolni Bledsoe-t.

Másrészt két napja felmerült egy olyan csere is velük kapcsolatban az ESPN forrásaitól, hogy Kevin Martinért bejelentkezett náluk a Chicago Bulls, és már formális ajánlatot is tettek nekik, Flip Saunderséknél pattog a labda, hogy elfogadják-e: Tony Snellt, Mike Dunleavyt és egy második körös draftjogot ajánl a dobóhátvédért a Bulls. A Minnesota egy fiatal swingman mellett egy lejárót kapna lényegében, ami Martin még hároméves, évi 7 millió dollár körüli fizetéséhez képest komoly spórolás, plusz megnyitná az utat a fiatalok, például Zach LaVine előtt - a Bulls egyértelműen win-now módba kapcsolna ezzel.

Több megegyezés is történt az elmúlt két napban. A Sacramento Kings meg is szerezte azt a labdabiztos egyest, akiről beszéltek velük kapcsolatban még csütörtökön: Ramon Sessionsszel egyeztek meg egy kétéves, 4.2 millió dolláros kontraktusban - a szerződés teljes mértékben garantált és a bi-annual kivételt használta fel erre a Kings. Andray Blatche Kínába igazolt - David Pick (Eurobasket.com) jelentése szerint egy évre 2 millió dollárt fog kapni a Yinjiang Guanghuitól, és ahogyan mindenki más kínai szerződése esetében, így ő is csak a kínai bajnokság vége után csatlakozhat újra az NBA-hez. Szintén nem látjuk egy ideig most Gustavo Ayont, aki a Real Madriddal hároméves kontraktust írt alá.

Bár a Boston Celtics keretében továbbra is 20 szerződéssel rendelkező játékos van, A. Sherrod Blakely (Comcast SportsNet) úgy tudja, hogy Evan Turnert még az edzőtábor kezdete előtt le fogják igazolni. A két fél között már július végén megtörtént a megegyezés, de formális szerződéskötésre még azóta sem került sor. Két játékos kapott edzőtábor-meghívót. Egyrészt Lou Amundson a Cleveland Cavaliershez írt alá, miután nemrég privát edzésen vett részt náluk. Másrészt a nem draftolt kiscsatár, Jarrell Eddie az Atlanta Hawkst választotta, miután a Washington Wizards nyári ligás csapatában kapott még helyet júliusban, és állítólag több együttes is érdeklődött iránta

A RealGM információi szerint a szlovén Zoran Dragic nagyon közel áll ahhoz, hogy megegyezzen spanyol csapatával, az Unicaja Malagával a kivásárlásról, és csatlakozzon egy NBA együtteshez. Arról nem szólnak a hírek, mely gárda igazolná le Dragicot, de szeptember elején legalább 9 csapat érdeklődéséről szó volt (Miami Heat, Dallas Mavericks, San Antonio Spurs, Phoenix Suns, Orlando Magic, Sacramento Kings, Indiana Pacers, Cleveland Cavaliers, Houston Rockets).

A Los Angeles Clippersnél változások várhatóak. Korábban úgy volt, hogy DeAndre Liggins csatlakozik az együtteshez az edzőtáborra, de Ben Bolch (Los Angeles Times) forrásai szerint ez mégsem fog megtörténni. Ami viszont biztos a RealGM átigazolás-figyelője szerint az az, hogy Jared Cunningham viszont ott lesz Doc Riversékkel a training campben. Még egy játékos van, aki mégsem csatlakozik a korábban megírt csapatához: Hamadi N'Diaye nem lesz ott a Brooklyn Nets edzőtáborában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus