Hírmorzsák 2014-09-22 (21:45)

Ainge szerint elképzelhető Rondo cseréje, de jelenleg nem így állnak a dolgok, nem is árulják az irányítót. A bostoni GM dicsérte Marcus Smartot és James Youngot. Ray Allen még mindig nem döntött a folytatásról. Papanikolaou nem akarta kihagyni a lehetőséget, hogy átjöhetett az NBA-be. Bogdanovic volt edzője szerint még csak 40%-át hozta ki magából a horvát játékos. A Bulls megint leigazolta Nazr Mohammedet. Edzőtábor-meghívók (Mavs, Nuggets, Jazz, Nets, Cavs). Rex Chapman 22 millió dollárt keresett anno, mégis lopott most az Apple üzletéből.

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge a Worchester Telegramnek elárulta, fogalma sincs, mit fog csinálni a csapat a 2015 nyarán szabadügynökké váló Rajon Rondóval. Elmondása szerint nem próbálják meg elcserélni a játékost, mert Rondo azt mondta neki, hogy szeretne Bostonban maradni, ők pedig szeretnék is, ha a csapatnál maradna. Azt is elmondta Ainge, hogy nem lehetlen, hogy mégis csere lesz a vége, mert nincs olyan játékos, akit nem lehet mozdítani, de egyelőre úgy néz ki, nem ez fog történni.

Nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy valami nagyot dobbantanak még a szezon kezdete előtt, de inkább az eddigi erősítéseket, a csapat két új első körös draftoltját, Marcus Smartot és James Youngot dicsérte. Ainge szerint Youngnak több idő kell majd, hogy az NBA-hez hozzászokjon, Smart fizikailag készebb a ligára, de bíznak abban, hogy Young gyorsan fejlődik. Úgy érzi, nem kell pánikolniuk vagy kapkodniuk.

Jared Zweling (Bleacher Report) értesülései szerint Ray Allen még mindig nem döntötte el, folytatja-e pályafutását vagy sem.

A Houston Rockets görög játékosa, Kostas Papanikolaou a Houston Chronicle-nek azt nyilatkozta, nem akart öt év múlva visszagondolni erre a lehetőségre, és azon morfondírozni, hogy hagyta elúszni az NBA-t. Szerinte az életben egyszer adódik ilyen dolog, és nem akarta kihagyni, úgy érezte, ez a megfelelő idő arra, hogy Amerikában játsszon. Beszélt Daryl Morey GM-mel, megkereste őt a vezetőedző, Kevin McHale is, ez pedig egy játékosnak sokat jelent. A fő indok viszont az volt Houstonba szerződésében, hogy nem akarta kihagyni a lehetőséget, azt akarta, hogy az álma valóra válljon és az NBA-ben játszhasson.

Volt edzője, Zeljko Obradovic azt nyilatkozta a Nets Dailynek Bojan Bogdanovicról, hogy nagyjából 40%-át hozta ki magából annak, amilyen lehetőségek rejlenek benne, még borzasztóan sokat fejlődhet, minden csak tőle függ. Elmondása szerint beszélt Bogadnoviccsal, a horvát swingman tudja, hogy mit gondol róla, és nagyon szeretné, ha olyan sokáig maradna az NBA-ben, amennyire csak tud, mégpedig olyan játékosként, aki mély nyomot hagy a ligában karrierjével.

Egy hét van nagyjából az edzőtáborok kezdetéig, több csapat is aláiratott játékosokat a mai napon. A Denver Nuggets a 2007-es draft 33. választottját, Marcus Williamst szerződtette - a játékos legutóbb a kínai bajnokságban fordult meg, ott sztár volt, az NBA-ben összesen 13 meccse volt. A tavalyi idényben a Minnesota Timberwolvesnál 28 meccs erejéig megforduló irányító, AJ Price a Cleveland Cavaliers edzőtáborában lesz jelen.

A Dallas Mavericks Doron Lambbel próbálkozik majd - a 23 éves dobóhátvéd a 2012-es draft 42. választottja volt, de sem Milwaukee-ban, sem Orlandóban nem tudott megragadni. A Utah Jazz Dahntay Jonest iratta alá. A 33 éves, 10 éves NBA múlttal rendelkező, védekezőspecialista kettes az előző szezonban nem a ligában játszott, először 2003-as draftolása óta. Stefan Bondy (New York Daily News) forrásai szerint Willie Reed a Brooklyn Netsnél lesz majd a következő egy hónapban - a nyár elején a Sacramento Kings rakta ki a magasembert.

A Chicago Bulls újra leigazolta Nazr Mohammedet - ő viszont nem az edzőtáborra, hanem a szezonra kapott szerződést, és az Illinois-i együttes még mindig csak 14 fős kerettel rendelkezik.

A végére egy nem túl örömteli hír: a ligában korábban 12 évet lehúzó, összesen 22 millió dollárt kereső Rex Chapmant Arizonában letartóztatták, miután több ezer dollár értékben lopott egy Apple üzletből. A jelentés szerint az utóbbi hónapokban Chapmannek több hasonló balhéja is volt, több mint 14.000 dollárnyi értéket tulajdonított el különböző boltokból.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus