Hírmorzsák 2014-09-21 (21:00)

A Sports Illustrated kiadta jövő évi Top100-as listáját, LeBron, Durant és Paul az első három, Rose és Bryant még éppen a Top25-ben. A Suns csak (potenciális) All-Star játékosért adja Bledsoe-t. Nem biztos, hogy Wiggins kezdeni fog Minnesotában. Taj Gibsonnak semmi baja azzal, hogy csere. Zoran Dragicra a Phoenix a legesélyesebb. McCallebb iránt két nyugati csapat érdeklődik. Payton Antetokounmpo speciális tanácsadója lesz. Nem tudni, hogy Livingston mikor játszhat a Warriorsnél. Ray Allent megint megkereste a Wizards. Jeff Green a rebuildről, Jeffery Taylor pedig felépüléséről adott interjút.

A Sports Illustrated összeállította 100-as listáját a 2015-ös esztendőre. Jelenlegi álláspontjuk szerint LeBron James lesz a liga legjobb játékosa Kevin Durant és Chris Paul előtt. A top10 további sorrendje: Russell Westbrook, Tim Duncan, Anthony Davis, Kevin Love, Stephen Curry, Dwight Howard és Blake Griffin. A sérülésből elvileg szezon elején visszatérő sztárok közül Derrick Rose a 23., Kobe Bryant pedig a 24. helyet kapta. A teljes 100-as listát megtaláljátok ezen a linken!

Gyorsan pont került a Minnesota Timberwolves - Eric Bledsoe pletykákra. A Yahoo Sports forrásai szerint ugyanis csak All-Star játékosért cseréli el a hátvédet a Phoenix Suns - vagy olyan emberért, akiben megvan a potenciál, hogy All-Star lesz -, és a Minnesotával kapcsolatban csak Kevin Love-ért fontolták volna meg a Bledsoe-ért kapott ajánlatot. Azt nem tudni, mit gondolnak Andrew Wigginsről, de ő valószínűleg nem eladó. A másik oldalról is problémás a dolog, ugyanis a Minnesota megadná Bledsoe-nak a 4 év, 63 millió dollárt, de csak akkor, ha a Phoenix átvesz pár olyan szerződést, amely nem kifejezetten előnyös, ezek alapján pedig teljesen kizárt, hogy megegyezzen a két együttes.

Szintén a Timberwolveshoz tartozik, hogy Flip Saunders, a gárda elnöke és vezetőedzője nemrég egy minnesotai rádió vendége volt. A szakvezető elárulta, hogy nem fognak tankolni, a veteránokat és a fiatalokat vegyesen fogják használni. Amikor Wiggins kezdő pozíciójáról kérdezték, Saunders nem adott választ, tehát egyáltalán nem biztos az sem, hogy az idei 1/1-es ott lesz a kezdőben a szezon kezdetén.

Vissza egy kicsit az arizonaiakhoz: Zoran Dragic ügye is hamarosan lezárulhat, Marc Stein (ESPN) információi szerint ugyanis a Suns messze a legesélyesebb arra, hogy kivásárolja őt az Unicaja Malagától. Stein spanyol forrásoktól úgy tudja, hogy kétéves megállapodást fog kötni Goran Dragic testvére az arizonai klubbal.

A Bledsoe-hírek mellett egy másik pletykának is pont került a végére, ugyanis a Chicago Bulls erőcsatára, Taj Gibson twitteren jelezte, semmi baja nincs a csere szerepkörével. Gibson azt írta, hogy szeret a kispadról érkezni, szerinte semmit nem számít, hogy valaki kezdő vagy éppen csere, és kérte, hogy hagyják őt ki az ilyen mondva csinált hírekből.

David Pick (eurobasket.com) értesülései szerint Bo McCallebb iránt két nyugati konferenciabeli csapat érdeklődik jelenleg. Szinte minden nyáron felmerül a macedón válogatott irányító neve az NBA-ben, most annyival könnyebb a helyzet egy esetleges szerződtetés esetében, hogy McCallebb szabadügynök, tehát kivásárlási árat nem kell érte fizetni.

A liga történetének egyik legjobb irányítója, a Milwaukee Bucksban is több évet lehúzó Gary Payton Athénban járt a hétvégén, és ott egy interjú során elárulta, hogy megegyezett a Bucksszal, a következő idényben Giannis Antetokounmpo speciális tanácsadója lesz. A cél egyértelmű, a Milwaukee szeretné minél inkább a játékszervezés felé irányítani a görög kosarast, ezt a nyári ligában már el is kezdték.

A Golden State Warriorsnél kezdenek a sérültek visszatérni. Marc J. Spears (Yahoo Sports) forrásai szerint David Lee és Andrew Bogut is ott lesznek az edzőtábor kezdetén, október elején a csapatban, Festus Ezeli pedig jól halad afelé, hogy szintén valamikor a camp elején csatlakozzon az együtteshez. Az egyetlen kérdőjel Shaun Livingston körül van, akivel kapcsolatban bizonytalan az oaklandi együttes, mikor is lesz játékképes.

Ha már sérülések: a Charlotte Hornets Achilles-ín szakadás után felépülő dobóhátvédje, Jeffery Taylor a Charlotte Observernek azt nyilatkozta, hogy bár Steve Clifford vezetőedző kételkedik abban, hogy készen áll a teljes intenzitású edzésre, ő teljesen meggyógyult, nincs már szó sérülésről, egyáltalán nem is gondol rá. Taylor szerint ez az első alkalom, hogy bokaficamnál komolyabb baja van, és nagyon nehezen fogja vissza magát. Egyébként is az a fajta játékos, aki mindig megcáfolta a benne kételkedőket, most azonban türelmesnek kellett lennie a rehab során.

A CSN Washington forrásai szerint a Washington Wizards újra megkereste a hétvége folyamán Ray Allent. A fővárosiak megtették már ugyanezt a szabadügynökpiac nyitását követően, próbálják meggyőzni a triplakirályt, hogy ne vonuljon még vissza, és ha a folytatás mellett dönt, azt náluk tegye meg - arról nem nagyon jött információ, hogy ez a legutóbbi megkeresés mennyiben növelte esélyeiket.

A Boston Celtics csatára, Jeff Green Chris Forsberggel (ESPN Boston) beszélgetett. Elmondása szerint bár az újjáépülési folyamat egyáltalán nem könnyű, játékosszemmel nehéz feldolgozni a folyamatos vereségeket, és nem is lehet megmondani előre, hogy pontosan mikor lesznek jók, mégis motiváltak. Folyamatosan egyre jobbak, és amíg ez így történik, addig megvan a kellő akaratuk ahhoz, hogy minden nap a lehető legtöbbet dolgozzák és adják ki magukból. Úgy érzi, az előző idény vége jól sikerült számukra, nyáron is mindenki megtett mindent, hogy a lehető legtöbbet fejlődjön egyénileg, ezáltal a csapatuk is jobb lesz a most következő szezonban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus