Hírmorzsák 2014-09-22 (10:45)

Kobe már készül játékos-pályafutása utáni életére, fizikoterapeutája szerint az üzleti életben is lesz olyan sikeres, mint a pályán. Phil Jackson szerint megszabadultak a csapategységet veszélyeztető részektől, Tyson Chandler nagyon nem vette jó néven a kijelentést. Gallinari-interjú: az edzőtábor kezdetére készen lesz, az önbizalmát kell visszanyernie addig. Wiggins szerint jó helyzetben van Minnesotában, és nem érez nyomást, hogy ő a Timberwolves franchise-playere. Reggie Jackson Eric Bledsoe ügyét figyeli a saját hosszabbítása előtt. A Pelicans az iráni válogatott egyik húzóemberét igazolná le.

Judy Seto, Kobe Bryant fizikoterapeutája a Bleacher Reporttal beszélgetett a Los Angeles Lakers sztárjának jövőjéről. Seto szerint Kobe sokkal több mint egy kosaras, már nem ugyanaz az ember, aki volt ligába érkezésekor. Amit kevesen vesznek észre, hogy nagyon sok energiát fordít Bryant már azokra a dolgokra is, amit a pályafutása befejezése után fog csinálni. Nem az fog történni, hogy abbahagyja a játékot, és nem lesz semmi, hanem már tudatosan készíti fel magát a következő életére, természetes folyamat lesz számára az átállás.

Seto úgy érzi, zökkenőmentesen fog továbbhaladni Bryant élete akkor is, ha már nem fog kosarazni, és még jobban ki fog teljesedni. Nem fogja megpróbálni újra átélni a kosárpálya környékén azt, amit játékosként átélt. Ha viszont befejezi karrierjét, a versenyszellem nem fog benne megszűnni, csak az élet más területein fogja ezt hasznosítani. Minden másban ugyanúgy keresi a versenyhelyzetet, és győzni is akar, ahogyan ez a kosárpályán van vele. Seto azt is hozzátette, hogy várjuk meg, hogy majd milyen lesz az üzleti életben Kobe, szerinte ott is bizonyítani fog.

A New York Knicks elnöke, Phil Jackson nemrég nyilatkozott, amelyben elmondta többek között, hogy úgy érzi, megváltoztatták a nyáron a csapat körüli kultúrát, és megszabadultak azoktól a játékosoktól, akik negatívan hatottak a csapategységre. A Dallas Maverickshez cserélt Tyson Chandler kicsit felhúzta magát ezen. Az ESPN Dallasnak azt nyilatkozta a center, hogy a New Yorkban töltött három éve alatt csak segíteni akarta az egység kialakulását, az összetartást a Knicksnél. Azt el tudja fogadni, ha valaki szerint nem hozta a várakozásokat, vagy nem tetszett egyeseknek, ahogyan játszott, de fogalma sincs, ki az, aki megkérdőjelezi azt, milyen vezér is volt az öltözőben.

Nem tudja, hogy valóban Jackson nyilatkozta-e ezt róla, vagy valaki más, de nagyon meglepődött ezeken a szavakon, úgy érzi, sem megszabadulni nem kell tőle, sem elcserélni. Szerinte ha valaki a személyiségéről akar többet tudni, akkor meg kell kérdeznie bármelyik volt csapattársát vagy edzőjét, soha nem volt vele probléma. Még egyszer elmondta, hogy megdöbbentette, hogy ilyen jelent meg vele kapcsolatban, és nem is nagyon szeretné, ha még egyszer ilyen kontextusban kerülne elő a neve.

A térdsérülése miatt 2013 áprilisa óta nem játszó Danilo Gallinari a Denver Nuggets hivatalos oldalán volt egy kérdezz-felelek vendége. Elmondása szerint a nyárra az volt a célja, hogy olyan állapotba kerüljön, mint volt sérülése előtt, hogy készen álljon az edzőtábor kezdetére. Szerinte jó úton halad, hogy ez teljesüljön is, valószínűleg október elejére teljes értékű harcos lesz. A camp előtt leginkább az önbizalmát szeretné visszanyerni a pályán, ezért sok 2-2-t, 3-3-t és 5-5-t elleni játékot fog erőltetni, amíg el nem indul az edzőtábor. A nyáron a legtöbbet golfban, gitárban és teniszben fejlődte, de természetesen megpróbálta a lehető legjobban felkészíteni a testét, a kondiját a szezonra. Próbált úgy erősíteni, hogy ne szedjen fel emiatt plusz súlyt.

A Minnesota Timberwolves idei 1/1-ese, Andrew Wiggins a Dime Magazinnak nyilatkozott, többek között arról, milyen lesz a Minnyben játszani. Elmondása szerint ez egy kifejezetten előnyös helyzet számára, hiszen hasonló korú, fiatal játékosokkal van körbevéve, akikkel ugyanazok a céljaik: nyerni akarnak és minden nap folyamatosan fejlődni. Úgy érzi, szabadabb lesz a szerepköre a pályán, mint lett volna Clevelandben. Arra is kitért, hogy milyen érzés a Timberwolves franchise-playerének lenni. Erre annyit mondott, hogy egyelőre nem érez túl nagy nyomást emiatt. Első számú embere volt csapatának a középiskolában, és az egyetemen is így kezelték. Emiatt sokkal kevésbé érzi már a felelősség terhét, mint tette azt korábban.

Darnell Maybury (The Oklahoman) forrásai szerint az Oklahoma City Thunder cserehátvédje, Reggie Jackson erősen figyeli azt, mi történik ezen a nyáron Eric Bledsoe-val. Jackson október 31-ig hosszabbíthat idő előtt, vagy jövő nyáron ugyanúgy RFA lesz, ahogy most Bledsoe. Bár Bledsoe sokoldalúbb kosaras, hasonló szituációba keveredhet a Thunder játékosa is, mint a Phoenix hátvédje, ugyanis Jackson kijelentette, hogy kezdő akar lenni, és azt is sugallta már, hogy ennek megfelelő fizetési igényei vannak.

A Sportando értesülései szerint a New Orleans Pelicans az iráni válogatott - Hamed Haddadi melletti - legnagyobb sztárját, Samad Bahramit "nézegeti", szeretnék leigazolni a 31 éves kiscsatárt. Tekintve hogy Bahrami leginkább Franciaországban, Iránban és Kínában játszott eddig, valamint hogy nem túl fiatal, valószínűleg edzőtábor-meghívót akarnak neki adni - kérdés, hogy a játékos a nem garantált szerződésért feladja-e jelenleg biztosnak tűnő francia ajánlatát.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus